Galatasaray Galatasaray'da Victor Nelsson ve Angelino kriz yarattı! Kulübeye hapsoldu

Galatasaray'da Victor Nelsson ve Angelino kriz yarattı! Kulübeye hapsoldu

26.10.2023 - 19:05 | Son Güncellenme:

UEFA Şampiyonlar Ligi'nde Galatasaray'ın Bayern Münih'e 3-1 mağlup olduğu maçta savunmanın hataları dikkat çekti. Sarı-kırmızılılarda sol bek pozisyonu için büyük umutlarla kadroya dahil edilen Angelino ile geçtiğimiz sezonun yıldızı Victor Nelsson'un performansı eleştirildi.

Galatasarayda Victor Nelsson ve Angelino kriz yarattı Kulübeye hapsoldu

Okan Buruk yönetimindeki Galatasaray'da sol bek pozisyonunda yaşanan kriz, bu sezon da devam etti. Sarı-kırmızılılarda geçtiğimiz sezon Leo Dubois ile Samuel Adekugbe'nin yetersiz performansı sonrası RB Leipzig'den Angelino kiralandı. Angelino, sarı-kırmızılıların bu sezon oynadığı maçlarda gösterdiği performansla bekleneni veremedi.

Haberin Devamı

Süper Lig devinin UEFA Şampiyonlar Ligi'nde oynadığı maçta Okan Buruk, Angelino yerine Kazımcan Karataş'ı ilk 11'de tercih etti. Sarı-kırmızılıların genç oyuncusu ilk golde zamanlama hatası yaptı, ikinci golde ise Mazraoui'yi kaçırarak Harry Kane'in golüne sebep oldu.

Galatasaray'ın bu sezon oynadığı 18 resmi maçta kalesinde 17 gol gördüğü gözlemlendi. Sarı-kırmızılıların bu gollerinin 7'sinin soldan gelişen ataklardan oluştuğu belirtildi. Fanatik'in haberine göre; Galatasaray, kalesinde gördüğü gollerin yüzde 41.1'ini bu bölgeden gelişen ataklar sonucunda yaşadı.

Galatasarayda Victor Nelsson ve Angelino kriz yarattı Kulübeye hapsoldu

RB Leipzig'den kiralanan Angelino'nun performansının şu ana kadar teknik heyet ve taraftarları ikna edemediği kaydedildi. İspanyol savunmacı, sarı-kırmızılılarda 15 maça çıktı. 26 yaşındaki sol bek bu süreçte 1 gol ile 1 asist üretti.

Haberin Devamı

Galatasaray'ın 1 milyon 500 bin euro kiralama bedeliyle renklerine bağladığı Angelino'nun sözleşmesinde 6 milyon euroluk satın alma opsiyonu maddesi yer alıyor.

NELSSON KRİZİ PATLAK VERDİ

Galatasaray'da geçtiğimiz sezon takımın vazgeçilmezi olan Victor Nelsson, sezon başında kendisine gelen transfer tekliflerini kulüp kabul etmeyince takımda kaldı. Şampiyonlar Ligi elemeleri ve Süper Lig'in ilk haftalarında bireysel hataları dikkat çeken ve performansı düşüşe geçen Danimarkalı savunmacı, Davinson Sanchez transferinin ardından yedek kulübesine çekildi.

Galatasarayda Victor Nelsson ve Angelino kriz yarattı Kulübeye hapsoldu

Galatasaray'ın Şampiyonlar Ligi'nde Bayern Münih ile oynadığı maçta taraftarın tribüne çağırdığı Victor Nelsson, ısınma çalışmalarına bile çıkmadı. Danimarkalı savunmacı aynı zamanda taraftarın çağrısına tepki vermedi. Sarı-kırmızılıların Beşiktaş ile oynadığı derbide de Victor Nelsson'un maçtan önce ısınma çalışmalarına katılmadığı ve soyunma odasında beklediği aktarıldı.

Galatasaray'ın yeni sözleşme teklifini reddeden Victor Nelsson, Danimarka basınına yaptığı açıklamada şu ifadeleri kullanmıştı: "Uzatmamız gerektiği yönünde konuşmalar oldu. Ancak sözleşmemi yenilemeyeceğimi kendilerine bildirdim. Sözleşmemin bitmesine 3 yıl kaldı ve 1 yıl daha uzatılabileceğimi düşünmüyorum."

Haberin Devamı

25 yaşındaki stoper bu sezon Galatasaray'da 13 maçta forma şansı buldu. Sarı-kırmızılılarla sözleşmesi 30 Haziran 2026'da sona erecek Danimarkalı stoperin güncel piyasa değeri 19 milyon euro.