Galatasaray Galatasaray'ın rakibi Atletico Madrid

Galatasaray'ın rakibi Atletico Madrid

15.09.2015 - 02:30 | Son Güncellenme:

Galatasaray, 14. kez yer aldığı Şampiyonlar Ligi arenasında Atletico Madrid'i konuk ediyor.

Galatasarayın rakibi Atletico Madrid

Son 8 maçında galibiyet görmedi

Haberin Devamı

Galatasaray, Avrupa kupaları tarihinde bugün 262. maçına çıkacak. Şampiyon Kulüpler Kupası ile Şampiyonlar Ligi’nde 157, adı daha önce UEFA Kupası olan UEFA Avrupa Ligi’nde 71, Kupa Galipleri Kupası’nda 32 ve UEFA Süper Kupa’da da 1 kez olmak üzere, 261 maç yapan sarı-kırmızılılar, 97 galibiyet ve 97 yenilgi aldı. 67 karşılaşmada ise eşitlik bozulmadı. Bu arada Cim-Bom, Şampiyonlar Ligi’ndeki son 8 maçında galibiyet alamadı, 6’sını kaybedip iki beraberlik elde etti.

Atletico’ya siftah yok

İspanyol ekipleriyle yaptığı 29 maçtan 8 galibiyet, 6 beraberlik ve 15 yenilgi alan Galatasaray, Atletico Madrid’le Avrupa Kupaları’nda 2 kez eşleşirken, rakibine karşı hiç kazanamadı. Sarı-kırmızılılar, İspanyol rakibine karşı oynadığı 4 maçta 2 beraberlik ve 2 yenilgi elde etti.

Haberin Devamı

12 milyon euro ayakbastı parası

Şampiyonlar Ligi primlerinin artması Galatasaray’a yaradı. Devler Ligi’ne direkt katılan sarı-kırmızılılar, 12 milyon euro ayak bastı parası alacak, garanti geliri ve yayın payı ile birlikte bu rakam 20 milyon euroyu bulacak. Aslan, bu sezon Şampiyonlar Ligi’nde grup maçlarında alınacak her bir galibiyet için 1,5 milyon, beraberlik için de 500 bin euro kazanacak. Galatasaray, ikinci tura çıkması halinde 5,5, çeyrek finale kalması halinde 6, yarı finale kalması durumunda 7, finale kalması durumunda 10,5 ve şampiyonluk halinde de 15 milyon euro daha gelir elde edebilecek.

Avrupa sponsoru THY

Galatasaray’ın Avrupa maçlarının forma sponsoru bu yıl da Türk Hava Yolları oldu. Şampiyonlar Ligi C Grubu’nda bugün Atletico Madrid’i ağırlayacak olan Cim-Bom, Turkish Airlines logolu formalarla çıkacak. Galatasaray Spor Kulübü ile Türk Hava Yolları arasında yapılan anlaşmaya göre Galatasaray, bir yıl boyunca Avrupa Kupalarında oynayacağı maçlarda Türk Hava Yolları logolu forma ile boy gösterecek.

DEVLER LİGİ’NDE BUGÜN

A GRUBU
21:45 Paris Saint-Germain - Malmö FF
21:45 Real Madrid - Shakhtar Donetsk

B GRUBU
21:45 PSV Eindhoven - Manchester United
21:45 Wolfsburg - CSKA Moskova

C GRUBU
21:45 Galatasaray - Atletico Madrid
21:45 Benfica - Astana

Haberin Devamı

D GRUBU
21:45 Manchester City - Juventus
21:45 Sevilla - Borussia Mönchengladbach

Galatasarayın rakibi Atletico Madrid

Yazarlar