Galatasaray Galatasaray'da Okan Buruk'tan Leo Dubois için formül!

Galatasaray'da Okan Buruk'tan Leo Dubois için formül!

25.09.2022 - 15:38 | Son Güncellenme:

Süper Lig'de 7 hafta geride kalırken Galatasaray topladığı puanlarla zirveyi Adana Demirspor ile paylaşıyor. Sarı-kırmızılılarda en merak edilen konulardan biri ise Sacha Boey'un performansı nedeniyle kadroda ilk 11'e girmekte zorlanan Leo Dubois'in durumu oldu. Teknik Direktör Okan Buruk formülü buldu.

Galatasarayda Okan Buruktan Leo Dubois için formül

Milli ara öncesinde ligde mağlubiyeti bulunmayan ve gol bile yemeyen Konyaspor'u sahasında 2-1'lik skorla geçen Galatasaray'da keyifler son derece yerinde. Sarı-kırmızılılarda en merak edilen konulardan biri ise Sacha Boey'un performansı nedeniyle kadroda ilk 11'e girmekte zorlanan Leo Dubois'in durumu oldu. Teknik Direktör Okan Buruk formülü buldu.

Haberin Devamı

YILDIZLAR TRANSFER EDİLDİ
Süper Lig devi Galatasaray'da transfer ve tescil dönemi oldukça hareketli geçti. Sarı-kırmızılılar kadrosuna kattığı oyuncularla dikkat çekti. Süper Lig devi bu dönemde Lucas Torreira, Yusuf Demir, Fredrik Midtsjö, Sergio Oliveira, Abdülkerim Bardakcı, Leo Dubois, Mathias Ross, Kazımcan Karataş, Haris Seferovic, Dries Mertens, Juan Mata, Mauro Icardi ve Milot Rashica'yı kadrosuna dahil etti.

BURUK'TAN DUBOİS FORMÜLÜ
Sacha Boey'in yükselen performansının ardından teknik direktör Okan Buruk, Leo Dubois için de yeni bir formül buldu.

Deneyimli hoca, Fransız futbolcuyu sol bekte oynatacak. Antrenmanlarda başarılı oyuncunun bu mevkiye alışmasını sağlamaya çalışan Okan Buruk, İstanbulspor ile oynadıkları hazırlık maçında deneyimli oyuncuyu sol bekte oynattı.

Haberin Devamı

Buruk'un en büyük sürpizi Dubois'i sol bekte oynatması değil Van Aanholt'u onun önünde oynatması oldu. Dubois başarılı ve hatasız bir futbol sergilerken 'hazırım' sinyali verdi.

SAKATLIĞI KADERİNİ ETKİLEDİ
Daha önceki basın toplantılarında, bazı oyuncuların yerlerinin değişebileceği sinyalini veren Okan Buruk da Dubois'nın geri dönüşünden çok mutlu. İlk planda, Boey'nin yerine sağ beke transfer edilen 28 yaşındaki Fransız futbolcu, sakatlığı nedeniyle formayı kaptırmıştı.

Geri döndükten sonra kısa süreler alan Dubois, sol bekte de beklentileri karşılayınca, yeni pozisyonuna transfer oldu! Okan hocanın, ara transfer dönemine kadar sol bekte Aanholt'un yerine Dubois ile devam etmeyi planladığı öğrenildi.

 

'AMACIMIZ KAZANMAK VE ŞAMPİYON OLMAK'
Yeni takımında ilk hedef olarak şampiyonluğu işaret eden Leo Dubois, Konyaspor maçındaki galibiyetle ilgili olarak, "Atmosfer muhteşemdi. Taraftar her zaman mükemmeldi ve 90 dakikanın sonuna kadar bizi destekledi. Derinden oynadıkça ortalarla birlikte fırsatlar bulduk. Çok mutluyum. Buradaki amacımız maç kazanmak ve şampiyon olmak. Bu kez solda oynadım. Bana böyle bir istek geldi. Ben de bunu yerine getirdim. Rakip kalede tehlike yarattım" açıklamasını yaptı.