Galatasaray Galatasaray'ın yeni hocası Jan Olde Riekerink oldu! Resmen...

Galatasaray'ın yeni hocası Jan Olde Riekerink oldu! Resmen...

16.03.2016 - 12:33 | Son Güncellenme:

Bülent Korkmaz'la anlaşamayan Galatasaray Kulübü, yeni teknik direktörü resmen açıkladı. Resmi siteden yapılan açıklamada Jan Olde Riekerink'in sezon sonuna kadar takımın başında olacağı belirtildi.

Galatasarayın yeni hocası Jan Olde Riekerink oldu Resmen...

Mustafa Denizli ile yolların ayrılmasının ardından teknik adam arayışına giren Galatasaray'da son karar verildi.

Haberin Devamı

Sarı-Kırmızılı yönetim takımı sezon sonuna kadar kulüpte görev yapan Jan Olde Riekerink'e teslim etme kararı aldı. Hollandalı çalıştırıcı, yapılan anlaşmaya göre kalan 9 maçta takımın başında görev yapacak.

BÜLENT KORKMAZ KABUL ETMEYİNCE...

Galatasaray'da yönetim son olarak Bülent Korkmaz'la anlaşma zemini aramıştı ancak Sarı-Kırmızılı takımın efsane ismi kendisine sezon sonuna kadar yapılan teklifi kabul etmedi. Bunun ardından Wesley Sneijder'in önerisi üzerine geçtiğimiz ay altyapının başına getirilen Jan Olde Riekerik ile anlaşma sağlandı.

Resmi siteden yapılan açıklama şöyle;

"Sportif A.Ş. Yönetim Kurulu toplantısında alınan karara göre, Galatasaray Profesyonel Futbol Takımı 2015-2016 sezonunun sonuna kadar, kulübümüzde görev yapan Teknik Direktör Jan Olde Riekerink ile sahaya çıkacaktır.

Haberin Devamı

Galatasaray Spor Kulübü "

JAN OLDE RİEKERİNK KİMDİR?
Hollandalı teknik adam, 95-2002 arasında Ajax alt yapısında görev aldıktan sonra Gent, Emmen kulüplerini çalıştırdı. Porto'da asistan teknik adamlık yapan Riekerink 2011 yılından bu yana Çin Lİginin alt yapı direktörlüğü görevini yürütüyordu.
Riekerink'in danışmanlık hizmeti verdiği teknik adamlar ise Manchester United hocası Luis Van Gaal ve Southampton'ın teknik direktörü Ronald Koeman.