Galatasaray Galatasaray'ın şampiyonluğu sonrası Osman Şenher'den sert sözler: Bu insanlar sokakta nasıl dolaşacak?

Galatasaray'ın şampiyonluğu sonrası Osman Şenher'den sert sözler: Bu insanlar sokakta nasıl dolaşacak?

27.05.2024 - 08:01 | Son Güncellenme:

Spor yazarları, Galatasaray'ın 24. şampiyonluğunu değerlendirdi. Milliyet'in usta kalemlerinden Osman Şenher, Konyaspor-Galatasaray öncesinde yaşananlara sitem etti.

Galatasarayın şampiyonluğu sonrası Osman Şenherden sert sözler: Bu insanlar sokakta nasıl dolaşacak

Trendyol Süper Lig'in 38. haftasında Galatasaray, TÜMOSAN Konyaspor'u deplasmanda 3-1 mağlup ederek tarihindeki 24. şampiyonluğa ulaştı. 

Haberin Devamı

Spor yazarları Galatasaray'ın şampiyonluğunu değerlendirdi. Milliyet'in usta kalemlerinden Osman Şenher, Konyaspor-Galatasaray maçı öncesinde yaşananları kaleme aldı.

İşte spor yazarlarının değerlendirmeleri...

OSMAN ŞENHER - KENETLENMEK ŞAMPİYONLUĞU GETİRDİ

Süper Lig bütün takımları hakikaten moral olarak bitiriyor. Bunun da tek sebebi algı operasyonu yapılıyor. Bir haftadır ‘Ööö’ dedik. Bazıları “Galatasaray ile Konyaspor beraberliğe maçı bağlayacaklar”, bazıları da, ‘Bu Konyaspor, Galatasaray’ı rahat rahat yener, ligde kalır’ diyerek insanların kafalarını karıştırmak için elinden geleni yaptılar. Üzüldüğüm taraf, bu yorumları yapanlar futbolun içinde olan insanlar.

G.Saray, Fenerbahçe’ye yenildi diye sarı-kırmızılıları bir anda yerle bir etmek için müthiş bir çaba gösterildi. Ama sezon başından beri Okan hoca ile futbolcular, yöneticiler ve hepsinden önemlisi taraftarlar öyle bir kenetlendiler ki, dışarıdan gelen bu olumsuzluklara tek vücut olarak kalkan oldular ve etkilenmediler.

Haberin Devamı

Galatasarayın şampiyonluğu sonrası Osman Şenherden sert sözler: Bu insanlar sokakta nasıl dolaşacak

Sezon içinde her takımda olduğu gibi sıkıntılar da yaşandı, iyi futbol oynayamadıkları maçlar oldu, çok iyi oynadıkları maçlar da oldu. Ama bunu tek vücut olarak çok iyi karşıladılar. Hep birbirlerine destek oldular ve ayakta kaldılar. Bunun da mükafatını Konyaspor karşısında harika futbol ve mükemmel mücadeleyle aldılar.

Futbol çok güzel bir oyun. Maalesef biz ülkemizde her şeye bir bahane bularak bu güzel oyunu kirletmeye çalışıyoruz. Aramızda öyle insanlar var ki, resmen provakatör. Hani Konyaspor, G.Saray’a yenilirse küme düşecekti? Şimdi bunları konuşan insanlar nasıl sokakta dolaşacaklar?

Okan Buruk’u kutlamak lazım. Galatasaray takımını idare etmek çok zor bir iş. Takımın yarısından fazlası yıldız futbolcu. Zaman zaman kaprisleri de oluyor. Ama dışarıya hiç bir şey aksettirmeden bu yıldızları harika idare etti. Barış Alper’i yeri geldi sol bek, yeri geldi sağ bek ve forvet oynattı, hiç şikayet etmedi. Barış’ı sağa koyarsa, Berkan’ı sol beke koydu. Icardi’nin çok kötü olduğu dönemler oldu. Onu kaybetmemek için hiç kesmedi.

Haberin Devamı

Bu akıllı ve medeni davranışıyla, takımını zirveden hiç düşürmedi. Maç öncesi, maç sonrası verdiği demeçlerinde hep kalitesini gösterdi. Galatasaray’a uzun yıllar hizmet edecek, hem de çok büyük başarılar kazanarak. Başkan Dursun Özbek de Galatasaray’ı mükemmel idare etti. Sonuçta bu şampiyonluğu hepsi analarının ak sütü gibi helalinden kazandılar.

