Galatasaray Galatasaray'da seçim için çok konuşulacak sözler! 'Burak Elmas'ın gizli ajandası'

Galatasaray'da seçim için çok konuşulacak sözler! 'Burak Elmas'ın gizli ajandası'

04.05.2022 - 14:08 | Son Güncellenme:

Galatasaray'da Burak Elmas yönetiminin ibra edilememesiyle başlayan kaos halen devam ediyor. Metin Öztürk ile Eşref Hamamcıoğlu'nun aday olarak gireceği seçimin de mahkemece iptal edilmesiyle bir çıkmaza girildi. Sarı-kırmızılı kulüpte son olarak 4-11 Haziran tarihleri konuşulurken Milliyet Gazetesi'nin usta yazarı Attila Gökçe, bugün kaleme aldığı yazısında Burak Elmas'ın seçimle ilgili gizli ajandasından bahsetti. İşte Galatasaray'daki tüm detaylar...

Galatasarayda seçim için çok konuşulacak sözler Burak Elmasın gizli ajandası

Galatasaray'da Burak Elmas yönetiminin 9 ay süren görevi ibrasızlık kararıyla darbe almıştı. Nisan ayı sonunda seçime gitmesi beklenen sarı-kırmızılı camianın kongresi mahkeme kararıyla iptal edilmesiyle ikinci bir depremi yaşamıştı. 

Haberin Devamı

Burak Elmas'ın düzenlediği basın toplantısında son olarak 4-11 Haziran tarihleri dile getirilmişti. Sarı-kırmızılı camiada seçim kaosu devam ederken Milliyet Gazetesi'nin usta yazarı Atilla Gökçe, bugün çok konuşulacak bir yazı kaleme aldı.

Gökçe bugünkü 'Galatasaray’da kongre kaosu' başlıklı yazısında Burak Elmas'ın seçimle ilgili gizli ajandasından bahsederken kongre tarihini ileri atmasının arkasındaki iddiayı da yazdı. İşte Gökçe'nin o yazısı;

'ELMAS'IN GİZLİ AJANDASI'

Galatasaray’da “ibrasızlık”la başlayan kaos sonlanabilmiş değil. Başkan Burak Elmas bazı üyelerin ve adayların “nefret” sözcüğünü kullanarak eleştirisini yaparken, başkan adayları ve bazı eski yöneticiler de Elmas’ın “gizli ajandasından” söz ediyor.

Haberin Devamı

Seçimli kongrenin mahkemece iptal edilmesi, ardından yürütmenin durdurulması ve yeni mahkeme kararlarıyla kongre yolu açılırken Elmas ve arkadaşlarının da yeniden adaylık için sürekli topa bastıkları, Metin Öztürk ve Eşref Hamamcıoğlu’nun adaylıkları ile birlikte kongrenin yeni adaylara da açık hale gelmesini bekledikleri öne sürülüyor.

Galatasarayda seçim için çok konuşulacak sözler Burak Elmasın gizli ajandası

Elmas’ın 4-11 Haziran tarihlerini açıklaması da tartışılıyor. Galatasaray Lisesi’nde 5 Haziran’da yapılacak giriş sınavı nedeniyle organizasyon sorunları çıkabileceği konuşulurken, takvimin hızlandırılmasında Prof. Dr. Asaf Savaş Akat başkanlığındaki Denetleme Kurulu’nun da tüzükteki yetkisini kullanarak daha önceden kongre kararı alabileceği, ancak bu fırsatın kullanılmadığı eleştirileri dile getiriliyor.

Eşref Hamamcıoğlu röportajı sizlerle...

'ELMAS'IN SEÇİM ŞANSINI GÜÇLENDİRME ÇABASI'

Burak Elmas ve arkadaşlarının tüzüğe göre 6 Mayıs 2022’de seçilme hakkını kazanabilecekleri, bu tarihten önceki adaylıkların geçersiz kalacağı ve Öztürk ile Hamamcıoğlu’na ek olarak başka adayların da seçime katılabileceği anlatılıyor. Bunun yanı sıra Elmas’ın 21-28 Mayıs tarihleri uygun olduğu halde kongreyi Haziran’a kaydırması, seçim şansını güçlendirme çabası olarak anlatılıyor.

Galatasarayda seçim için çok konuşulacak sözler Burak Elmasın gizli ajandası

'TORRENT VE TRANSFERE AYRILACAK ZAMAN DARALIYOR'

Futbolun takvimi ile Galatasaray’ın takvimi de dip dibe iş yoğunluğu ve zorluk yaratabilecek gibi görünüyor. Teknik Direktör Domenec Torrent’in sözleşmesi, gidecek-kalacak futbolcu listelerinin ve yeni alınacak oyuncuların belirlenmesine ayrılacak zaman darlığı dikkat çekiyor.

Haberin Devamı

Metin Öztürk Röportajı sizlerle...

Süper Lig kulüplerinin “batık” durumu elbette Galatasaray’ı da etkiliyor. Hatırlayalım: Son kongrede, sabaha karşı alınan kararla 2022 bütçe teklifi reddedilmişti. Yasalara göre yönetimin bir önceki bütçeyi esas alarak her ay 1/12 oranında harcama yetkisi var. Ancak bu yetkinin milyon Eurolarla ölçülen giderleri karşılaması mümkün görülmüyor.

Galatasarayda seçim için çok konuşulacak sözler Burak Elmasın gizli ajandası

Öte yandan Bankalar Birliği ile imzalanan yapılanma anlaşmasına göre yeni sezonda yüzde 25 zorunlu tasarruf maddesinin de yürürlüğe girmesi gerekiyor. Elbette bunlar bilinmeyen şeyler değil. Ama yeni yönetime yeteri kadar zaman kalmayacağı açık. Elmas’ın 21/28 Mayıs’ta kongre yapılabilmesi olanağı varken 4/11 Haziran’ı seçmesi bir tür öteleme ve zaman kazanma iddiasına yol açıyor.

Haberin Devamı

Kimse kuşkulanmasın: Galatasaray, Galatasaray’dır. Tartışır, çatışır, karar verir ve çıkış yolunu bulur… Bu yol uzamamalı… Nefrete karşı çıkarken de samimiyet gösterilmeli.

Galatasarayda seçim için çok konuşulacak sözler Burak Elmasın gizli ajandası