Galatasaray Galatasaray'dan forvet transferinde ters köşe! 1.95'lik gol makinesi

Galatasaray'dan forvet transferinde ters köşe! 1.95'lik gol makinesi

16.08.2022 - 12:05 | Son Güncellenme:

Haris Seferovic ve Bafetimbi Gomis'in yanına bir golcü daha arayan sarı-kırmızılı kulübün gündemine 1.95'lik dev forvet geldi. Geçen sezon 15 gole imza atarak tüm dikkatleri üzerine çeken ve önemli potansiyeli bulunan yıldız oyuncu için transfer operasyonu başladı.

Galatasaraydan forvet transferinde ters köşe 1.95lik gol makinesi

Dursun Özbek başkanlığında yeni bir sayfa açan Galatasaray, teknik patron Okan Buruk'un raporu doğrultusunda adeta kadroda yeniden yapılanmaya gitti. Süper Lig devinde geçtiğimiz sezon eleştirilerin odağı haline gelen orta saha kurgusuna Fredrik Midtsjö, Sergio Oliveira ve Lucas Torreira gibi üst düzey oyuncular dahil edildi. Savunma hattına ise geçen sezonun dikkat çeken oyuncusu Abdülkerim Bardakcı'nın yanı sıra Altay'dan Kazımcan Karataş transfer edildi.

Haberin Devamı

Galatasaraydan forvet transferinde ters köşe 1.95lik gol makinesi

FORVET HATTINA ÜNLÜ YILDIZLAR 

Teknik kadronun Omar Elabdellaoui ve Sacha Boey'in performansını yeterli bulmamasının ardından Lyon'un deneyimli sağ beki Leo Dubois'i kadroya dahil edildi. Özbek yönetimi, forvet hattı için ise Benfica'nın gözde oyuncusu Haris Seferovic ve farklı bölgelerde oynama kabiliyetini sahip Dries Mertens'i renklerine kattı. 

YAPRAK DÖKÜMÜ YAŞANDI

Galatasaray'da bir yandan takviye yapılırken diğer yandan ayrılıklar da yaşandı. Yeni sezon planlamasında düşünülmeyen Aytaç Kara ve Mbaye Diagne'nin sözleşmeleri feshedildi. Aytaç Kasımpaşa'nın, Diagne ise Fatih Karagümrük'ün yolunu tuttu. Charleroi geçen sezon kiraladığı Valentine Ozornwafor'un sözleşmesinde yer alan satın alma opsiyonu kullandı. Mostafa Mohamed Ligue 1 ekibi Nantes'a, Olimpiu Morutan ise satın alma opsiyonu ile birlikte Pisa'ya kiralandı. Son olarak forma şansı bulamayan Jesse Sekidika ile yollar ayrılırken, 26 yaşındaki oyuncu Spor Toto 1. Lig temsilcisi Eyüpspor'la anlaşma sağladı. 

Haberin Devamı

Galatasaraydan forvet transferinde ters köşe 1.95lik gol makinesi

GİRESUNSPOR KARŞISINDA BEKLENMEDİK MAĞLUBİYET

Sezona şampiyonluk parolasıyla giren sarı-kırmızılı ekip Süper Lig'e Nuri Şahin yönetiminde geçen sezon ivme yakalayan Antalyaspor'u 1-0 yenerek başladı. Sarı-kırmızılı takım, ikinci haftada 45 bin taraftarının önünde Giresunspor'a bireysel hatadan yediği golle 1-0 mağlup oldu. Bu maçta birçok önemli fırsattan yararlanamayan sarı-kırmızılılarda yönetim takviye kararı aldı. Haris Seferovic'in yanına bir forvet daha almak için harekete geçen Galatasaray yönetiminin gündemine sürpriz isim geldi. 

    

1.95'LİK KULE: DION DRENA BELJO

Takvim'de yer alan habere göre; yönetim, Hırvat ekibi NK Osijek'te forma giyen Dion Drena Beljo'yu radarına aldı. Scout ekibinin 20 yaşındaki futbolcu ile ilgili çok olumlu bir rapor verdiği ve Sarı-Kırmızılılar'ın hemen harekete geçtiği öğrenildi. Geçtiğimiz sezon Hırvat Ligi'nde 15 gole imza atarak tüm dikkatleri üzerine çeken Beljo bu sezon da 5 maçta rakip ağlara 3 gol bıraktı.

KULÜBÜYLE 2025'E KADAR SÖZLEŞMESİ BULUNUYOR

Genç yıldızla özellikle Almanya'dan 3-4 kulübün çok yakından ilgilendiği, NK Osijek'in bonservis beklentisinin 8-9 milyon Euro civarında olduğu belirtiliyor. 1.95 boyunda olan ve sol ayağını çok etkili bir şekilde kullanan Dion Drena Beljo'nun kulübüyle 2025 yılına kadar sözleşmesi bulunuyor.

Haberin Devamı

Galatasaraydan forvet transferinde ters köşe 1.95lik gol makinesi

ÇOK ÖNEMLİ POTANSİYEL

Hırvatistan U21 takımının formasını giyen golcü futbolcunun A milli takımın geniş oyuncu havuzunda da yer aldığı ifade ediliyor. 2019 yılında bedelsiz olarak Cibalia takımından NK Osjiek'e transfer olan Drena Beljo geleceğin büyük yıldız adayı olarak gösteriliyor. Galatasaray yönetimi Hırvat yıldızı maddi anlamda da önemli bir yatırım olarak görüyor.