Galatasarayın şampiyonluğu sonrası Osman Şenherden sert sözler: Bu insanlar sokakta nasıl dolaşacak

BURCU KAPU - GALATASARAY BAHARI

23-24 sezonunun şampiyonu Galatasaray isminin yanına 24. lig kupasını muhteşem geçirdiği bir sezonun ardından puan rekoru kırarak yazdırdı. Her şampiyonluğun bir hikayesi ve kahramanları olur. İleride bu sezonu çokça kaos ve kavgayla hatırlayacağız belki ama hepsi yöneticilerin sebep olduğu olaylardı. Yönetimler hep kendilerinin şampiyon yaptıklarını veya hakemler yüzünden kaybettiklerini iddia eder. Ama bu gerçek değildir ve tarih yöneticileri hep unutturur, oyunun gerçek kahramanı futbolcular ve teknik adamlar sadece hatırlanır. İşte bu şampiyonluğun kahramanı da başta Okan Buruk sonra da oyuncularıdır.

Haberin Devamı

Okan Buruk’un Bayern maçı başta olmak üzere ortaya koyduğu taktik planları, yoklukta bulduğu çözümlerle yeni bir Barış Alper doğurması, itidalli açıklamaları ve sezon boyu oyuncularını da aynı şekilde sadece saha içine odaklamasıyla şampiyonluğu sonuna kadar hak etti. Sezonu formsuz geçirmesine rağmen gol kralı olan Icardi, yaşlı denen Mertens’in gencecik aklı, morali bozuk Kerem’in muazzam rakamları, Uruguay değil de Spartalıymış gibi savaşan Torreira, büyük karakter Muslera, sessiz ve derinden Kaan, Berkan, Kerem, Vinicius, Milli Takımın bankosu Abdülkerim, birbirleriyle girdikleri yarışı kaybetmeyen Nelsson ve Davinson ve son olarak mevkisiz oyunu, gücü, oyuna aşkı ve daima gülen yüzüyle bu sezonun oyuncusu olmayı hak eden Barış Alper… Hepsi de şampiyonluğu sonuna kadar hak etti ve sezonu iki kupayla kapatıyorlar.

Galatasarayın şampiyonluğu sonrası Osman Şenherden sert sözler: Bu insanlar sokakta nasıl dolaşacak

Galatasaray’da adet sabaha kadar şampiyonluğu kutlamak, yarın işe-okula gidince rakip takımı destekleyen arkadaşları kızdırmak ve bir sonraki gün her şeyi bırakıp 8 numara transferinin, sol bekte kimin oynayacağının peşine düşmektir. Yani iki yıl üst üste şampiyonluğun ardından Galatasaray’ı zor bir yıl bekliyor. Başarıyı sürdürmek, başarılı olmaktan hep daha zor olmuştur. Bu iki şampiyonlukla kendini ispat eden Okan Buruk ve takımının artık hedefi, kadrosu ve oyunuyla Şampiyonlar Ligi takımı olduğunu göstermektir. Ama bu iki gün sonrasının konusu. Sarı kırmızılılar bugün mutlu uyuyacak yarın gururla uyanacak.

Haberin Devamı

TOLGA ERSARI - ŞAMPİYON GALATASARAY

Nefes kesen ve son haftaya kalan şampiyonluk yarışının kazananı Galatasaray oldu. Gerçekten de gerek zirve gerekse de ligde kalma mücadelesi açısından heyecan dolu bir son hafta yaşadık. Bu anlamda Konyaspor- Galatasaray maçı da çok kritik bir önem taşıyordu. Sarı- kırmızılılar, etkili bir oyunla bu kritik maçı kazanıp şampiyonluğa ulaşırken Konyaspor da Trabzonspor’un Ankaragücü’nü mağlup etmesi sonucunda ligde kaldı.
Düğümü çözecek maça iyi başladı Galatasaray. Oyunu rakip sahaya yıkan sarı- kırmızılılar, aradıkları gole 29. dakikada ulaştılar.

Bu gol, Konyaspor’un küme düşmesi anlamına geliyordu ve bu nedenle de oyuna ortak olmaya çalıştı yeşil- beyazlılar. Bu nedenle bu golden sonra biraz daha çift taraflı bir oyun izledik.

Galatasarayın şampiyonluğu sonrası Osman Şenherden sert sözler: Bu insanlar sokakta nasıl dolaşacak

İkinci yarıya da iyi başladı sarı- kırmızılılar ve arka arkaya buldukları iki golle adeta şampiyonluğu perçinlediler. Konyaspor’un Trabzonspor’un gol haberi sonrasında motive olup ivme kazandığı sekansta Galatasaraylı futbolcuların bir anlık rehaveti, kalelerinde gol görmelerine neden oldu.

Ancak bundan sonra sürprize izin vermedi sarı- kırmızılılar ve kendilerine beraberliğin yettiği karşılaşmada kazanarak şampiyonluğa ulaştılar.

