Galatasaray Galatasaray'dan sonra Alexandru Cicaldau dibe vurdu! Olimpiu Morutan parladı

Galatasaray'dan sonra Alexandru Cicaldau dibe vurdu! Olimpiu Morutan parladı

14.10.2022 - 19:06 | Son Güncellenme:

Geçen sezon büyük umutlarla Galatasaray'a transfer edilen ve beklenen performansı gösteremediği için bu sezon kulüpten ayrılan Cicaldau resmen yokları oynuyor. Öte yandan sarı-kırmızılı ekipte geçen sezon beklentilerin yüksek olduğu fakat istenilen performansı sergileyemeyen Olimpiu Morutan, yeni takımında parladı. Okan Buruk'un yeni sezon kadrosunda düşünmediği oyuncuların bu sezonki istatistikleri duyanları şaşkına çevirdi.

Galatasaraydan sonra Alexandru Cicaldau dibe vurdu Olimpiu Morutan parladı

Okan Buruk yönetimindeki Galatasaray, Süper Lig'de bu sezon şampiyonluk hedefliyor. Yaz transfer sezonunda birçok yıldızı kadrosuna katan sarı-kırmızlı ekip, öte yandan takımda düşünülmeyen isimler ile yollarını ayırdı. Geçen sezon büyük umutlar ile transfer edilen merkezi orta saha Alexandru Cicaldau, sezon başında Okan Buruk'un kadro yapısında yerini alamamıştı.

Haberin Devamı

Yeni sezonda Ittihad Kalba'ya transfer olan Cicaldau'nun istatistikleri görenler şaşkına döndü. Diğer yandan geçen sene istenilen performansı sergileyemeyen Olimpiu Morutan yeni takımı Pisa'da parladı.

TOPLAMDA 10 MİLYON EURO ÖDENMİŞTİ

FCSB takımından transfer edilen Olimpiu Morutan için Galatasar'ın kasasından bonuslar hariç 3 milyon 500 bin euro bonservis bedeli çıkmıştı. Diğer yandan Craivo takımından transfer edilen Alexandru Cicaldau içinse 6 milyon 500 bin euro bonservis bedeli ödenmişti.

GALATASARAY KARNELERİ

Galatasaray'da geçen sezon forma giyen Cicaldau ve Morutan, Okan Buruk yönetimindeki kadroya girememişti. Performanslarını beğenmeyen Buruk, iki oyuncunun kiralık gitmesine izin verdi. Morutan, geçen sezon çıktığı 41 müsabakada toplam 4 gol, 5 asistlik performans sergilemişti. 23 yaşındaki genç futbolcunun piyasa değeri 3 milyon 500 bin euro olarak gösteriliyor. Cicaldau ise 43 resmi maça çıktı. Söz konusu maçlarda toplam 5 gol, 4 asist ile oynamıştı. Romanyalı futbolcunun şu anki değeri 7 milyon 500 bin euro olarak gösteriliyor.

Haberin Devamı

Galatasaraydan sonra Alexandru Cicaldau dibe vurdu Olimpiu Morutan parladı

TAKIMLARI PUAN TOPLAYAMADI

Sarı-kırmızlı ekipte sezon başında kadroda düşülmeyen Olimpiu Morutan, bu sezon transfer olduğu takımda işler yolunda gitmiyor. Serie B'nin geri kalan 8 haftasında toplam 6 puan toplayabilen Pisa, puan durumunda 18. sırada yer alıyor.

Alexandru Cicaldau'nun yeni takımı Ittihad Kalba, BAE Pro Ligi'nin geri kalan 5 haftasında toplam 7 puan toplayabildi.

MORUTAN'IN SÖZLEŞMESİNDE MADDE VAR

Serie B ekiplerinden Pisa, Olimpiu Morutan için sarı-kırmızlı ekibe 150 bin euro ödemişti.

 1 yıllığına Pisa'ya kiralık olarak giden Morutan'nın sözleşmesinde özel bir madde yer alıyor. Buna göre en az 25 maçta 45 dakika oynaması ya da takımının Serie A'ya çıkması durumunda Pisa 5,5 milyon euro zorunlu satın alma bedelini ödeyecek

Galatasaraydan sonra Alexandru Cicaldau dibe vurdu Olimpiu Morutan parladı

CİCALDAU'DAN HAYAL KIRIKLIĞI

Galatasaray'da kadroda düşünülmeyen Cicaldau, bu sezon transfer olduğu Ittihad Kalba'da gösterdiği performansla hayal kırıklığı yaşattı. Çıktığı 6 resmi müsabakada gol atamadı ve takım arkadaşlarına gol pası veremedi.

Haberin Devamı

MORUTAN PARLADI

Okan Buruk'un kadroda düşünmediği Morutan, yeni takımında resmen parladı. Bu sezon çıktığı 8 maçta 1 kez rakip kaleleri sarsmayı başaran 23 yaşındaki genç futbolcu, öte yandan takım arkadaşlarına 3 kere gol pası verdi.