14.09.2020 - 00:20 | Son Güncellenme:
Ligue 1'deki ilk maçında Lens'e deplasmanda 1-0 kaybeden Paris Saint-Germain, sahasında Marsilya'ya da aynı skorla boyun eğdi. Maç sonu çıkan tartışma mücadeleye damga vurd.
Parc des Princes Stadı'nda oynanan karşılaşmayı 31. dakikada Florian Thauvin'in golüyle kazanan konuk ekip, ligdeki ikinci galibiyetini aldı
Oynadığı iki maçta puanın yanı sıra gol de bulamayan Paris Saint-Germain en son 1984-85 sezonunda ligdeki ilk iki maçını kaybetmişti.
Maçın son anlarında yaşananlar müsabakanının önüne geçti. Adeta kartlar havada uçtu.
Çıkan tartışma sonras PSG'de Kurzawa ile Paredes kırmızı kart gördü. 90+9. dakikada ise Neymar bu kez kırmızı kart gördü ve PSG maçı 8, Marsilya ise 9 kişi tamamladı
Mücadelenin genelinde ise 14 sarı ve 5 kırmızı kart gösterildi. Gerginlik maç sonu yapılan konuşmalara yansıdı.
Karşılaşmanın ardından Neymar, "Alvaro Gonzalez ırkçılık yaptı, ben de o yüzden vurdum." şeklinde açıklama yaptı.
PSG teknik direktörü Tuchel, rakip hoca Villas-Boas'a "Bu maçtan sonra loto oynamalısın" sözlerine Marsilya hocası, Şampiyonlar Ligi'ndeki maça gönderme yaparak "Atalanta maçından önce sen oynamış mıydın?" şeklinde karşılık verdi.
Başakşehir forması giyen Demba Ba maçın ardından yaptığı sosyal medya paylaşımında "Kendimi Türk derbisinde zannetim" diyerek konuya farklı bir bakış açısı getirdi. Öte yandan Fransız gazeteci Tanguy Le Seviller ise yaptığı twitter paylaşımında "Bu akşam Galatasaray - Fenerbahçe maçını izledik" ifadelerini kullandı.
PSG Sportif Direktörü Leonardo maçta yaşanan olayları değerlendirdi. Leonardo maç sonu açıklamasında maçın bu duruma getirilmemesi gerektiğini söylerken karşılaşmana "boks maçı" benzetmesi yaptı
"Bence iyi bir maç oynadık. Boks maçı olsaydı kazanabilirdik. Bu durum aynı zamanda oyuncuların hatası, bunu içimizde konuşacağız."
Haftalık net canlı iddaa kaybına %10'a varan iade! Maç listesini görmek için buraya tıklayın!