Galatasaray Galatasaray'ın müthiş planı!

Galatasaray'ın müthiş planı!

22.01.2013 - 10:09 | Son Güncellenme:

Nihat Kahveci’nin çabasıyla Türk futbolcuların İspanya’da AB statüsünde oynama hakkı elde etmesi çalışmaya esin kaynağı oldu.

Galatasarayın müthiş planı

Türkiye Futbol Federasyonu’nun ( TFF) Spor Toto Süper Lig’de uygulanan 6+2+ sınırsız yabancı kuralını önümüzdeki 2 yılda kademeli olarak indirecek olması Galatasaray’ı harekete geçirdi.

Haberin Devamı

Kadrosunda 10 yabancısı bulunan Cimbom’un Avrupa Birliği (AB) vatandaşı futbolcuların Türkiye’de yerli statüsünde oynatılması için kolları sıvadı.

Bu noktada kulübün en büyük argümanı, Türk futbolcuların İspanya’da AB vatandaşı statüsünde oynayabilmeleri.

2008’den beri yabancı sayılmıyorlar

İspanya’da AB ülkesi futbolcuların yerli statüsünde sayılmasının temelini eski futbolcu Nihat Kahveci’nin 2008’de Villarreal’de oynarken kazandığı dava atmıştı.

Nihat, Villarreal’den önceki takımı Real Sociedad’da yabancı statüsünde forma giymiş ve bazı maçlarda takımın yabancı kontenjanı dolduğu için kulübede oturmuştu.

Bunun üzerine durumu AB’ye şikayet eden milli futbolcu açtığı davayı kazanarak Türk futbolcuların İspanya’da yabancı sayılmasının önüne geçmişti.

Haberin Devamı

Diğer kulüplerin desteği aranıyor

Galatasaray’ın da İspanya’daki bu örneği emsal göstererek bir dosya hazırladığı ve bu dosyanın kulüp yönetiminden onay aldığı, ancak TFF’ye henüz iletilmediği ifade edildi.

Söz konusu dosyanın sezon sonunda TFF’ye iletilmesi bekleniyor. Bilindiği üzere Kulüpler Birliği yapılan toplantılarda yabancı sayısının inmemesi yönünde adımlar atmıştı.

Galatasaray’ın hazırlanan yabancı futbolcu dosyasını Kulüpler Birliği’ne sunarak diğer kulüplerin de desteğini almak istediği kaydediliyor.

Eğer Galatasaray bu çalışmasında başarılı olursa dün kadroya katılan Wesley Sneijder’in yanı sıra AB pasaportuna sahip olan Felipe Melo, Tomas Ujfalusi, Johan Elmander, Fernando Muslera, Albert Riera ve Milan Baros yabancı kontenjanından sayılmayacak.

(Bugün)