17.01.2022 - 08:04 | Son Güncellenme:
Atakaş Hatayspor, Spor Toto Süper Lig'in 21'inci haftasında Galatasaray'ı konuk etti. Atakaş Hatayspor, Spor Toto Süper Lig'in 21'inci haftasında Galatasaray'ı konuk etti. Mücadele sırasında iki kulübe arasındaki gerginlik canlı yayında yansıdı. Sarı-kırmızılı taraftarlar, Hatayspor deplasmanında yaşanan mağlubiyet sonrasında yıldız futbolcuyu adeta 'günah keçisi' ilan etti.
Mücadelenin 26'ncı dakikasında Galatasaray sağ kanattan bir köşe vuruşu kazandı. Ceza sahası içine yapılan ortada Marcao ile birlikte kafa topuna çıkan Saint-Louis topa elle müdahale etti. Karşılaşmanın hakemi Erkan Özdamar pozisyon sonrası tereddütsüz bir şekilde beyaz noktayı işaret etti.
Galatasaray'ın kazandığı penaltıda topun başına Patrick van Aanholt geçti. Tecrübeli futbolcunun kullandığı penaltıda Hatayspor'un genç file bekçisi Abdullah Yiğiter hata yapmadı. Fenerbahçe altyapısında uzun yıllar forma giyen 21 yaşındaki eldiven, Patrick van Aanholt'un penaltısını kurtardı.
Mücadelenin 42. dakikasında Hatayspor, Alpaslan Öztürk'ün Kamara'ya yaptığı müdahalenin ardından penaltı kazandı. Hakem Erkan Özdamar, ilk olarak devam kararı verirken VAR incelemesinin ardından beyaz noktayı gösterdi.
Karar sonrası sarı kartlı olan Alpaslan Öztürk için Hataysporlu futbolcular ikinci sarıyı bekledi. Hakem Özdamar itirazları es geçti. Sarı-kırmızılı oyuncular ise uzun süre itiraz ederken topun başına geçen Diouf penaltıyı gole çevirdi.
Penaltı golünün ardından kulübeler arasında gerginlik yaşandı. Hatayspor antrenörü Özhan Pulat ile Galatasaraylı futbolcular Aytaç Kara ve Ömer Bayram arasında tartışma yaşandı.
Görüntüler canlı yayında yansırken Ömer Bayram'ın Hatay yedek kulübesine doğru “Soyunma odasında görüşürüz. İçeride görüşeceğiz” dediği görüldü. Arayan girenler tartışmayı sakinleştirdi.
Öte yandan Galatasaray taraftarları takımlarının 2 farklı üstünlüğü yakalaması için mutlak şans olan pozisyonda topun başına Patrick van Aanholt'un geçmesine tepki gösterdi. Kariyeri boyunca 2'nci kez penaltı kullanan tecrübeli sol bek adeta mağlubiyetin sorumlusu haline geldi. Taraftarlar Hollandalı oyuncuya sosyal medyadan tepki gösterdi. İşte yapılan yorumlardan bazıları...
"Patrick van Aanholt senin beyaz noktanın önünde ne işin var! Bu takımın penaltıcısı kim? Alexandru Cicaldau nerede? Baştan sona rezalet!"
"Takımın penaltıcısı Cicaldau varken neden takımın sol beki Van Aanholt penaltıyı kullandı? Saçmalık…"
"Sene başından beri diyorum. Bu van Aanholt takımın yeni Drogba'sı. Uzayda duran top olsa gidip alıp kullanıyor çok iyi orta açıyor sanki. Bütün kornerleri alıyor. Frikikleri alıyor. Penaltıyı alıyor. Gören de Messi sanacak kimsin abi kıytırık bir oyun zekası düşük sol beksin."
"Van Aanholt'un kullandığı penaltıyı muhtemelen İsmail Çipe bu kadar kötü kullanmazdı. Son derece zayıf ve amatörce bir vuruş."
Tecrübeli sol bek Patrick van Aanholt da maçın ardından hatasını kabul etti. Taraftarlardan özür dileyen tecrübeli futbolcu, "Penaltıyı kaçırmam oyun kilit noktasıydı. Özür diliyorum" dedi.