Galatasaray Galatasaray'dan sol bek operasyonu! Süper Lig'in yıldızı transfer listesinde

Galatasaray'dan sol bek operasyonu! Süper Lig'in yıldızı transfer listesinde

09.01.2023 - 18:14 | Son Güncellenme:

Okan Buruk yönetimindeki Galatasaray, Spor Toto Süper Lig'de liderliğini sürdürmek ve sezon sonunda şampiyonluk hedeflemesinin ardından transfer çalışmalarına hız verdi. Sarı-kırmızılıların, Süper Lig'in yıldızını transfer gündemine eklediği öğrenildi.

Galatasaraydan sol bek operasyonu Süper Ligin yıldızı transfer listesinde

Kadıköy'deki dev derbide Fenerbahçe'yi 3-0 mağlup eden Galatasaray'da kurmaylar Okan Buruk'un raporu doğrultusunda transfer çalışmalarına başladı. Sarı-kırmızılılar, Süper Lig'in yıldızını gündemine aldı. Galatasaray'ın tecrübeli sol beki kadrosuna katmayı hedeflediği belirtildi.

Haberin Devamı

Galatasaray'ın sezon başında kadrosuna kattığı Kazımcan Karataş'ın sakatlanması, Patrick van Aanholt'un form düşüklüğü nedeniyle sol beke transfer yapma kararının alındığı kaydedildi.

KAZIMCAN KARATAŞ, SAKATLANDI

Galatasaray, Altay'da gösterdiği başarılı performansla dikkatleri üzerine çeken Kazımcan Karataş'ı sezon başında 20 milyon lira karşılığında kadrosuna dahil etti. 19 yaşındaki oyuncuyla 2027'ye kadar sözleşme imzalandı. Kazımcan Karataş, sarı-kırmızılılarda iyi bir performans sergilediği dönemde yaşadığı sakatlıkla şoke etti.

Galatasaraydan sol bek operasyonu Süper Ligin yıldızı transfer listesinde

Genç oyuncu, İstanbulspor maçında yaşadığı sakatlık sonrası bir daha forma giyemedi. 19 yaşındaki sol bek, ayak bileği dış bağlarında yırtık tespit edilmesinin ardından uzun süredir takımından uzak kaldı. Galatasaray'dan yapılan açıklamada, "Kazımcan Karataş’ın yapılan tetkiklerinde sol ayak bileği dış yan bağlarının ön grubunda kopma ve orta grubunda kısmi yırtık tespit edilmiş olup oyuncunun tedavisine başlanmıştır" ifadeleri kullanıldı.

Haberin Devamı

AANHOLT FORMSUZ

Sarı-kırmızılılarda 32 yaşındaki sol bek Patrick van Aanholt gösterdiği performansla büyük hayal kırıklığı yarattı. Hollandalı oyuncu, gösterdiği performansın ardından zaman zaman Galatasaray taraftarının tepkisini çekti. Galatasaray Teknik Direktörü Okan Buruk, Fenerbahçe derbisinde Patrick van Aanholt'un yerine sağ bek Leo Dubois'e forma şansı verdi.

Galatasaraydan sol bek operasyonu Süper Ligin yıldızı transfer listesinde

SOL BEK OPERASYONU

Galatasaray'da bu gelişmelerin ardından sol bek transferi için çalışmalar başladı. Sarı-kırmızılıların gündemine sürpriz bir ismi dahil ettiği öne sürüldü. NTV Spor'da yer alan habere göre; Galatasaray'da Patrick van Aanholt ile yolların ayrılması kararı alındı. Sarı-kırmızılıların bu doğrultuda Antalyaspor forması giyen Güray Vural'ı gündemine aldığı belirtildi.

Galatasaray'ın gündemine aldığı tecrübeli sol bek için nabız yoklamaya başladığı vurgulandı. Güray Vural'ı gündemine alan sarı-kırmızılıların transfer döneminin başlamasının ardından tecrübeli sol bek için Akdeniz ekibinin kapısını çalacağı kaydedildi.

Galatasaraydan sol bek operasyonu Süper Ligin yıldızı transfer listesinde

34 yaşındaki sol bekin Antalyaspor ile olan sözleşmesi 30 Haziran 2024'te bitecek. Güray Vural'ın güncel piyasa değeri 675 bin euro olarak gösteriliyor. Güray Vural bu sezon Antalyaspor formasını 14 maçta giydi, tecrübeli sol bek bu süreçte 2 gol ve 1 asist üretti.

Haberin Devamı

AZİZ BEHİCH DE GÜNDEMDE

Galatasaray'ın transfer gündemine Güray Vural dışında bir oyuncu daha aldığı iddia edildi. Sarı-kırmızılıların Dundee United forması giyen Aziz Behich için de nabız yokladığı belirtildi. Galatasaray'ın Patrick van Aanholt ile yollarını ayırıp, Güray Vural ya da Aziz Behich'i kadrosuna katmayı planladığı belirtildi.

beIN Sports'un haberine göre; Nuri Şahin yönetimindeki Antalyaspor, Güray Vural için Galatasaray'ın yaptığı ilk teklifi reddetti.

Yazarlar