Galatasaray Galatasaray'da Okan Buruk'un maaşına 'Jesus' ayarı!

Galatasaray'da Okan Buruk'un maaşına 'Jesus' ayarı!

10.06.2023 - 07:00 | Son Güncellenme:

Sarı-kırmızılılarda teknik direktör Okan Buruk’un maaşının iyileştirilmesi için formül aranıyor. Bir yanda Jorge Jesus’un 7 milyon euroluk maaşı göze çarparken, şampiyon olup rekorlar kıran Buruk’un maaşının daha yüksek olması isteniyor

Galatasarayda Okan Burukun maaşına Jesus ayarı

Galatasaray, 25/26 Temmuz'daki Şampiyonlar Ligi 2. Ön Eleme Turu'yla Avrupa macerasına başlayacak. Aslan'ın Devler Ligi'nde gruplara kalması için önce bu turu, ardından 8/9 Ağustos'taki 3. Ön Eleme Turu'nu, son olarak da 22/23 Ağustos'taki Play Off Turu'nu geçmesi gerekiyor.

Haberin Devamı

Ancak bu turlardan herhangi birinde elenmek, Avrupa'ya veda anlamına gelmiyor. Galatasaray, Şampiyonlar Ligi elemelerindeki bir turu geçemediğinde, önce Avrupa Ligi'ndeki eleme turlarına katılacak.

EN AZ 6 MAÇ GARANTİSİ
Buradan da Avrupa Ligi gruplarına katılma şansı bulunan Sarı-Kırmızılılar, olur da yine elemeleri geçemezse, bu kez yoluna Konferans Ligi'nde devam edecek. Yani Cim Bom'un, bu yaz UEFA'nın herhangi bir organizasyonunda grup aşamasına kalması veya Avrupa'ya tamamen havlu atması için mutlaka 3 eleme turuna çıkması, yani 6 maç oynaması gerekiyor.

MUHTEMEL RAKİPLER NETLEŞİYOR

2. Ön Eleme Turu'na seri başı olarak katılacak olan Galatasaray'ın muhtemel rakipleri yavaş yavaş netleşiyor. 1. Tur'dan gelme ihtimali bulunan ekiplerden bazıları; Maccabi Haifa, Hacken, Farul Constanta, Qarabağ, Ferençvaroş, Rakow, Astana, Slovan Bratislava, Olimpija Ljubljana, BATE Borisov ve Sheriff Tiraspol seviyesinde.

Haberin Devamı

Sarı - kırmızılıların, kulübün efsane ismi Gheorghe Hagi'nin takımıyla da karşı karşıya gelme ihtimali var.

3. Tur'da ise hem AEK hem de Sparta Prag'ın puanları Galatasaray'dan düşük olduğu için Aslan yine seri başı olacak. Play-Off'a ise 8 takım kalacak ve 4'ü gruplara bilet alacak. Burada da Antwerp'in puanı Cim Bom'dan daha düşük. Puanı Galatasaray'dan yüksek 3 takım bulunuyor. Bu da Cim Bom'un yine seri başı olacağı anlamına geliyor. Yani Galatasaray'ın Şampiyonlar Ligi'nde gruplara kalma ihtimali çok yüksek.

BURUK'UN MAAŞINA İYİLEŞTİRME
Galatasaray’da para konuşmadan imza atan ve geçen sezon 13. olan takımı rekorlar kırarak şampiyonluğa ulaştıran teknik direktör Okan Buruk’un aldığı yıllık ücret tartışma konusu oldu.

30 MİLYON LİRA
Fenerbahçe’yi çalıştıran Jorge Jesus’un 7 milyon euro aldığı bir ortamda Okan Buruk’un yaklaşık 700 bin euro alması dikkat çekmişti. Sarı-kırmızılı yönetim yeni sezon içinse Ankaragücü maçı öncesi başarılı teknik adamın sözleşmesindeki opsiyon maddesini devreye sokmuş ve Okan Buruk’un ücretinin de 30 milyon liraya çıkarılması planlanmıştı.

Haberin Devamı

ERDEN TİMUR'DAN İYİLEŞTİRME FORMÜLÜ
Başkan Dursun Özbek ve ekibi görev sürelerini dikkate alarak başarılı çalıştırıcı ile 1 senelik yeni kontrat yaptı. Gerek sözleşme süresi gerek de yıllık ücretin piyasa koşulları ile Okan Buruk’un ilk senesindeki müthiş başarısı göz önünde bulundurulduğunda maaşın düşük kalması göze çarptı. Ankaragücü maçı öncesi Okan Buruk’la değerlendirme yapan Sportif AŞ Başkanvekili Erden Timur’un iyileştirme için formül arayışında olduğu öğrenildi. Buna göre Buruk’la daha uzun soluklu bir anlaşma ile beraber yıllık ücretinin de kabul edilebilir bir noktaya çekileceği belirtildi.



CİM-BOM’DA GENEL KURUL
Galatasaray Kulübünde tüzük tadil tasarısının görüşüleceği olağanüstü genel kurul toplantısı, bugün yapılacak. Lütfi Kırdar Kongre Merkezi, Anadolu Auditorium Toplantı Salonu Şişli, İstanbul adresinde yapılacak genel kurul saat 10.00’da başlayacak.

GALATASARAY'DAN VİDEOLU YANIT
Süper Lig şampiyonu Galatasaray, Beşiktaş Başkanı Ahmet Nur Çebi'nin açıklamalarına göndermeli bir video ile yanıt verdi.

Haberin Devamı

Çebi'nin açıklamalarına sarı-kırmızılı kulüp videolu yanıt verdi. Galatasaray'ın "Tartışmasız Şampiyon" paylaşımında yer alan Vodafone Park bölümünde: "Kuru Gürültülü Ortam." "Çekememezlik düzeyi çok yüksek. Bu düzeysizliğe uzun süre maruz kalmak akıl kaybına sebep olabilir." ifadeleri kullanıldı.

 

Yazarlar