Galatasaray Galatasaray'dan İtalya'ya transfer oluyor! Satın alma opsiyonunu da duyurdular

Galatasaray'dan İtalya'ya transfer oluyor! Satın alma opsiyonunu da duyurdular

28.08.2022 - 20:31 | Son Güncellenme:

Okan Buruk yönetiminde transfer çalışmalarının devam ettiği dönemde takımda düşünülmeyen oyuncular konusunda da gelişmeler yaşanmaya başladı. Sarı-kırmızılıların tecrübeli futbolcusunun İtalya yolunda olduğu iddia edildi. Galatasaray ile transfer konusunda yapılan anlaşmanın detaylarının belli olduğu öne sürüldü.

Galatasaraydan İtalyaya transfer oluyor Satın alma opsiyonunu da duyurdular

Galatasaray'da transfer hareketliliğinin hızlandığı dönemde flaş bir iddia gündeme geldi. Sarı-kırmızılıların son dönemde forma şansı verdiği tecrübeli futbolcunun İtalya'ya transfer olacağı öne sürüldü. Öte yandan anlaşmanın detayları da haberde yer aldı. İşte transfer haberinin ayrıntıları...

Haberin Devamı

Haberin Devamı

İLK HAMLELER YERLİ İSİMLER

Okan Buruk yönetimindeki Galatasaray'da transfer dönemi yerli isimlerle başladı. Sarı-kırmızılılar, Konyaspor'da gösterdiği başarılı performansla dikkat çeken Abdülkerim Bardakcı'yı kadrosuna kattı. 27 yaşındaki stoper için 2 milyon 800 bin euro bonservis bedeli ödendi. Abdülkerim Bardakcı'yla 3+1 yıllık sözleşme imzalandı. Süper Lig devi, Altay'da gösterdiği performans nedeniyle Kazımcan Karataş'la da el sıkıştı. Genç oyuncunun 5 yıl boyunca sarı-kırmızılılarda forma giyeceği açıklandı. Bu transferden Altay'ın kasasına 20 milyon TL girdi.

Haberin Devamı

Galatasaraydan İtalyaya transfer oluyor Satın alma opsiyonunu da duyurdular

YILDIZLAR DAHİL EDİLDİ

Süper Lig devinde transfer bombaları son dönemde geldi. Sarı-kırmızılılar, Porto'dan Sergio Oliveira'yı takıma dahil etti. Yıldız futbolcu için 3 milyon euro ödendi. Sergio Olvieira'ya 4 yıllık sözleşme imzalatıldı. Orta saha kurgusuna daha sonra Fredrik Midtsjö geldi. Süper Lig devinde transfer bombası Arsenal'dan Lucas Torreira oldu. Başarılı futbolcu için 6 milyon euro bonservis bedeli Aslan'ın kasasından çıktı. Öte yandan sağ bek pozisyonuna Lyon'dan Leo Dubois geldi. Fransız sağ bek için 2 milyon 500 bin euro ödendi. Forvet hattına Benfica'dan Haris Seferovic kiralandı. İsviçreli futbolcu için yapılan anlaşmaya satın alma opsiyonu da dahil edildi. Süper Lig devinin son bombası Dries Mertens oldu. Napoli'den ayrılan Belçikalı oyuncuyla 1+1 yıllık anlaşma imzalandı.

DIAGNE, SEKIDIKA VE AYTAÇ'TA FESİH

Galatasaray'da Okan Buruk'un kadroda düşünmediği oyuncuların sözleşmesi feshedildi. Senegalli santrfor Mbaye Diagne ile yollar ayrıldı. 30 yaşındaki golcü, Fatih Karagümrük'le anlaşma sağladı. Jesse Sekidika'yla karşılıklı anlaşma sonrasında vedalaşıldı. Nijeryalı sağ kanat, Spor Toto 1. Lig ekibi Eyüpspor'a imza attı. Sarı-kırmızılılarda forma şansı bulması beklenmeyen Aytaç Kara ise Kasımpaşa'yla anlaşma sağladı.

Haberin Devamı

Galatasaraydan İtalyaya transfer oluyor Satın alma opsiyonunu da duyurdular

OPSİYONLU KİRALIKLAR

Süper Lig devinde geçtiğimiz sezon Charleroi'ye kiralanan Valentine Ozornwafor'un sözleşmesinde yer alan satın alma opsiyonu kullanıldı. Sarı-kırmızılılar bu transferden kasasına 100 bin euro koydu. Olimpiu Morutan, Serie B ekibi Pisa'nın yolunu tuttu. Rumen on numaranın sözleşmesinde satın alma opsiyonu maddesi de yer aldı. Mostafa Mohamed, Nantes'la anlaşma sağladı. Ligue 1 ekibi bu transfer için yapılan anlaşmaya opsiyon maddesini ekletti. Süper Lig devinde son ayrılık Alexandru Cicaldau oldu. BAE ekibi Al Ittihad Kalba, 25 yaşındaki orta sahayı sezon sonuna kadar kiraladı.

MARCAO'YA DEV BONSERVİS

Galatasaray'da gösterdiği performansla dev takımların da ilgisini çeken Marcao, İspanya'nın yolunu tuttu. 26 yaşındaki savunmacı, La Liga ekibi Sevilla'yla anlaşma sağladı. Galatasaray'a bu transfer için 12 milyon euro bonservis bedeli ödendi. Marcao için yapılan anlaşmada bonus maddelerinin yanı sıra bir sonraki satıştan pay da yer aldı.

Haberin Devamı

Galatasaraydan İtalyaya transfer oluyor Satın alma opsiyonunu da duyurdular

BOEY YOLCU

Galatasaray'da transfer gelişmelerinin devam ettiği dönemde yeni iddia İtalya'dan geldi. Di Marzio'nun haberine göre; Serie A ekibi Monza, Sacha Boey transferinde Galatasaray'la anlaşma sağlamaya yaklaştı. Monza'nın Sacha Boey'i sezon sonuna kadar kiralamayı hedeflediği belirtildi.

OPSİYON BELLİ OLDU

Monza'nın bu transferi kısa süre içerisinde bitirmeyi hedeflediği kaydedildi. Serie A ekibinin Sacha Boey'in sözleşmesine 4 milyon 500 bin euroluk satın alma opsiyonu maddesi ekletmeyi hedeflediği aktarıldı. Sacha Boey, Galatasaray'a geçtiğimiz sezon başında 1 milyon 150 bin euro karşılığında transfer olmuştu.

Galatasaraydan İtalyaya transfer oluyor Satın alma opsiyonunu da duyurdular

Fransız futbolcu bu sezon Süper Lig'de 3 maçta oynadı. Genç oyuncunun sarı-kırmızılılarla olan sözleşmesi 30 Haziran 2025'te sona erecek. Sacha Boey'in güncel piyasa değeri 4 milyon euro olarak gösteriliyor. Galatasaray'dan ayrılması beklenen 21 yaşındaki futbolcunun adı Hellas Verona ve Udinese ile de anılıyor.