Galatasaray Galatasaray'dan ters köşe transfer hamlesi! Satın alma opsiyonlu kiralama formülü

Galatasaray'dan ters köşe transfer hamlesi! Satın alma opsiyonlu kiralama formülü

04.01.2024 - 19:07 | Son Güncellenme:

Galatasaray'ın Belçika ekibinde forma giyen genç orta sahayı renklerine bağlamak istediği iddia edildi. Sarı-kırmızılıların, 22 yaşındaki futbolcu için satın alma opsiyonlu kiralama teklifini sunduğu aktarıldı.

Galatasaraydan ters köşe transfer hamlesi Satın alma opsiyonlu kiralama formülü

Okan Buruk yönetimindeki Galatasaray'da kurmaylar transfer çalışmalarına hız verdi. Sarı-kırmızılıların bu doğrultuda gündemine genç orta sahayı aldığı ortaya çıktı.

Haberin Devamı

Süper Lig devinin Belçika ekibinde forma giyen genç yıldızı satın alma opsiyonuyla birlikte kiralamak istediği kaydedildi. Fransız basınında yer alan habere göre; Galatasaray, Club Brugge forması giyen Raphael Onyedika için teklifte bulundu.

22 yaşındaki oyuncunun çok sayıda kulübün radarında olduğu aktarıldı. Raphael Onyedika için sarı-kırmızılıların sunduğu transfer teklifinin ayrıntıları da belli oldu.

Süper Lig devinin, Nijeryalı orta saha için 3 milyon euroluk kiralama bedeli önerdiği kaydedildi. Öte yandan yapılacak anlaşmada 12 milyon euroluk satın alma opsiyonu maddesinin de yer almasının istendiği vurgulandı.

Belçika temsilcisi Club Brugge'un Afrika Uluslar Kupası'na gidecek Raphael Onyedika'nın takımdan ayrılmasına şu an için sıcak bakmadığı belirtildi. 22 yaşındaki orta saha bu sezon Club Brugge formasını 32 maçta giydi. Raphael Onyedika bu karşılaşmalarda 1 gol ile 1 asist üretti.

Haberin Devamı

Nijeryalı orta sahanın Club Bruggge ile olan sözleşmesi 30 Haziran 2027'de sona erecek. Raphael Onyedika'nın güncel piyasa değeri 8 milyon euro.

Ebedei altyapısında futbola başlayan Raphael Onyedika daha sonra Midtjylland'a transfer oldu. 2020-2021 sezonunda kiralık olarak Fredericia'da forma giyen Raphael Onyedika, 2022-2023 sezonu başında 9 milyon 500 bin euro bedelle Club Brugge'a imza attı.

Nijerya Milli Takımı'nın Afrika Uluslar Kupası kadrosunda yer alan Raphael Onyedika, ülkesi için şu ana kadar 1 maça çıktı.

Yazarlar