İspanya La Liga Çağlar Söyüncü'nün yeni kulübünü açıkladı! 'Siz de zaten öğrenmişsiniz'

Çağlar Söyüncü'nün yeni kulübünü açıkladı! 'Siz de zaten öğrenmişsiniz'

17.09.2022 - 13:30 | Son Güncellenme:

İngiliz ekibi Leicester City'de Brendan Rodgers ile sorun yaşayan ve ayrılmayı aklına koyan Çağlar Söyüncü'nün yeni takımı belli oldu. Galatasaray'ın peşinde olduğu yıldız ismin yeni kulübünü eski hocası açıkladı.

Çağlar Söyüncünün yeni kulübünü açıkladı Siz de zaten öğrenmişsiniz

Premier Lig'de Leicester City forması giyen Çağlar Söyüncü kulübüyle zor günler yaşıyor. Sezon başından beri ligde forma giyemeyen ve ayrılmayı kafasına koyan Söyüncü'nün yeni adresini eski hocası Hüseyin Eroğlu resmen açıkladı.

Haberin Devamı

RODGERS'DEN KESİK YEDİ
Leicester City'nin önemli oyuncularından biri olan Çağlar Söyüncü Premier Lig'de 6 hafta geride kalmasına rağmen 1 dakika bile forma giyemedi. Menajer Brendan Rodgers, yıldız futbolcunun oynatılmamasının nedenini, "Bizim seviyemize yakın bile değil" sözleriyle açıklamıştı. Ancak asıl sebebin, Çağlar'ın sezon sonunda bitecek sözleşmesini uzatmaya yanaşmaması olduğu öne sürüldü.

Milli futbolcunun sosyal medya hesabından Mevlana'nın "Tüm iyi şeyler sabırdan sonra gelir" sözüyle yaptığı paylaşım, Leicester City'de geçirdiği zor günlere bir atıf olarak yorumlanmıştı.

GALATASARAY İDDİASI
Kadrosuna Juan Mata, Mertens, Icardi ve Lucas Torreira gibi yıldız isimleri katan sarı-kırmızılılar transfer döneminin sonlarına doğru Çağlar Söyüncü ve Kaan Ayhan'ı gündemine almıştı. Sarı-kırmızılılar görüşmeden olumlu sonuç çıkmaması sonrasında farklı isimlere yönelmişti.

Haberin Devamı

ESKİ HOCASI EROĞLU YENİ TAKIMINI AÇIKLADI
Altınordu'da uzun yıllar teknik direktörlük yapan ve sezon öncesinde İzmir ekibinden ayrıldığını açıklayan deneyimli hoca Hüseyin Eroğlu eski öğrencisi Çağlar Söyüncü hakkında konuştu. Eroğlu, İsmi transfer döneminde sık sık Fenerbahçe ve Galatasaray'la anılan Çağlar Söyüncü'nün yeni takımını da açıkladı.

Çağlar Söyüncünün yeni kulübünü açıkladı Siz de zaten öğrenmişsiniz

'KARİYERİNE AVRUPA'DA DEVAM EDECEK'
Radyospor'da Salim Manav'ın canlı yayın konuğu olan Hüseyin Eroğlu, "Altınordu'da Çağlar Söyüncü, Cengiz Ünder, Barış Alıcı, Kerim Alıcı, Berke Özer, Ravil Tagir ve Enis Destan gibi birçok isimle çalıştık. Bu futbolcu arkadaşlarımız öz kaynak düzeninden Avrupa'ya ya da ülkemizde önemli takımlara transfer oldular. Özellikle Çağlar Söyüncü çok önemli bir figür çünkü Çağlar Altınordu'dan yurt dışına giden ilk futbolcu oldu. Bu sezon ismi sık sık Galatasaray ve Fenerbahçe ile anılsa da ben Çağlar'ın Türkiye'ye döneceğini düşünmüyorum. Çağlar, Leicester City sonrasında kariyerine Avrupa'da devam edecek" dedi.

'EVET ATLETICO İLE ANLAŞTI'
'Çağlar Söyüncü yeni sezon için Atletico Madrid'le mi anlaştı?' sorusuna Eroğlu, "Evet siz de zaten öğrenmişsiniz. (Gülerek)" cevabını verdi.

Haberin Devamı

BARCELONA'NIN DİKKATİNİ ÇEKMİŞTİ
Çağlar geçtiğimiz sezon gösterdiği performans sonrası Barcelona'nın da dikkatini çekmişti. İspanyol AS'ta yer alan habere göre, Çağlar Söyüncü, Barcelona'nın radarına girmişti. Carles Puyol'a benzetilen Çağlar için, İngiliz ekibi 50 milyon euro bonservis bedel talep etmişti.

1 TIL DAHA SÖZLEŞMESİ VAR
2018'de 21 milyon Euro'ya Freiburg'dan Leicester City'ye transfer olan Çağlar Söyüncü, İngiliz takımında 124 maçta forma giydi ve 3 gol ile 2 asist yaptı ve 5 gole katkı sundu.

Leicester City ile sözleşmesi Haziran 2023'te bitecek olan 26 yaşındaki stoper, 2014-2016 yılları arasında Altınordu'da oynamıştı.

Yazarlar