Galatasaray Galatasaray'da Zaha farkı! 2022 Ağustos'tan sonra bir ilk

Galatasaray'da Zaha farkı! 2022 Ağustos'tan sonra bir ilk

04.11.2023 - 10:33 | Son Güncellenme:

Trendyol Süper Lig'in 11. haftasında Galatasaray sahasında Kasımpaşa'yı Zaha'nın golleriyle 2-1 mağlup etti. Fildişi Sahilli yıldız 2022 Ağustos'tan sonra bir ilki başardı.

Galatasarayda Zaha farkı 2022 Ağustostan sonra bir ilk

Süper Lig'in 11. haftasında sahasında ağırladığı Kasımpaşa'yı 2-1 mağlup eden Galatasaray'da maça damga vuran isim Wilfried Zaha oldu. Takımının galibiyet gollerini atan Zaha, Ağustos 2022'den bu yana da kariyerinde bir ilki yaşamış oldu.

Haberin Devamı

2022'DEN SONRA BİR İLK

Yaz transfer döneminde Galatasaray’a katılan yıldızlardan biri olan Wilfried Zaha, Kasımpaşa karşılaşmasında şovunu yaptı. Her geçen maç İngiltere Premier Ligi’ne damgasını vurduğu dönemlerdeki performansına döneceğinin sinyallerini veren Zaha, 33. dakikada rakibinden topu kaptı ve hemen rakip kaleye hareketlendi. 30 yaşındaki yıldız, uzaktan sert ve düzgün bir vuruş yaparak Aslan’ı, Paşa karşısında 1-0 öne geçirdi. Ligde bu sezonki ilk golünü de iç sahada 2-1 kazanılan Ankaragücü mücadelesinde atan Fildişi Sahilli futbolcu, Ağustos 2022’den (Brentford’a karşı) bu yana ilk kez bir lig maçında ceza sahası dışından ağları havalandırdı.

Şampiyonlar Ligi’nde Cim Bom’un, Old Trafford’daki 3-2’lik Manchester United zaferinde de golünü atan Zaha, dünkü maçın ikinci yarısında da başrolü kimseye bırakmadı. 51’de Hakim Ziyech’in ara pasında ceza sahasında Mauro Icardi, topukla arkasına bıraktı bu arada konuk ekibin savunması topu uzaklaştırmak istedi. Ceza sahasında Zaha, önüne gelen topu şık bir vuruşla kaleye gönderdi. Yıldız oyuncu, bundan önce kariyerinde bir maçta iki golü en son, 20 Ağustos 2022’de Crystal Palace formasıyla 3-1 kazandıkları Aston Villa karşılaşmasında kaydetmişti. Zaha, 82. dakikada alkışlar eşliğinde yerini Barış Alper Yılmaz’a bıraktı.

Haberin Devamı

'TEK DÜŞÜNDÜĞÜM GOL ATMAK'

Karşılaşma sonunda tribünlere 3’lü çektiren Zaha, maçla ilgili şu ifadeleri kullandı:

"Goller attım mutluyum ama adaptasyon sürecindeyim. Benden çok fazla beklenti var. Her şey yeni. Hazırlık dönemi geçirmeden geldim ve uzun bir sakatlık yaşadım. Yavaş yavaş kendime geliyorum. Mutluyum, önemli olan Galatasaray için golleri atmak. Tek düşündüğüm şey bu."