Foot Mercato'nun haberine göre; Trabzonspor Kulübü, Fransız ekibi Nimes'te forma giyen Cezayirli on numara Zinedine Ferhat'ı transfer etmek için girişimlerine başladı. Bordo-mavililerin tecrübeli oyuncuyu kadrosuna katmak istediği vurgulandı.
Haberin detaylarında Trabzonspor Teknik Direktörü Abdullah Avcı'nın Zinedine Ferhat'ın transfer edilmesini istediği ifade edildi. Bordo-mavililerin 28 yaşındaki oyuncuyu kadrosuna katmak için önümüzdeki günlerde görüşmelere başlayabileceği belirtildi.
Trabzonspor'un Zinedine Ferhat'ın devre arasında transfer edilememesi halinde ön anlaşmayla sezon sonu için hamle yapabileceği öğrenildi. Nimes ile sözleşmesi sezon sonunda bitecek olan Cezayirli on numaranın bu şekilde bonservis bedeli ödenmeden Trabzonspor tarafından transfer edilebileceği belirtildi.
Nimes'te geçtiğimiz sezon 33 maçta forma giyen Zinedine Ferhat, bu müsabakalarda 6 gol ve 9 asist üretmişti. Tecrübeli futbolcu bu sezon ise sadece 7 karşılaşmada süre alabildi. Cezayirli on numaranın sezon sonunda Nimes'ten ayrılmasına kesin gözüyle bakıldığı ifade edildi.
Zinedine Ferhat ile Türkiye'den birçok takımın da ilgilendiğinin belirtildiği haberde; Fransa Ligue 1 ekibi Montpellier ile İskoçya temsilcisi Celtic'in de devrede olduğu belirtildi. Cezayir Milli Takımı'na 13 kez davet edilen 28 yaşındaki oyuncunun güncel piyasa değeri 4 milyon 500 bin euro.