Geçen haftaki derbide sessiz kalan Icardi, Konyaspor karşısındaki performansıyla adeta şampiyonluğa giden yolun taşlarını dizdi. 29’da attığı golle takımını rahatlatan Arjantinli golcü, Drogba’nın Şampiyonlar Ligi’nde Real Madrid’e topukla attığı golün bir benzerini Konyaspor ağlarına ikinci Galatasaray golü olarak bırakırken gözlerin de pasını sildi. Bu sefer asist koltuğunda Amrabat yerine Torreira oturuyordu. Sezona damga vuran Torreira, şampiyonluk maçında da güzel bir asist katkısı sunmuş oldu.

Kerem Demirbay’ın sakatlığı nedeniyle ilk on birde şans bulan Berkan Kutlu da güzel bir golle şampiyonluk maçına katkı sundu.

Sonuç olarak son maça iyi konsantre olan, iyi mücadele eden ve oyuna hâkim olan Galatasaray, haklı bir galibiyet ve bunun sonucunda da haklı bir şampiyonluk kazandı. Konyaspor ise karşılaşma sırasında iki defa küme düşme hattına indiği maçı, yukarıda da belirttiğim gibi Ankaragücü’nün Trabzon’a kaybetmesi nedeniyle Süper Lig’de kalmış olarak tamamladı.

Galatasarayın şampiyonluğu sonrası Osman Şenherden sert sözler: Bu insanlar sokakta nasıl dolaşacak

Galatasaray bu sezonki performansıyla şampiyonluğu hak etti. Fenerbahçe de çok iyi bir performans sergiledi. Ancak Galatasaray daha iyiydi ve şampiyonluğa sarı- kırmızılılar ulaştılar. Elbette bu başarının baş mimarı Okan Buruk. Buruk, yeni transferlerden verim alamadığı bölümde eski oyuncuları iyi kullanarak ve takım içerisinden alternatif çözümler üreterek önemli bir teknik direktörlük örneği sergiledi. Barış Alper Yılmaz’ın defansta görevlendirilip sonrasında joker gibi kullanılmasında olduğu gibi. Nitekim Barış Alper Yılmaz, Okan Buruk’la birlikte performansında zirveye ulaştı. Bununla alakalı olarak belirtmek gerekir ki, sezon içerisinde en önemli oyuncularından Boey’i kaybetti Buruk. Buna rağmen bulduğu çözümlerle takımı zirvede tuttu. Yıldızları iyi yönetti, Zaha örneğinde olduğu gibi formsuz olduklarında kulübeye çekti.
Bunun dışında belli bir oyun planına sahip oldu sarı- kırmızılılar ve onu sezon boyunca sürdürdüler. Bu planı uygulayamadıklarında da Fenerbahçe derbisinde olduğu gibi kaybettiler. Kendilerini sürekli geliştirdiler ve sezona yayılan etkili performanslarıyla da şampiyonluğa ulaştılar.

Şampiyon Galatasaray’ı ve bu şampiyonlukta emeği geçen herkesi tebrik ediyorum.

NEVZAT DİNDAR - REKORLARLA ŞAMPİYON

Rekortmen şampiyon Galatasaray... Cim-Bom, kendisine beraberliğin bile yettiği Konya deplasmanında çok rahat kazandı ve 102 puanla 2023-2024 Sezonu Şampiyonu oldu. Assolist Mauro Icardi finalde sahneye çıktı ve harika golleriyle maça damga vurdu.

Aslan üst üste ikinci kez şampiyonluğa ulaştı. Başkan Dursun Özbek, yeni döneminin ilk gününde bir şampiyonluk daha gördü. Okan Buruk ikinci senesinde de Galatasaray’ı şampiyonluğa taşıyarak çok önemli bir iş çıkardı. Tribünlerin sevgilisi Icardi sorunlar yaşamasına rağmen ligin gol kralı oldu.

Şampiyonluk maçının ilk dakikasından itibaren güç farkı kendini gösterdi. 8’de Abdülkerim’in kafası direkten döndü.

29’da perde açıldı. Köhn’ün ortasında Icardi kafasının arkasıyla vurdu ve topu ağlarla buluşturdu: 0-1.

Arjantinli star 51’de Barış’ın pasında şık bir topuk dokunuşuyla farkı 2’ye çıkardı. 2 dakika sonra ise Berkan ile skor 0-3 oldu.78’de Prip uzaktan attığı gol ile Konya’yı umutlandırdı: 1-3.

Konyaspor, yenilmesine rağmen, Trabzonspor’un Ankaragücü’nü yenmesiyle ligde kaldı.

Galatasarayın şampiyonluğu sonrası Osman Şenherden sert sözler: Bu insanlar sokakta nasıl dolaşacak

Yazarlar