Galatasaray Galatasaray'da rövanş zamanı! Buruk rekoru kırabilecek mi?

Galatasaray'da rövanş zamanı! Buruk rekoru kırabilecek mi?

02.04.2024 - 07:01 | Son Güncellenme:

Galatasaray ligin ilk yarısında puan kaybettiği 4 takımdan 3’ü ile son 8 hafta karşılaşacak. Hatayspor’u bugün konuk edecek Cim-Bom, Sivasspor ve Fenerbahçe ile de kendi sahasında oynayacağı rövanş maçlarını kazanarak şampiyonluk hedefine ulaşmaya çalışacak.

Galatasarayda rövanş zamanı Buruk rekoru kırabilecek mi

Trendyol Süper Lig’de liderlik koltuğunda oturan Galatasaray’da rövanş zamanı geldi. Sarı-kırmızılı takım ligde bu sezon dört takıma karşı puan kaybetti. Cim-Bom ligin son virajında bu takımların üçüyle oynayacağı rövanş maçlarını kazanarak şampiyonluğa ulaşmayı hedefliyor.

Haberin Devamı

Aslan ligdeki tek yenilgisini bugünkü rakibi Atakaş Hatayspor’a karşı 2-1’lik sonuçla almıştı. Galatasaray’ın kalan 3 maçta kayıp yaşadığı takımlar ise Fenerbahçe (0-0), Kayserispor (0-0) ve Sivasspor (1-1) olmuştu.

Cim-Bom ligin ikinci yarısında ilk devre kayıp yaşadığı takımlardan sadece Kayserispor ile karşılaştı ve sahadan 2-1’lik galibiyetle ayrıldı. Bu sonuç aynı zamanda Galatasaray’ın 11 maçlık galibiyet serisinin de başlangıcı oldu.

Sezonun ilk yarısında Hatay, Sivas ve Fenerbahçe ile oynadığı 3 maçta 7 puan kaybeden sarı-kırmızılı takım kendi sahasında çıkacağı rövanşlarda bu kayıpları telafi etmenin planlarını yapıyor. Bu bakımdan Hatayspor maçı hem teknik heyet hem de oyuncular için büyük önem taşıyor.

Haberin Devamı

Teknik Direktör Okan Buruk ligde bitime 8 hafta kalırken kendilerini zor bir takvimin beklediğine dikkat çekti. Deneyimli hocanın oyuncularıyla yaptığı son toplantıda maçın önemine vurgu yaptığı bildirildi.

ZIYECH'E 11'DE FORMA

Cim-Bom’da Atakaş Hatayspor maçının hazırlıkları dün akşam yapılan antrenmanla tamamlandı. Sarı-kırmızılı futbolcuların ısınma programından sonra taktik ağırlıklı çalışmalar gerçekleştirdiği aktarıldı.

Aslan’da Hakim Ziyech ve Wilfried Zaha’nın form durumundan memnun olan Teknik Direktör Okan Buruk’un bu oyuncular için formüller aradığı öğrenildi. Barış Alper Yılmaz’ı sağ bek pozisyonuna çekerek Ziyech’e sağ önde alan açmak isteyen Buruk’un, Zaha’yı ise ikinci yarı sahaya sürmeyi planladığı belirtildi.

MUSLERA'DAN 5. DALYA

Fernando Muslera, Galatasaray formasıyla 500. resmi maçını Atakaş Hatayspor’a karşı oynayacak. Sarı-kırmızılı takımda 13. sezonunu geçiren 37 yaşındaki Uruguaylı kaleci tam 15 kupa kazandı. 2011 yılında Lazio’dan transfer edilen Muslera, Süper Lig’de 6, Süper Kupa’da 5 ve Ziraat Türkiye Kupası’nda 4 kez şampiyonluk yaşadı.

Galatasaray tarihinin en fazla forma giyen yabancı futbolcusu olan deneyimli file bekçisi geride kalan 499 resmi maçta 533 gole engel olamadı. Sarı-kırmızılı kaleci 178 müsabakada kalesini gole kapatmayı başardı.

Haberin Devamı

BURUK REKORU KIRABİLECEK Mİ?

Sarı-kırmızılı takımın teknik patronu Okan Buruk, Hatayspor maçında yeni bir rekora imza atmaya çalışacak. Ligde evinde 18 maçtır üst üste kazanan Buruk, 29. haftadaki Çaykur Rizespor maçıyla Mircea Lucescu döneminde Mayıs 2001-Mayıs 2002 arasındaki 17 maçlık galibiyet serisini yakalamıştı. Cim-Bom’un bugün galip gelmesi halinde Okan Buruk, Galatasaray’ın başında 18 maçla ligde üst üste en fazla iç saha galibiyeti alan teknik adam olacak.

ASLAN'DA SARI TEHLİKE

Cim-Bom’da Kerem Aktürkoğlu, Kaan Ayhan, Sergio Oliveira, Davinson Sanchez ve Hakim Ziyech sarı kart ceza sınırında bulunuyor. Bu oyuncular Atakaş Hatayspor maçında kart görmeleri halinde 32. hafta Alanyaspor’la deplasmanda oynanacak karşılaşmada cezalı duruma düşecek. Bu arada PFDK’nın 2 maç ceza verdiği kaleci Günay Güvenç bugün kadrodaki yerini alamayacak.

Yazarlar