Galatasaray Galatasaray'dan ayrılan Juan Mata'dan şaşırtan karar! Yeni mesleği belli oldu

Galatasaray'dan ayrılan Juan Mata'dan şaşırtan karar! Yeni mesleği belli oldu

23.06.2023 - 19:50 | Son Güncellenme:

Galatasaray'la sözleşmesi sona erdikten sonra henüz başka bir kulübe imza atmayan Juan Mata'nın yeni mesleği belli oldu. İspanyol futbolcunun, yeşil sahalardan uzaklaşmaya hazırlandığı kaydedildi.

Galatasaraydan ayrılan Juan Matadan şaşırtan karar Yeni mesleği belli oldu

Spor Toto Süper Lig'de şampiyonluğa ulaşan Galatasaray'da Juan Mata ile yeni sözleşme imzalanmadı. İspanyol futbolcu geleceği hakkında henüz karar vermezken sürpriz bir gelişme yaşandı.

Haberin Devamı

Juan Mata'nın yeşil sahalardan uzaklaşmaya hazırlandığı ortaya çıktı. Tecrübeli oyuncunun, sanata yöneldiği belirtildi. İşte ayrıntılar...

DEV TAKIMLARDA OYNADI

Real Oviedo altyapısında Real Madrid'in radarına giren Juan Mata, 2003-2004 sezonunda İspanyol devine imza attı. Real Madrid'de A takım seviyesine çıkamayan tecrübeli futbolcu, 2007-2008 sezonunda bedelsiz olarak Valencia'nın yolunu tuttu. Chelsea, 2011-2012 sezonunda Juan Mata için 26 milyon 700 bin euro bonservis bedeli ödedi. Manchester United, yıldız oyuncuyu 2013-2014 sezonu devre arasında 44 milyon 730 bin euro bedelle kadrosuna kattı. Manchester United'dan ayrılan Juan Mata, 2022-2023 sezonunda Galatasaray'a imza attı.

Galatasaraydan ayrılan Juan Matadan şaşırtan karar Yeni mesleği belli oldu

35 yaşındaki on numara sarı-kırmızılılarda 18 maça çıktı. Okan Buruk'un 492 dakika şans verdiği başarılı futbolcu, 3 kez rakip fileleri havalandırdı. İspanyol orta saha takım arkadaşlarına da 1 gol pası verdi.

Haberin Devamı

YENİ MESLEĞİ BELLİ OLDU

Galatasaray'la sözleşme imzalamayan Juan Mata konusunda sıcak bir gelişme yaşandı. Fanatik'in derlediği habere göre; Bu yılki Manchester Uluslararası Festivali'nde, Galatasaray'ın yıldızı Juan Mata, yeni bir çalışma için sanat yıldızları Hans Ulrich Obrist ve Tino Sehgal ile bir araya geldi. Görünüşe göre spor ve performans sanatı sandığınızdan daha benzer bir boyuta ulaştı.

İspanyol futbolcu Juan Mata'yı bir sanatçı olarak tanımlamak biraz klişe... Ancak becerisinin, hayal gücünün ve zekasının dünyanın dört bir yanındaki zemini nasıl aydınlattığını ve onu bir Dünya Kupası kazananı yaptığını gösteriyor. Ayrıca Mata, Yayoi Kusama'nın halüsinasyon yaratan sürükleyici ortamları ve Ryan Gander'in bu yılki Manchester uluslararası festivalinin (MiF) sanat dalındaki kavramsal müdahaleleri gibi kişilerin yanında yerini almaya hazırlanıyor.

Galatasaraydan ayrılan Juan Matadan şaşırtan karar Yeni mesleği belli oldu

Mata, küratör Hans Ulrich Obrist ile The Trequartista: Art and Football United adlı çok parçalı bir projede işbirliği yapıyor. bu ayın sonlarında Manchester'daki Ulusal Futbol Müzesi'nde ve ardından şehirdeki Whitworth Galerisi'nde açılacak.

Haberin Devamı

Bunların hiçbiri bu kadar şaşırtıcı olmamalı. Mata'nın her zaman başka bir alanda varlık gösterdi. Futbolcuları, kazançlarının yüzde 1'ini hayır kurumlarına bağışlamaya teşvik eden Ortak Hedef hareketini kurdu ve daha önce Ulusal Futbol Müzesi'nde sergilenen, Manchester United'ın Hindistan'a yaptığı turdan Ortak Hedef'e ilham veren fotoğraflar sergiledi.

"ŞAŞIRTICI DEĞİL"

İspanyol futbolcu, “Yaratıcı insanlardan her zaman ilham almış ve onlara ilgi duymuşumdur” diyor. "Elbette buna yaratıcı futbolcular da dahil, ancak aynı zamanda yazarlar, oyuncular ve sanatçılar da var. Enerjimin çoğu profesyonel kariyerime harcanıyor, ama kendime biraz zaman ayırdığımda futboldan kopmayı seviyorum. Merak benim için önemli, bu yüzden bazen sanat galerilerine gitmem o kadar da şaşırtıcı değil. Daha önce bazı bireysel yönler üzerinde çalıştık, ancak tüm unsurların yapıldığını görmek harikaydı" diyor. “Buraya kadar gelmek, sanatçılar için oldukça zorlu bir yolculuk oldu. Benim için de.”

Bir dizi eser üzerinde işbirliği yapacak 11 oyuncu ve 11 sanatçı bulma konusunda anlaştılar ve Trequartista projesi doğdu. Obrist, Mata'yı Sehgal ve yazar Josh Willdigg ile tanıştırdı ve birlikte serinin This Entry adlı ilk çalışmasını yarattılar. Sehgal en çok, doğaçlama konuşma, hareket ve etkileşim yoluyla çevreyi dönüştüren sanatçılarla geniş alanları (Tate Modern'in Turbine Hall, New York'taki Guggenheim Rotunda) doldurduğu “inşa edilmiş durumları” ile tanınıyor.

Haberin Devamı

Galatasaraydan ayrılan Juan Matadan şaşırtan karar Yeni mesleği belli oldu

"FUTBOLUN ÖZÜNÜ UNUTMAMALIYIZ"

Oyuncular çeşitli egzersizler ve fikirler üzerinde çalışırken prova odasında gerçekten çok fazla kahkaha var. Mata da futbolda neşenin en üst seviyede bile öneminden bahsediyor. "Elbette oyun artık daha çok veriye dayalı ve artık daha az şansa bağlı." diyor. “Ama bunun özünü de unutmamalıyız. Topla gerçekten rahat olan, teknik kalitesi, hayal gücü ve yaratıcılığıyla fark yaratabilen oyuncular çok özel. Bu yüzden insanlar çocukken oyunu hemen seviyorlar. Kazanmanın pek çok yolu var ve benim için başarı, insanların oynama şekli ve taraftarları mutlu etme şekliyle de ölçülebilir."

Haberin Devamı

Trequartista serisi, galeri içi ve galeri dışı projelerle 2025 yılına kadar Manchester'da devam edecek. Bir sonraki sanatçı ve futbolcu eşleşmesi yazın ilerleyen saatlerinde duyurulacak. Mata, "Genel olarak, hepsi Trequartista'nın temsil ettiğini düşündüğümüz şeyi temsil eden hem erkek hem de kadın futbolcularımız olacak" diyor.