Galatasaray Galatasaray'da Olimpiu Morutan taraftarı hayran bıraktı! 'Kesinlikle takımda kalmalı'

Galatasaray'da Olimpiu Morutan taraftarı hayran bıraktı! 'Kesinlikle takımda kalmalı'

14.07.2023 - 22:13 | Son Güncellenme:

Kamp çalışmalarını Avusturya'da devam ettiren Galatasaray, Austria Wien ile karşı karşıya geldi. Sarı-kırmızılılardaki geleceği belirsizliğini koruyan Olimpiu Morutan, 61'inci dakikada oyuna dahil olduktan sonra gösterdiği performansla hayran bıraktı.

Galatasarayda Olimpiu Morutan taraftarı hayran bıraktı Kesinlikle takımda kalmalı

Okan Buruk yönetimindeki Galatasaray, yeni sezon hazırlıkları kapsamında Austria Wien ile karşı karşıya geldi. Süper Lig devinde Olimpiu Morutan'ın performansı beğeni kazandı. Sarı-kırmızılılardaki geleceği henüz netleşmeyen Rumen futbolcu için dikkat çeken ifadeler kullanıldı.

Haberin Devamı

Generali Arena'daki maça Türk taraftarlar büyük ilgi gösterdi. Sarı-kırmızılıların yeni transferi Angelino müsabakayı tribünden takip etti.

Galatasaray Teknik Direktörü Okan Buruk, Austria Wien maçında şu isimlere ilk 11'de forma şansı verdi: Muslera, Boey, Nelsson, Abdülkerim Bardakcı, Kazımcan Karataş, Berkan Kutlu, Midtsjö, Yusuf Demir, Yunus Akgün, Kerem Aktürkoğlu, Barış Alper Yılmaz.

KEREM KALECİYE TAKILDI

Müsabakanın 5'inci dakikasında Galatasaray'da Kerem Aktürkoğlu gole çok yaklaştı. Savunmanın arkasına atılan uzun topa hareketlenen Kerem Aktürkoğlu'nun karşı karşıya pozisyonda çektiği şutta Austria Wien file bekçisi gol izni vermedi. Dönen topu Yusuf Demir önünde buldu. Yusuf Demir'in sert şutunda top rakip savunmadan sekti.

Haberin Devamı

Karşılaşmanın 14'üncü dakikasında Galatasaray'da Kerem Aktürkoğlu bir kez daha gole çok yaklaştı. Barış Alper Yılmaz'ın pasında Kerem Aktürkoğlu'nun şutunda Mirko Kos rakibinin golünü engelledi.

BARIŞ ALPER GOLE YAKLAŞTI

Mücadelenin 17'nci dakikasında Galatasaray'da sağ kanattan savunmanın arkasına sarkan Sacha Boey ortasını yaptı. Ceza alanı içerisinde bulunan Barış Alper Yılmaz'ın şutunda top yandan auta gitti.

Müsabakanın 45+1'inci dakikasında sağ çaprazdan ceza sahasına giren Barış Alper Yılmaz sağ ayağıyla ters kanada sert bir top gönderdi. Savunmadan seken topa boş durumdaki Berkan Kutlu dokunamadı. Galatasaray net bir gol fırsatını değerlendiremedi.

HOLLAND FİLELERİ HAVALANDIRDI

Karşılaşmanın 49'uncu dakikasında Austria Wien'de James Holland ceza sahası dışında topla buluştu. Tecrübeli futbolcunun sert şutunda meşin yuvarlak ağlarla buluştu. Austria Wien, Galatasaray karşısında 1-0'lık üstünlüğü yakaladı.

MORUTAN GİRDİ, DİREĞE TAKILDI

Müsabakanın 61'inci dakikasında Yunus Akgün'ün yerine oyuna dahil olan Olimpiu Morutan, 65'inci dakikada gole çok yaklaştı. Ceza sahası dışı sağ çaprazında topla buluşan Olimpiu Morutan'ın sert şutunda Kos'un da dokunduğu meşin yuvarlak yan direkten oyun alanına geri döndü.

Sarı-kırmızılıların Rumen yıldızı aynı zamanda oyuna hareket getirmesiyle de dikkat çekti. Galatasaray taraftarları, geleceği belirsizliğini koruyan Olimpiu Morutan'ın takımda kalması gerektiğini dile getirdi.

Haberin Devamı

İşte sosyal medyada yer alan yorumlardan bazıları...

Galatasarayda Olimpiu Morutan taraftarı hayran bıraktı Kesinlikle takımda kalmalı

"Morutan, Yusuf'un da Yunus'un da önünde. Bir sonraki maçta as kadronun 10 numarasında izlemeyi çok isterim Morutan'ı."

Galatasarayda Olimpiu Morutan taraftarı hayran bıraktı Kesinlikle takımda kalmalı

"Morutan'ın bu sene takımda tutulması kadro genişliği için iyi olur. Okan hoca umarım oyuncudan yararlanır..."

Galatasarayda Olimpiu Morutan taraftarı hayran bıraktı Kesinlikle takımda kalmalı

"Morutan, Yusuf ve Yunus'tan daha iyi. Hamza, Midtsjö'den kötü değil. Barış her geçen gün gelişme gösterse de '9' numarayı oynaması siçin bir kaç yıl daha var. Ancak Burak Yılmaz'dan daha iyi olacağı kesin."

Galatasarayda Olimpiu Morutan taraftarı hayran bıraktı Kesinlikle takımda kalmalı

"Morutan'a 1 yıl kiralık gitmek iyi gelmiş, çok daha sağlam basıyor yere, topu da daha doğru zamanda çıkarıyor ayağından. Anlık hem Yunus hem de Yusuf'un önünde..."

Galatasarayda Olimpiu Morutan taraftarı hayran bıraktı Kesinlikle takımda kalmalı

"Morutan cidden kendini geliştirmiş. Bu çocuk, bu sene cidden kalmalı. Top ayağına gelince bende heyecan yaratıyor."

MEISL ATILDI

Müsabakanın 75'inci dakikasında savunmanın arkasına atılan topa Galatasaray'da Dries Mertens hareketlendi. Meisl, Dries Mertens'i faulle durdurdu. Müsabakanın hakemi doğrudan kırmızı kartına başvurdu.

Haberin Devamı

BARIŞ ALPER SKORU DENGELEDİ

Karşılaşmanın 83'üncü dakikasında sağ kanattan savunmanın arkasına sarkan Barış Alper Yılmaz, ceza sahasına girmeden topu soluna çekti. Genç oyuncunun sol ayağıyla plase vuruşunda top uzak köşeden ağlarla buluştu. Galatasaray rakibi karşısında skoru dengeledi.