Galatasaray Galatasaray'dan yeni forvet transferi hamlesi! Şampiyonlar Ligi ön elemelerine yetişecek

Galatasaray'dan yeni forvet transferi hamlesi! Şampiyonlar Ligi ön elemelerine yetişecek

13.06.2023 - 08:55 | Son Güncellenme:

Mauro Icardi'nin bonservisinde yaşanması muhtemel bir krize karşı önlem almak isteyen Galatasaray, listesindeki golcü oyuncunun transferi için harekete geçti. Okan Buruk, Şampiyonlar Ligi elemelerine elinde sadece Mostafa Mohamed ve Barış Alper Yılmaz ile girmek istemiyor.

Galatasaraydan yeni forvet transferi hamlesi Şampiyonlar Ligi ön elemelerine yetişecek

Galatasaray'da transfer çalışmaları hızla sürüyor. Sarı-Kırmızılılar'da hem kadrodaki yıldızların durumu hem de kadroya yeni eklenecek isimler merak ediliyor. Sarı-kırmızılılar Icardi transferinde henüz mutlu sona ulaşamadı. Teknik direktör Okan Buruk, Şampiyonlar Ligi ön elemelerine mutlaka forvete takviye istedi. Bu yönde çalışmalarına sürdüren Galatasaray, dünyaca ünlü yıldızın transferi için girişimlerini başlattı. İşte ayrıntılar...

Haberin Devamı

ICARDI'YE SUUDİ ARABİSTAN ENGELİ

Galatasaray’ın bu seneki en büyük rakibi Suudiler olarak görünüyor.

Suudi Arabistan’da Ronaldo sonrası futbola harcanan çılgın paralar, sarı-kırmızılıların transfer politikasını da etkileyecek. Geçen yaz transferde Avrupa’nın elit kulüpleriyle yarışan Aslan için bu yaz rakip, ağırlıklı olarak Suudi kulüpleri olacak.

Son olarak Mauro Icardi’ye Suudi Arabistan Kulübü Al Taawon’un yıllık 20 milyon euro teklif ettiği iddiaları sarı-kırmızılıları endişelendirdi. Bir diğer Suudi ekibi Al Hilal’in de, yine Arjantinli futbolcuyla ilgilendiği iddia ediliyordu.

Icardi dışında, Galatasaray’ın gündemine gelen Di Maria ve Kante gibi isimlerin de yine Suudi pazarında tercih edilmesi yine planları etkileyecek gibi görünüyor. Suudi takımlarının, devletinin desteğiyle astronomik paralar harcaması, Avrupa futbolunda da denklemi değiştirecek. Galatasaray dengeleri alt üst eden bu gelişmeye karşın alternatif planlarını hazırladı.

Haberin Devamı

Galatasaraydan yeni forvet transferi hamlesi Şampiyonlar Ligi ön elemelerine yetişecek

DURSUN ÖZBEK'TEN TALİSCA CEVABI VE TRANSFER SÖZLERİ

"Talisca transfer listenizde var mı?" sorusuna Dursun Özbek, "Geniş bir listemiz var. 12-13 kişilik liste var. Orta sahada özellikle çok iyi konuştuğumuz transferler var. Eksiklerimiz itibarıyla, Şampiyonlar Ligi'nde iddialı olmak istiyorsak takviye yapmamız lazım. 4'ü Türk, 4'ü yabancı kiralık oyuncu geri dönüyor. Bunlarla ilgili tasarruflar belli değil. Altyapıdan aldığımız oyuncular var. Onları da geliştirmek istiyoruz. Transferini beklediğimiz oyuncular var. Yurt dışına transfer yapabilecek oyuncu var yani. 4-5 oyuncuya iyi teklif var. Bunların olması halinde transfer politikası değişiyor. Tüm oyuncuları elinde tutarsan 4 oyuncu lazım, giderse 6-7 lazım gibi. Bunun matematiği bu zamanlarda yapılıyor. Kiraya giden oyuncuların gelmesiyle olay farklı bir boyuta gelecek. 14 yabancı sınırı var. 4 tane geri dönüyor. Yabancıyı tribünde tutmak gibi bir lüksümüz yok. Çok hassas bir matematik var. Buna bağlı olarak çalışmalar yapıyor. Ben seni gönderdim demekle futbolcu gönderemiyorsun. Mutlaka bir mali yük geliyor. Bunlar farklı şeyler. Bu matematiğe çalışıyoruz. Kaç oyuncu transfer dediğiniz zaman, işi anlatıyorum ben. Takım aritmetiği yapmak için sınırlar, kısıtlar var. Mali yapıyı da düşünmek lazım. FFP var. Bugün ben 5-7 oyuncu transfer ediyorum demek doğru değil. Kiralıklarımız dönecek. Gidecek oyuncular olacak. Bunların hepsi aritmetik için parametre. Ayrıca, euro da 25 lira. Faiz artacak. Nasıl altından kalkacaksın? Bizim niyetimiz kampa transferlerin büyük kısmını bitirerek gitmek istiyoruz. Transfer 26 Haziran'da başlıyor, kamp yakın tarihte. Yüzde 80 iddialı bir takım var. 7-8 Temmuz gibi Avusturya'ya gideceğiz. Çabuk davranmak istiyoruz. Takımla kamp yemeyen oyuncu, ligin 8-10 haftasında performans olarak düşük oluyor. Elimizi çabuk tutmaya, süratli hareket etmeye çalışıyoruz. Icardi, yapmak istediğimiz önemli şeylerden bir tanesi. Yeter ki Icardi, Türkiye'de oynamak istesin. Takımın çimentosu. Transfer olayını beraber yürütüyoruz, paylaşıyoruz. İşin birçok yönü var. Hoca var, finansal yön var. Büyük gayret sarf ediyor Erden. Talisca benim bilgim dahilinde değil ama belki Erden'in listesinde var" cevabını verdi.

