Galatasaray Galatasaray'dan 3 imza birden! Juan Mata'nın sözleşmesinde sürpriz gelişme

Galatasaray'dan 3 imza birden! Juan Mata'nın sözleşmesinde sürpriz gelişme

12.10.2022 - 12:37 | Son Güncellenme:

Galatasaray'da BAY geçilen haftanın ardından Kayserispor maçı hazırlıkları sürüyor. Sarı-kırmızılılarda transferde de önemli gelişmeler yaşanırken imzaların peş peşe geleceği ifade edildi. Juan Mata'nın sözleşmesinde ise beklenmedik bir gelişme yaşanmak üzere!

Galatasaraydan 3 imza birden Juan Matanın sözleşmesinde sürpriz gelişme

Süper Lig'in ilk 8 haftasında 5 galibiyet 2 beraberlik ve 1 mağlubiyet alan Galatasaray, BAY geçilen haftanın ardından Kayserispor hazırlıklarını tüm hızıyla sürdürüyor. Sarı-kırmızılılar, Kayserispor deplasmanında kazanarak yeniden galibiyet serisi yakalamak istiyor.

Haberin Devamı

Galatasaray'da Süper Lig'deki zirve yürüyüşü devam ederken transferde de önemli gelişmeler yaşanıyor. Erden Timur'un transferde imzaları peş peşe attırması beklenirken Juan Mata'nın sözleşmesinde ise beklenmedik bir gelişme yaşanabilir. İşte ayrıntılar... 

Galatasaraydan 3 imza birden Juan Matanın sözleşmesinde sürpriz gelişme

GALATASARAY'DA FİKSTÜR AVANTAJI

Sezona Okan Buruk yönetiminde başlayan ve özellikle Sergio Oliveira, Mauro Icardi, Juan Mata, Yusuf Demir transferleriyle dikkatleri üzerine çeken Sarı-Kırmızılılar ilk 9 haftada performans olarak tam anlamıyla sınıfı geçemese de puanlar almasını bildi. Zirvenin sadece 1 puan gerisinde olan ve BAY haftasını da geçen Galatasaray artık gözünü liderliğe dikti. BAY arası sonrasında cumartesi günü Kayserispor'a konuk olacak Cim Bom alacağı galibiyetle son Adana Demir beraberliğini unutturmanın peşinde.

Haberin Devamı

Teknik direktör Okan Buruk da zirve hesaplarını şimdiden yapmaya başladı. Aslan'ın önünde çok ciddi bir fikstür avantajı olduğunu düşünen tecrübeli hoca rüzgarı arkasına alarak yoluna devam etmeyi hedefliyor. Cim Bom'un, Kayseri deplasmanı sonrasında ligde oynayacağı 10 maçın sadece 1'inde İstanbul dışına çıkacak olması Sarı-Kırmızılılar'a zirve yolunda çok ciddi avantaj sağlayacak. 

Galatasaraydan 3 imza birden Juan Matanın sözleşmesinde sürpriz gelişme

TEK DEPLASMAN SİVAS

Aslan, Alanya'yla içerde sonrasında art arda Karagümrük, Beşiktaş , Başakşehir ve İstanbulspor'la, İstanbul'da oynayacak. Sonrasında Galatasaray 10 maçlık periyotta gideceği tek deplasman olan Sivasspor'la kozlarını paylaşacak. Ardından Cim Bom, Ankaragücü'yle içerde oynayıp, Fenerbahçe derbisine çıkacak. Kadıköy'deki dev maç sonrasında ise Galatasaray art arda taraftarı önünde Hatay ve Antalya'yla kapışacak.

OKAN BURUK'TAN KAYSERİ'DE RADİKAL DEĞİŞİKLİK

Galatasaray, Süper Lig’in 10. haftasında Yukatel Kayserispor ile cumartesi günü deplasmanda oynayacağı maçın hazırlıklarını sürdürdü. Sarı-kırmızılılar dinamik ısınmayla başlayan idmanda daha sonra üç grup halinde 5’e 2 pas çalışmaları yaptı. Dar alanda pas ve pres çalışmasının ardından yarı sahada 1’e 1, 2’ye 2 ve 3’e 3 atak varyasyonları çalışıldı. 

Galatasaraydan 3 imza birden Juan Matanın sözleşmesinde sürpriz gelişme

Haberin Devamı

MERTENS'TEN İDMANDA GOL ŞOV

Teknik Direktör Okan Buruk yönetiminde tam kadro yapılan antrenmanda futbolcular, yarı sahadaki gol çalışmasından sonra 3 takımlı turnuva oynadı. Mertens’in çekişmeli geçen maçlarda en çok gol atan isim olarak öne çıktığı aktarıldı. Galatasaray bugün 16.00’da yapacağı antrenmanla hazırlıklarına devam edecek.

İMZALAR PEŞ PEŞE GELECEK!

Galatasaray, Spor Toto Süper Lig'in dokuzuncu haftasını BAY geçerken yönetim de iç transfer için kolları sıvadı. Sarı-kırmızılı idareciler, bazı futbolcuların performansını artırmak için sözleşmelerinde iyileştirme yapmayı planlıyor. 

