Galatasaray Galatasaraylı yıldıza sert derbi eleştirisi: Tenezzül bile etmedi!

Galatasaraylı yıldıza sert derbi eleştirisi: Tenezzül bile etmedi!

29.12.2023 - 07:49 | Son Güncellenme:

Galatasaray ile Fenerbahçe, Suudi Arabistan'da Süper Kupa finaline çıkacak. Milliyet'in usta kalemlerinden Osman Şenher dev derbiyi değerlendirdi. Şenher, Galatasaraylı yıldıza sert eleştiride bulundu.

Türk futbolunun iki devi Galatasaray ve Fenerbahçe, Süper Kupa finalinde Suudi Arabistan'da karşı karşıya gelecek. Dev final öncesi iki takımda hazırlıklarını tamamlayarak Suudi Arabistan'a gitti. Kazananın 2 milyon euro kaybedenin ise 1.5 milyon euro gelir elde edeceği dev final bu akşam saat 20.45'te başlayacak.

Haberin Devamı

İKİ TAKIMDA DA EKSİKLER VAR

Derbi öncesi iki takımda da eksik oyuncular bulunuyor. Galatasaray'da Davinson Sanchez, Hakim Ziyech ve Sergio Oliveira sakatlıkları sebebiyle Angelino ise teknik heyetin tercihi doğrultusunda Suudi Arabistan'a götürülmedi. Fenerbahçe'de de Serdar Aziz, Samet Akaydin, Miha Zajc ve Rodrigo Becao, Galatasaray ile oynanacak Süper Kupa finalinde forma giyemeyecek.

OSMAN ŞENHER: SÜPER KUPA=VİTRİN MAÇI

Milliyet'in usta kalemlerinden Osman Şenher, Galatasaray-Fenerbahçe derbisini değerlendirdi. Lig maçının aksine daha keyifli bir maç beklediğini belirten Şenher, Galatasaraylı yıldızı eleştirerek "Takımının maçını seyretmeye bile tenezzül etmedi." ifadesini kullandı.

Osman Şenher'in yazısı şu şekilde:

Haberin Devamı

Galatasaray ile Fenerbahçe gazozuna maç oynasalar bile Türkiye’nin yarısı bunun için heyecanlanır. Bugün Riyad’da oynanacak Süper Kupa maçı sadece bir kupa mücadelesi olmasına rağmen taraftarlara bakıyorum hepsinin nefesi kesilmiş, takımlarının galip gelmesini istiyorlar. Benim bir tek dileğim var, inşallah iyi futbol seyrederiz, hafta sonu ligde oynanan maç gibi kaleye şut çekilmeyen bir derbi izlemeyiz.

Galatasaraylı yıldıza sert derbi eleştirisi: Tenezzül bile etmedi

"LİG MAÇINDA İKİ HOCA DA SINIFTA KALDI"

İki hocanın da yüreklerini ortaya koymaları lazım. Son derbi maçta İsmail hocayı da, Okan hocayı da çok eleştirdim. İsmail hoca kendi saha ve seyircisi önünde olmasına rağmen takımına korkak bir futbol oynattırdı. Okan hoca ise ‘Ben deplasmanda oynuyorum. Bu maçtan beraberlikle ayrılırsam benim için başarıdır’ dedi. İki hoca da sınıfta kaldı. Ama büyük teknik direktör olmak için içeride, dışarıda da olsa farketmez biraz risk alacaksın, yüreğini ortaya koyacaksın.
Tabii ligdeki derbide de maçın hakemi Arda Kardeşler de aman maç berabere bitsin başıma iş almayayım diye Süper Lig’in düdük çalma rekorunu kırdı. İki takımdan biri gol atar diye hiçbir faulü avantaja bırakmadı. Üstüne üstlük Icardi’nin yediği kroşede de gözünü kapadı, görmemezlikten geldi. Dilerim bu akşam Riyad’daki maçta bunları yaşamayız. Daha keyifli bir maç seyrederiz.

Haberin Devamı

Galatasaraylı yıldıza sert derbi eleştirisi: Tenezzül bile etmedi

"TENEZZÜL BİLE ETMEDİ"

Fenerbahçe’de orta sahaya Fred dönecek. Bu onlar için çok büyük bir avantaj. Galatasaray’da ise Ziyech’in sakatlığı nüksetti, İstanbul’da kaldı. Takımının maçını seyretmeye bile tenezzül etmedi. Farketmez iki takımın da kadrosu Türkiye’nin üstünde. Zaten Süper Lig’de de bu sezon iki takımdan biri şampiyonluk kupasını kaldıracak. Dilerim maçtan sonra o meşhur yöneticilerimiz, bilhassa kaybeden takımın yöneticileri ortalığı yangın yerine çevirmez.

Galatasaraylı yıldıza sert derbi eleştirisi: Tenezzül bile etmedi

"KEŞKE DAHA GENÇ BİR HAKEM TAYİN EDİLSEYDİ"

Benim tedirgin olduğum iki tane konu var. Birincisi VAR hakemi Emre Malok... Bu arkadaşımız maçlarda görev yapmıyor, sadece VAR hakemliği yapıyor. Hiçbir başarısı yok. Neden böyle zor bir maça MHK, Malok gibi başarısız birisi VAR koltuğuna oturttu. İkisi ise Abdulkadir Bitigen. Çok inişler, çıkışlar yaşayan bir hakem. Keşke daha genç, yıpranmamış hakemlerden birisi bu maça tayin edilseydi.

Bütün korkum ne biliyor musunuz? Maç Suudi Arabistan’da oynanıyor. 2032 Dünya Şampiyonası bu ülkede yapılacak. Futbola da çok büyük yatırım yapıyorlar. İnşallah hem takımlarımız oynadığı futbolla hem de hakem hatalarıyla bir anda adamların gözünde kötü duruma düşmeyiz.

Haberin Devamı

Galatasaraylı yıldıza sert derbi eleştirisi: Tenezzül bile etmedi