Şampiyonlar Ligi Borussia Dortmund - Beşiktaş: 5-0

Borussia Dortmund - Beşiktaş: 5-0

07.12.2021 - 19:16 | Son Güncellenme:

Şampiyonlar Ligi C grubunda mücadele eden temsilcimiz Beşiktaş gruptaki son maçında Alman temsilcisi Borussia Dortmund'a 5-0 mağlup oldu. Devler Ligi'nde geride kalan 5 hafta sonucunda hiç puan elde edemeyen Siyah Beyazlı takım Almanya'da oynanan maçta da puanla tanışamayınca Devler Ligi defterini sıfır puanla kapattı.

UEFA Şampiyonlar Ligi C grubu 6. hafta maçında temsilcimiz Beşiktaş, Alman temsilcisi Borussia Dortmund'a konuk oldu. 

Haberin Devamı

Signal Iduna Park'ta oynanan ve 23:00'ta başlayan maça iyi başlayan Dortmund 29. dakikada Malen ile 1-0 öne geçti. 43. dakikada ise ceza alanının solunda Dahoud, Welinton'la ikili mücadelesinde yerde kaldı. Hakem penaltı noktasını gösterdi ve Welinton'u kırmızı kartla oyundan attı. Pozisyonda Welinton’un kırmızı kart gerektirecek bir müdahalesi olmamasına ve VAR’ın uyarısına rağmen Fransız hakem François Letexier kararından geri dönmedi. Topun başına geçen Reus skoru 2-0 yapan golü kaydetti. 

İkinci yarıya etkili başlayan taraf yine Dortmund oldu. 53. dakikada bir kez daha sahneye çıkan Marco Reus takımını 3-0 öne geçiren golü kaydetti.

Skora rağmen oyunu yavaşlatmayan Alman devi oyuna en güçlü kozu Haaland’ı 63. dakikada oyuna soktu. Norveçli süper yıldız ise oyuna girdikten kısa süre sonra 68. dakikada farkı 4’e çıkartan golü ağlarımıza gönderdi.

Haberin Devamı

Maçın son bölümüne yaklaşırken oyundaki direnci tamamen kaybolan Beşiktaş’a karşı Haaland bir kez daha sahneye çıktı. 81. dakikada kornerden gelen topa kafayı vuran Haaland skoru 5-0’a getirdi.

Kalan dakikalarda başka gol olmayınca sahadan 3 puanla ayrılan taraf Dortmund oldu, Beşiktaş ise 0 puanla Şampiyonlar Ligi defterini kapattı. Alman ekibi, yoluna UEFA Avrupa Ligi'nde devam edecek.

Grubun diğer karşılaşmasında ise Sporting'i 4-2 mağlup eden Ajax, grubu 6'da 6 ile kapattı ve 18 puanla adını bir üst tura yazdırdı. Sporting ise 9 puanla 2'nci olarak gruptan çıktı.

MAÇTAN DAKİKALAR

29'uncu dakikada Bellingham ile hızlı çıkan Dortmund'da bu oyuncunun pasında kaleciyle karşı karşıya kalan Malen'in vuruşu, kaleci Ersin Destanoğlu'na çarparak ağlarla buluştu: 1-0.
43'üncü dakikada Borussia Dortmund penaltı kazandı. Dahoud topla ceza sahasına girdi ve Welinton'un müdahalesiyle yerde kaldı. Hakem Letexier, penaltı noktasını gösterirken, siyah beyazlı savunma oyuncusunu direkt kırmızı kartla oyun dışında bıraktı. VAR'ın uyarısıyla kırmızı kart pozisyonunu yeniden inceleyen Fransız hakem, kararını değiştirmedi ve Beşiktaş 10 kişi kaldı.
45+2'nci dakikada penaltıda topun başına geçen Reus, ağları sarstı: 2-0.
İlk yarı ev sahibi ekibin 2-0'lık üstünlüğü ile son buldu.
53'üncü dakikada Dahoud'un pasında topla buluşan Reus, rakiplerinden sıyrılarak ceza sahasına girdi ve yaptığı plase vuruşla topu ağlara gönderdi: 3-0.
68'inci dakikada Schulz'un sol kanattan içeri kestiği ortada Haaland'ın kafa vuruşu ağlara gitti: 4-0.
81'inci dakikada Dahoud'un kullandığı köşe vuruşunda Haaland'ın kafa vuruşu ağlarla buluştu: 5-0.
Müsabaka ev sahibi ekibin 5-0'lık üstünlüğü ile son buldu.

Haberin Devamı

STAT: Signal Iduna
HAKEMLER: François Letexier, Cyril Mugnier, Mehdi Rahmouni
BORUSSIA DORTMUND: Kobel - Meunier (Dk. 46 Reinier), Hummels, Zagadou (Dk. 73 Pongracic), Schulz, Witsel, Dahoud, Bellingham (Dk. 72 Guerreiro), Wolf (Dk. 62 Passlack), Reus (Dk. 63 Haaland), Malen
BEŞİKTAŞ: Ersin Destanoğlu - Necip Uysal, Montero, Welinton, Umut Meraş, Mehmet Topal, Souza (Dk. 81 Atiba), Can Bozdoğan (Dk. 76 Salih Uçan), Kenan Karaman (Dk. 46 Rosier), Larin (Dk. 69 Ghezzal), Batshuayi
GOLLER: Dk. 29 Malen, Dk. 45+2 (P) - Dk. 53 Reus, Dk. 68 - Dk. 81 Haaland (Borussia Dortmund)
KIRMIZI KART: Dk. 43 Welinton (Beşiktaş)
SARI KARTLAR: Montero, Larin, Souza (Beşiktaş)

Haberin Devamı

 BORUSSİA DORTMUND - BEŞİKTAŞ: 5-0

GOL: 29' Malen, 45+2 (p), 53' Reus, 68', 81' Haaland

Kırmızı kart: 43' Welinton

Yazarlar