Galatasaray Galatasaray'dan flaş transfer planı! Sacha Boey'un alternatifi belli oldu

Galatasaray'dan flaş transfer planı! Sacha Boey'un alternatifi belli oldu

18.04.2023 - 07:00 | Son Güncellenme:

Okan Buruk yönetimindeki Galatasaray'ın bu sezon gösterdiği performans Avrupa'dan çok sayıda kulübün dikkatini çekti. Sarı-kırmızılıların yıldızlarına gelen ilgiler sonrası kurmayların harekete geçtiği öğrenildi. Sacha Boey'un olası ayrılığına karşın alternatifinin belli olduğu kaydedildi.

Galatasaraydan flaş transfer planı Sacha Boeyun alternatifi belli oldu

Galatasaray'ın yıldızı Sacha Boey'un bu sezon gösterdiği performans Avrupa'dan çok sayıda kulübü etkiledi. Atletico Madrid, Roma, Milan gibi dev kulüplerin peşine düştüğü 22 yaşındaki sağ bek için sarı-kırmızılılardan sürpriz bir karşı hamle geldi.

Haberin Devamı

Sacha Boey'un ayrılık ihtimali sonrası harekete geçen kurmayların, Fransız sağ bekin alternatifini bulduğu iddia edildi. İşte transfer haberinin ayrıntıları...

KAMPA GÖTÜRÜLMEDİ, TEK MAÇTA FORMAYI KAPTI

Galatasaray'da sezon başında kamp kadrosuna dahil edilmeyen Sacha Boey, gözden çıkarılan isimler arasına adını yazdırmıştı. Fransız sağ bek, Antalyaspor maçından sadece 2 gün önce takımla birlikte antrenmanlara başladı. Antalyaspor maçının ikinci 45 dakikasında şov yapan Sacha Boey, sakatlıklar nedeniyle şans bulduğu maçta hayran bıraktı.

Galatasaraydan flaş transfer planı Sacha Boeyun alternatifi belli oldu

Sacha Boey o dönemde yaşananları kısa süre önce anlatmıştı. Fransız futbolcu şu ifadeleri kullanmıştı: "Çok iyi bir sezon geçiriyorum ama açıkçası sezon benim için pek iyi başlamadı. Sezon öncesi kampa gitmemiştim, kulüp Dubois'i aldığı için beni Romanya'ya satmak istedi. 1 ay boyunca U19'da antrenman yaptım. Sonra Dubois ve diğer bek sakatlandı. Sezon başlamasına 2 gün kala beni geri kadroya aldılar ve o günden sonra hiç ilk 11'den geriye düşmedim."

Haberin Devamı

ARA TRANSFERDE İZİN ÇIKMADI

Okan Buruk yönetimindeki Galatasaray'ın saha içinde vazgeçilmezleri arasında yer alan Sacha Boey için ara transfer döneminde Olimpik Lyon devreye girdi. Portekiz'den Sporting Lizbon'un da transfer etmek istediği Fransız futbolcunun ayrılığına Galatasaray kurmayları izin vermedi.

Sacha Boey için devreye giren takımlar arasında Premier Lig'den Arsenal ile Serie A'dan Roma'nın olduğu öğrenildi. Fransız futbolcuya son talibin Borussia Dortmund olduğu kaydedildi.

Galatasaraydan flaş transfer planı Sacha Boeyun alternatifi belli oldu

26 MAÇTA FORMA GİYDİ

22 yaşındaki sağ bek bu sezon Galatasaray'da 26 maçta forma şansı buldu. Fransız futbolcu bu karşılaşmalarda takım arkadaşlarına 2 gol pası verdi. Sacha Boey'un Galatasaray ile olan sözleşmesi 30 Haziran 2025'te sona erecek. Yıldız futbolcunun güncel piyasa değeri 11 milyon euro.

Rennes altyapısında yetişen Sacha Boey, 2020-2021 sezonunda Dijon'da kiralık olarak forma giydi. Fransız futbolcu, 2021-2022 sezonu başında 1 milyon 150 bin euro bedelle Galatasaray'a imza attı.

Galatasaraydan flaş transfer planı Sacha Boeyun alternatifi belli oldu

BOEY'UN ALTERNATİFİ BELLİ OLDU

Haberin Devamı

Fransız basını; Galatasaray'ın Sacha Boey için hamle yaptığını iddia etti. Foot Mercato'nun haberine göre; sarı-kırmızılıların Sacha Boey'un alternatifini bulduğu öne sürüldü. Süper Lig devinin transfer listesindeki ismin Montpellier'de kiralık olarak forma giyen Falaye Sacko olduğu öğrenildi.

Montpellier'in Vitoria Guimaraes'ten kiraladığı Malili sağ bekin sözleşmesinde yer alan 1 milyon 300 bin euroluk satın alma opsiyonu maddesini kullanacağı kaydedildi. Falaye Sacko için Galatasaray'ın yanı sıra Celta Vigo'nun da devrede olduğu vurgulandı. Sarı-kırmızılıların ve La Liga ekibinin tecrübeli futbolcu için bilgi aldığı aktarıldı.

Galatasaraydan flaş transfer planı Sacha Boeyun alternatifi belli oldu

27 yaşındaki sağ bek bu sezon Montpellier'de 29 maçta forma şansı buldu. Malili oyuncu bu müsabakalarda takım arkadaşlarına 3 gol pası verdi. Falaye Sacko'nun güncel piyasa değeri 4 milyon euro.

CSK Bamako'da profesyonel olan Malili oyuncu daha sonra Djoliba, Ujpest, St. Truiden ve Saint Etienne'de forma giydi.