Müthiş mücadelenin sonucu karar setinde belli oldu. Tuğba Şenoğlu, Meryem Boz'un etkili oyunu ve Ebrar'ın smaçlarının ardından Ay-Yıldızlı ekibimiz karar setini 15-10 kazanarak parkeden 3-2'lik skorla galip ayrıldık.
Meryem Boz 22 sayıyla galibiyette başrolü oynayan isim oldu. Bu galibiyetin ardından Filenin Sultanları, grubunu üçüncü sırada tamamladı. A Milli Takımımız'ın çeyrek finaldeki rakibi Güney Kore oldu.
'Guidetti bize 'Turnuvanın en önemli maçı çeyrek final olacak. Yenilirsek daha ötesi yok. Bunu düşünün.' dedi. Şu an biz çeyrek final için çok istekliyiz. Kaç gündür ülkemizde süre gelen yangın haberlerini alıyoruz. Burada bile çamaşırhaneye gittiğimizde 'Hala sönmedi mi, sizinle kalbimiz' diyorlar. Aklımız yangınla mücadele eden ülkemizde. Onların birkaç saatliğine de olsa aklını voleybola verdirip acılarını unutturabiliyorsak ne mutlu bize. Şunu bilmelerini istiyoruz ki hepimizin kalbi, aklı ülkemizde. Yangında mücadele edenden herkesten Allah razı olsun. İnşallah izleyenler için bu maç biraz enerji vermiştir.'Rusya Olimpiyat Komitesi'nin çok iyi bir olimpiyat geçirdiğini aktaran milli takım kaptanı, "Genelde oynadıkları voleybolla hiç alakaları yok. İyi servis atıp iyi manşetle iyi hücum ediyorlar. İyi başlamadık ama geri döndük. Daha çok isteyen taraf bizdik. Bu grup aşamasını galibiyetle bitirmek istiyorduk. Bu galibiyet bize çeyrek final öncesi moral oldu." değerlendirmesinde bulundu.
Kaptan Eda, maçın son anlarında birbirleriyle çarpışan Cansu Özbay ve Meliha İsmailoğlu'nun durumuyla da ilgili bilgi vererek, "Kötü çarpıştılar. Cansu'nun dudağı patladı. Meliha'nın öndeki iki dişi parçalı kırıldı. Parçaları bulduk. İnşallah bir şekilde dişini düzeltecekler. Sahanın her yeri kan oldu ve epey üzüldüler, ağladılar. İkisi de oyuna devam etmek istedi. Maçı bitirmek istediler. Çok şükür ciddi bir şeyleri yok." diyerek görüşlerini belirtti.
"Ülkemizde yaşanan orman yangınları nedeniyle çok üzgünüz. Biraz olsun moral verdiysek hepimiz çok mutluyuz. Aklımız Türkiye'de. Grup sıralaması için çok önemli bir maç oynadık ama kazandık. Bütün destekleriniz için teşekkürler. Mutluyuz."
'Olimpiyatlarda hiçbir maç kolay değil. İki takım da çok iyi savaştı. Bir yanımız mutlu ama bir yanımız buruk. Ülkemizdeki yangınlardan dolayı. Umarım kurada da güzel bir şeyler çekip finale kadar gideriz. Kura sistemini biz de burada öğrendik. Açıkçası 2 ve 3. çapraz eşleşir diye biliyorduk. Avantaj ya da dezavantaj olup olmadığını göreceğiz. Hiçbir maça kolay gözüyle bakamazsınız. Şu an en son sıradaki takım bile çok iyi mücadele ediyor. Önemli olan sahaya her zamanki enerjimizi koymamız gerekiyor.'
"Güzel bir maçtı. Elimizden gelen her şeyi yaptık ve sonucunu aldık. Çok mutluyuz."
"Herkes bu takıma çok katkı veriyor. Biz bir takımız. Bu her gün böyle. Bu kadar zorlu günlerde moral vermeye çalışıyoruz. Kalbimiz kırık. Üzüntüyle takip ediyoruz. Dişler kırıldı, dudaklar patladı, ama sonuçta gruptan çıktık."
SANAL BAHİS HEMEN OYNA - Hemen oynamak için buraya tıklayın!