Haberin Devamı

Galatasaraydan yeni forvet transferi hamlesi Şampiyonlar Ligi ön elemelerine yetişecek

Haberin Devamı

NELSSON'UN ALTERNATİFİ İTALYA'DAN

Galatasaray'da Victor Nelsson'a olan bu ilgi kurmayları harekete geçirdi. Danimarkalı stoperin olası ayrılık ihtimali nedeniyle sarı-kırmızılıların sürpriz bir ismi gündemine aldığı öğrenildi.

Mundo Udinese'nin haberine göre; Galatasaray, Udinese forması giyen Nehuen Perez'i kadrosuna katmak için harekete geçti. Sarı-kırmızılıların kadrosuna katmak istediği Nehuen Perez'in Serie A'da sezonun parlayan isimleri arasında yer aldığı ifade edildi.

Galatasaray'ın tecrübeli savunmacı için henüz bir resmi teklif sunmadığı ancak transfer konusunda temasların başladığı aktarıldı.

Argentinos'ta futbola başlayan Nehuen Perez daha sonra Atletico Madrid'e transfer oldu. Başarılı stoper sırasıyla Argentinos, Famalicao, Granada ve Udinese'ye kiralandı. Udinese geçtiğimiz sezon Arjantinli stoperin bonservisini aldı.

22 yaşındaki savunmacı, geride kalan sezonda 36 resmi maçta forma şansı buldu. Nehuen Perez bu karşılaşmalarda rakip fileleri 4 kez havalandırdı. Serie A ekibiyle sözleşmesi 30 Haziran 2027'de sona erecek Arjantinli futbolcunun güncel piyasa değeri 8 milyon euro.

Haberin Devamı

Galatasaraydan yeni forvet transferi hamlesi Şampiyonlar Ligi ön elemelerine yetişecek

FORVET TRANSFERİNDE RESMİ ADIM!

Santrfor krizi yaşamak istemeyen Galatasaray, transferde somut adımlar atmaya hazırlanıyor. Suudi Arabistan kulüplerinin Mauro Icardi için servet teklif etmesi bonservis konusunu zora sokunca, alternatif isimler yeniden gündeme geldi. Bunlardan biri de Moussa Dembele.

Kulübü Lyon'la yolları ayıran ve boşa çıkan 26 yaşındaki Fransız santrfora yeni bir teklif daha yapılacak. Hem Türkiye'den hem de Avrupa'nın üst seviye liglerinden çok sayıda kulüple görüşen Dembele'yi bir an önce kadrosuna katıp, santrfor krizini çözmeyi hedefleyen Sarı-Kırmızılılar, daha sonra Icardi'nin bonservisi için görüşmelerini sürdürecek.

Galatasaraydan yeni forvet transferi hamlesi Şampiyonlar Ligi ön elemelerine yetişecek

DEVLER LİGİ ÖN ELEMELERİNE YETİŞECEK

Galatasaray'da Gomis'in de takımdan ayrılmasıyla mevcut kadroda golcü olarak sadece Mostafa Mohamed ve teknik direktör Okan Buruk'un zaman zaman santrforda kullandığı Barış Alper Yılmaz kaldı. Temmuz ayında başlayacak Şampiyonlar Ligi elemelerine sadece bu iki isimle girmek istemeyen Buruk, Dembele transferinin bir an önce gerçekleşmesini bekliyor. Transferde işlerin planlandığı gibi gitmesi durumunda Galatasaray'ın yeni sezondaki forvet hattı Icardi -Dembele - Mohamed üçlüsünden oluşabilir.

Yazarlar