ING Basketbol Süper Ligi Galatasaray'dan hakeme tepki: Yemin ederim yapmadım! Ergin Ataman'a mola aldırdı

Galatasaray'dan hakeme tepki: Yemin ederim yapmadım! Ergin Ataman'a mola aldırdı

02.10.2022 - 15:05 | Son Güncellenme:

Türkiye Sigorta Basketbol Süper Ligi birinci hafta maçında Anadolu Efes, Galatasaray Nef'i 77-68 mağlup etti. Sarı-kırmızılı basketbolcunun hakemle yaşadığı diyalog canlı yayına yansıdı.

Galatasaraydan hakeme tepki: Yemin ederim yapmadım Ergin Atamana mola aldırdı

Türkiye Sigorta Basketbol Süper Ligi birinci hafta maçında Anadolu Efes, Galatasaray Nef'i konuk etti. Büyük çekişmeye sahne olan mücadeleyi Efes 77-68 kazandı. Galatasaray'da Yunus Emre Sonsırma'nın hakemle yaşadığı diyalog canlı yayına yansıdı.

Haberin Devamı

PİSTİOLİS MOLA ALMAK ZORUNDA KALDI
Anadolu Efes maçın başında 7-0'lık seri yakaladı. Galatasaray 4 tane dış atış kaçırdıktan sonra sarı-kırmızılı başantrenör Andreas Pistiolis mola almak zorunda kaldı

ASLAN KAÇIRMAYA DEVAM ETTİ
Mola sonrasında saır-kırmızılılar atışları kaçırmaya devam ederken Efes yine hücumunu sayı ile bitirdi. Sarı-kırmızılılar 1. periyotta ilk beşinden sayı bulmakta zorlanırken kenardan gelenler sayı yükünü üstlendi. İlk çeyreği Anadolu Efes 15-9 kazandı.

LARKIN'E SÜRPRİZ
Shane Larkin'in doğum günü ilk periyot bittikten sonra kutlandı. Elinden ameliyat olan ve mücadelede yer almayan Larkin tribünden takip ettiği maçta tebrikleri aldı

Galatasaraydan hakeme tepki: Yemin ederim yapmadım Ergin Atamana mola aldırdı

"YEMİN EDERİM YAPMADIM"
Galatasaray'da Yunus Emre Sonsırma, hakemlerin dışarı çıkan topu Anadolu Efes'e vermesi üzerine itirazda bulundu. Sonsırma "Yemin ederim benden çıkmadı, ben yapmadım. Yemin ederim dokunmadım' sözleri canlı yayına yansıdı. İtirazlar sonrası hakemler pozisyonu kontrol etmek için kendileri masaya gitti. Yapılan kontrolde topun Efesli basketbolcudan çıktığı görüldü ve hücum sırası Galatasaray'a geçti.

Haberin Devamı

GALATASARAY DÖNDÜ, ATAMAN MOLA ALDI
Sarı-kırmızılılarda Yunus Emre Sonsırma'nın etkili oyunu ve gelen sayılar sonrasında skor eşitlendi. Efes'te başantrenör Ergin Ataman mola almak zorunda kaldı.

ÖZBEK SALONDAN TAKİP ETTİ
Galatasaray Başkanı Dursun Özbek, Anadolu Efes - Galatasaray Nef basketbol maçını salondan takip etti.

GALATASARAY'A 2 TEKNİK FAUL
Pistiolis ve sarı-kırmızılı oyuncu Angola teknik faul aldı. İkinci çeyreğin sonlarına doğru Angola hücum faul beklerken hakemler kendilerini aldatmaya yönelik hareket olarak yorumladı ve teknik faul çaldı. Sarı-kırmızılı takımda karara itirazdan Pistiolis de teknik faul aldı.
Pozisyonda önce Angola üçlük atışında hakemlerden uyarı almıştı.

Galatasaraydan hakeme tepki: Yemin ederim yapmadım Ergin Atamana mola aldırdı

SON PERİYODA ASLAN ÖNDE GİRDİ
İlk yarı 38-33 Anadolu Efes üstünlüğüyle tamamlandı. Üçüncü çeyrek de büyük çekişmeye sahne olurken Galatasaray, Efes'in farkı açmasına izin vermedi. Üçüncü çeyreğin sonlarında Galatasaray bulduğu sayı ile son çeyreğe 52-51 önde girdi.

Haberin Devamı

Lebron James'in Liverpool Ziyareti

ÜÇLÜK YAĞMURU SONRASI MOLA GELDİ
Sarı-kırmızılı takım ilk çeyrekte atamadığı üçlükleri son çeyrekte sayıya döndürdü. 63-57 geriden gelen Galatasaray Göksenin Köksal'ın üçlüğüye durumu 65-63 yaptı ve Ergin Ataman mola aldı.

EFES'TEN KRİTİK ÜÇLÜK
Son bir dakika kala Anadolu Efes Elijah Brigham Bryant ile üçlüğü buldu ve 70-68 öne geçti. Bu sayı sonrası Pistiolis mola almak zorunda kaldı. Son periyotta Efes'i ayakta tutan isim olan Vasilije Micic pozisyonda asisti yaptı.

MICIC'TEN BASKETBOL FAUL
Galatasaray'ın mola hakkı kalmadığı ve faul hakkının dolmadığı sırada pota altına giden Micic basket-faulü buldu. Efes son anlarda tecrübesiyle farkı korudu ve sahadan galibiyetle ayrıldı.