22.10.2021 - 18:33 | Son Güncellenme:
Fotomaç
Galatasaray'da transfer çalışmaları sürüyor. Ocak ayında birkaç hamle yapmaya hazırlanan Sarı Kırmızılılarda yıldız oyuncuyla anlaşma sağlandı. Forma numarasının bile belli olduğu aktarıldı. İşte Galatasaray'daki son dakika gelişmesinin ayrıntıları...
Süper Lig'de ve UEFA Avrupa Ligi'nde üst üste aldığı galibiyetlerle moral bulan Galatasaray, dün akşam Lokomotiv Moskova deplasmanında Kerem Aktürkoğlu'nun 82. dakikada kaydettiği golle rakibini 1-0 mağlup ederek UEFA Avrupa Ligi'nde yoluna namağlup devam etti.
Lokomotiv Moskova deplasmanına oyuna sonradan giren Kerem Aktürkoğlu ve Olimpiu Morutan performanslarıyla Beşiktaş derbisi öncesi olumlu sinyaller verdi.
Teknik direktör Fatih Terim, Lokomotiv Moskova maçının ardından yaptığı açıklamada "Deneme yanılma metodu orada, her sene 1-2 oyuncu katarak, oyun felsefesinden taviz vermeyerek çok büyük işler yapmıştık." ifadelerini kullanarak Ocak ayında birkaç transferin yapılacağı sinyalini verdi. Galatasaray'da yıldız futbolcunun transferi için geri sayıma geçildi.
Galatasaray, efsanesine kavuşuyor. Brezilya basınından UOL Esporte; 38 yaşındaki futbolcunun ocak ayında sarı-kırmızılı formayı tekrar giyeceğini duyurmuştu. Çıkan haber üzerine Galatasaray taraftarları heyecanlanırken, dün bir bomba daha patladı.
Melo'nun menajerlik görevini yürüten Leo Cornacini, İstanbul'a gelmesinin üzerine Florya Metin Oktay Tesisleri'nde fotoğraf paylaştı. Cornacini, Galatasaray bayrağının olduğu fotoğrafın içine, "Güzel mekan" diyerek Florya'yı etiketledi. Bu hareket transferin bittiği şeklinde yorumlandı.
Şu anda ülkesinde Palmeiras formasını terleten Felipe Melo'nun sözleşmesi 31 Aralık 2021'de sona eriyor. 38 yaşındaki orta saha, böylece bonservis bedeli ödenmeden ocak ayında sarı-kırmızılılara geri dönebilecek. Galatasaray'a geldiği ilk dönemde 10 numaralı formayı sırtına geçiren Felipe Melo, daha sonra bu formayı Wesley Sneijder'e bırakıp 3 numarayı almıştı.
Bu sezon 10 numaranın boş olmasıyla Melo'nun yeniden formasına kavuşması bekleniyor. İlkbahar aylarında başlayan Brezilya liginde bu sezon 40 karşılaşmaya çıkan Melo, 1 asist yaptı.
Galatasaray'a 2011-12 sezonunda Juventus'tan kiralık olarak gelen Melo'nun bonservisi, 2 yıl kiralandıktan sonra 2013-14 sezonu öncesi alınmıştı. 2015-16 sezonu başında Inter'e satılan Melo, Ocak 2017'den bu yana Palmeiras'ta top koşturuyor.
Melo, G.Saray'da 8 kupa kazanarak sarı-kırmızılıların en başarılı Brezilyalı futbolcusu oldu. Melo, 2011-12, 2012- 13 ve 2014-15'te Süper Lig'i 2013-14 ve 2014-15'te Türkiye Kupası'nı ve 2012-13, 2013-14 ve 2014-15'te Süper Kupa'yı kazandı. Melo'nun en yakın takipçisi 6 kupa kazanan efsane kaleci Claudio Taffarel'di.
Melo kariyerinde sırasıyla Flamengo, Cruzeiro, Gremio, Mallorca, Racing, Almeira, Fiorentina, Juventus, Galatasaray, Inter ve Palmeiras formaları giydi. Brezilyalı yıldız en çok maça 164 kez ile Palmeiras'ta çıktı ve 8 gol, 6 asistle oynadı. Sambacı, G.Saray'da ise 154 maça çıktı ancak 18 gol, 12 asistle kariyerinin en verimli dönemini G.Saray'da yaşadı.
EN YÜKSEK ORANLARIN ADRESİ MİSLİ.COM Hemen oynamak için buraya tıklayın!