Bu yaz Sevilla tarafından ciddi şekilde istenen ve transfer teklifleri alan Victor Nelsson kulüpte kalmış ve bunun mükafatını da geçen günlerde almıştı. Galatasaray, Danimarkalı futbolcu ile yeni sözleşme yaparken yıllık ücretini 900 bin Euro'dan 1,3 milyon Euro'ya çıkarmıştı.

Nelsson'un sözleşmesinde bulunan 25 milyon Euro'luk serbest kalma bedeli değişmezken Danimarkalı oyuncuya diğer bir deyişle 'sadakat bonusu' verildi.  Habertürk'te yer alan habere göre Galatasaray, Yunus Akgün, Kerem Aktürkoğlu ve Sacha Boey'in sözleşmelerinde de benzer bir modelle iyileştirmeye gitmeyi planlıyor. 

Haberin Devamı

 

Galatasaraydan 3 imza birden Juan Matanın sözleşmesinde sürpriz gelişme

BOEY'İN MAAŞI ARTIRILACAK

Sezon başında kadroda düşünülmeyen ancak sonrasında takımın vazgeçilmezlerinden olan Sacha Boey'un da maaşının artırılması düşünülüyor. Yıllık ücreti 480 bin euro olan Sacha Boey'in sözleşmesi kademeli olarak iyileştirilecek. 

SERBEST KALMA BEDELİ 15 MİLYON EURO

Liverpool ve Real Madrid'in gözlemcilerinin istediği belirtilen 22 yaşındaki savunmacıyla yapılacak yeni sözleşmeye ise serbest kalma bedeli eklenecek. Galatasaray, Boey ve menajeriyle masaya oturarak genç futbolcunun sözleşmesine 15 milyon Euro civarında bir serbest kalma bedeli koymayı planlıyor.

Sarı-kırmızılılar bu hamleyle birlikte transferin gözdesi olabilecek Boey'in muhtemek transferinde elini güçlendirmek istiyor.

Galatasaraydan 3 imza birden Juan Matanın sözleşmesinde sürpriz gelişme

KEREM VE YUNUS DA GÖRÜŞME ODASINA

Galatasaray, takımın en az kazanan oyuncularından biri olan Yunus Akgün'ün de maaşında artışa gidiyor. Sarı-kırmızılı idarecilerin, Yunus Akgün ile yeni sözleşme konusunda el sıkıştığı ve milli futbolcunun 900 bin TL olan maaşının 15 milyon TL civarına çekilme konusunda anlaşma sağlandığı belirtildi. 

Haberin Devamı

Sezona istediği gibi başlayamayan Kerem Aktürkoğlu'na da yeni sözleşme yolda. The Sun'ın haberine göre Liverpool'un yakından takibe aldığı milli futbolcunun maaşının da iki katına çıkarılması ve 18 milyon TL civarına çekilmesi planlanıyor. 

Galatasaraydan 3 imza birden Juan Matanın sözleşmesinde sürpriz gelişme

JUAN MATA'NIN SÖZLEŞMESİNDE BEKLENMEDİK GELİŞME

Galatasaray'ın sezon başında kadrosuna kattığı İspanyol yıldız Juan Mata forma giydiği kısa sürede takımın vazgeçilmezlerinden olacağını kanıtladı. Okan Buruk'un da rotasyonda elini rahatlatan tecrübeli yıldızın sözleşmesi ise 1+1 yıllık. 1+1 yıllık kontrat imzalanan futbolcunun +1 yıllık sözleşmesinin uzaması için 25 maçta süre bulması gerekiyor.

Juan Mata, Galatasaray'dan yıllık 1.9 milyon Euro kazanıyor.

GALATASARAY SÖZLEŞMESİNİ UZATMAK İÇİN BEKLEMEYECEK

İspanya'dan Juan Mata için flaş bir iddia geldi. AS'ın haberine göre Galatasaray, sözleşmesinde maç sayısı opsiyonu bulunan Mata'nın sözleşmesini uzatmak için maç şartını beklemeyecek. 

AS'ta yer alan haberde şu ifadelere yer verildi;

"Futbolcu, sahadaki akıllı performansı ve saha dışındaki liderlik karakteriyle kısa sürede alkış aldı. Buna ek olarak, hazırlıksız gelmelerine ve sezonun başlamasına rağmen, antrenörler antrenmanda gördüklerinden çok mutlu oldu. Öyle ki yönetim kurulu, oyuncunun sözleşmesinde yer alan isteğe bağlı maddeyi etkinleştirme ihtimalini şimdiden değerlendiriyor. Mata, Galatasaray'la 1+1 yıllık sözleşme imzaladı. United'dan bedavaya transfer oldu. Mata tüm müsabakalarda Galatasaray adına en az 20 resmi maçta en az 45 dakika oynarsa bu seçenek otomatik olarak etkinleştirilecek. Ancak teknik ekip, ondan zaten memnun ve yönetim kuruluna, Mata'nın sözleşmesindeki maddeyi beklememeleri gerektiğini iletti. Buna ek olarak, İspanyol futbolcu yeni kulübüne karşı büyük bir saygı duyuyor. Mata son haftayı BAY geçip dinlenen Galatasaray'ın önümüzdeki hafta oynayacağı Kayserispor maçında ilk kez start alacak."

Galatasaraydan 3 imza birden Juan Matanın sözleşmesinde sürpriz gelişme