Galatasaray Galatasaray'dan UEFA'ya 5 sayfalık şikayet! 'Bir daha görev verilmeyecek'

Galatasaray'dan UEFA'ya 5 sayfalık şikayet! 'Bir daha görev verilmeyecek'

20.11.2023 - 09:25 | Son Güncellenme:

Bayern Münih - Galatasaray maçını yöneten Portekizli hakem Antonio Nobre'nin kararları tartışılmaya devam ederken sarı-kırmızılı ekip, UEFA'ya başvurdu. İşte maç içerisinde yaşananlar ve Galatasaray'ın şikayetinin detayları...

Galatasaraydan UEFAya 5 sayfalık şikayet Bir daha görev verilmeyecek

Şampiyonlar Ligi'nde Galatasaray'ın deplasmanda Bayern Münih ile karşılaştığı maçın yankıları devam ediyor. Sarı-kırmızılı ekip sahadan 2-1 mağlup ayrılırken maçın Portekizli hakemi Antonio Nobre'nin kritik bir poziyondaki kararı tartışmaları da beraberinde getirdi.

Haberin Devamı

5 SAYFALIK ŞİKAYET

Sabah'ta yer alan habere göre Bayern Münih'in Galatasaray'ı 2-1 yendiği maçın Portekizli hakemi Antonio Nobre, sarı-kırmızılı kulüp tarafından 5 sayfalık özel mektupla UEFA Disiplin Kurulu'na şikâyet edildi.

Galatasaraydan UEFAya 5 sayfalık şikayet Bir daha görev verilmeyecek

PROTOKOLÜ UYGULAMADI

Almanya'daki maçın 80. dakikasında Harry Kane topu ağlara gönderirken, yardımcı hakem Pedro Martins ofsayt bayrağını kaldırdı. Bu sırada VAR sistemi bozuldu ve saha kenarındaki monitörde pozisyon gösterilemedi. Orta hakem Antonio Nobre, ekranda çizgi çekilemediği için protokol gereği yan hakemin kararına uymak durumundaydı. Ancak VAR odasındaki (VAR) Tiago Martins ve (AVAR) Juan Martínez ile iki kez konuşarak golü verdi.

BİR DAHA BU SEVİYEDE MAÇ YÖNETEMEYECEK

Haberin Devamı

Yaşananları araştıran ve VAR protokolünün çiğnendiğini ortaya çıkaran Galatasaraylı yetkililer, hukuki yollardan hakkını aramaya başladı. Portekizli orta hakem Antonio Nobre, UEFA Disiplin Kurulu'na 5 sayfalık hazırlanan özel dosyayla şikâyet edildi.

Haberin detaylarına göre kariyerindeki ilk Şampiyonlar Ligi maçında sonuca etki eden Nobre'ye bir daha bu arenada görev verilmeyecek.

Yazarlar