22.10.2021 - 06:55 | Son Güncellenme:
Fenerbahçe, UEFA Avrupa Ligi D Grubu üçüncü hafta mücadelesinde Antwerp'i konuk etti. Karşılaşma Fenerbahçe Ülker Stadyumu'nda oynandı. Antwerp'in golcü futbolcusu Mbwana Samatta'nın yaptığı hareket olay oldu. Fenerbahçe'nin yıldızı Enner Valencia ise 2018'den sonra bir ilki başardı.
Sarı-lacivertli ekipte, Sosa ve Tisserand, uzun süre sonra 11’de yer aldı. En son ligde 29 Ağustos’ta oynanan Altay deplasmanında 11’de yer alan Sosa ile 12 Eylül’de Sivasspor ile oynanan maçta görev alan Tisserand, Antwerp mücadelesine 11’de başladı.
Sarı-lacivertli taraftarlar, Antwerp maçı öncesinde hakem Ali Şansalan’a tepki gösterdi. Ülker Stadyumu’nun büyük bir bölümünü dolduran taraftarlar ligde oynanan Trabzonspor mücadelesinde düdük çalan hakem Ali Şansalan aleyhinde tezahüratlar yaptı.
Michael Frey ve Mbwana Samatta, Fenerbahçe'ye karşı Antwerp forması ile sahaya çıkacak. Sezon başında bonservisiyle Fenerbahçe’den Belçika ekibine transfer edilen Michael Frey ile Fenerbahçe'den kiralık olarak Antwerp’e katılan Mbwana Samatta, Royal Antwerp forması ile eski takımlarına karşı mücadeleye ilk 11’de başladı.
Karşılaşmanın ikinci dakikasında konuk takım etkili geldi. Hızlı gelişen atakta altı pas içerisinde düzgün bir vuruş yapan Mbwana Samatta, takımını Fenerbahçe deplasmanında 1-0'lık üstünlüğe taşıdı. Samatta golü attığında skorbord 2'nci dakikayı gösteriyordu.
Fenerbahçe'nin UEFA Avrupa Ligi tarihinde yediği en erken gol Mbwana Samatta'dan geldi. Tecrübeli oyuncu 1:48'de attığı golle sarı-lacivertlilere bu alanda bir ilki yaşattı.
Karşılaşmanın ilk dakikalarında rakip filelere tarihi bir gol atan Mbwana Samatta, ağlarla buluşan top sonrası gol sevincinde bulunmadı.
Antwerp forması giyen Mbwana Samatta attığı gol sonrası sevinmedi ancak tribünlerden tepki gördü. Fenerbahçe taraftarları, tecrübeli futbolcuyu maçın ilerleyen dakikalarında ıslıkladı.
Fenerbahçe'den ayrıldıktan sonra sezon başında Antwerp ile anlaşma sağlayan Mbwana Samatta takımını Avrupa kupalarında adeta sırtlıyor. Golcü oyuncu takımının UEFA Avrupa Ligi gruplarında bulduğu ikinci golü de kendisi attı.
Karşılaşmada dakikalar 21'i gösterdiğinde skora denge geldi. Kazanılan köşe vuruşunda Tisserand'ın kafa vuruşu kaleciden döndü, Enner Valencia altı pas içerisinde dönen topu tamamlayarak skora 1-1'lik dengeyi getirdi.
Mücadelenin 35'inci dakikasında Enner Valencia rakip ceza sahası içerisinde rakip savunmanın müdahalesiyle yerde kaldı. Karşılaşmanın hakemi VAR uyarısı sonrası pozisyonu inceledi ve penaltı kararı verdi.
Takımına kazandırdığı penaltıda topun başına geçen Enner Valencia, 36'ncı dakikada beyaz noktaya geldi. Tecrübeli futbolcunun panenka vuruşu üst direkten oyun alanına geri döndü.
Fenerbahçe'nin UEFA Avrupa Ligi'ndeki penaltı kaçırma alışkanlığı bu pozisyonla birlikte devam etti. Pelkas'ın Eintracht Frankfurt karşısındaki vuruşunun ardından Valencia da Antwerp maçında beyaz noktadan golü bulamadı.
Karşılaşmanın ilk yarısının son anlarında Enner Valencia bir kez daha rakip ceza sahası içerisinde yerde kaldı. Mücadelenin hakemi Sergey Ivanov, 43'üncü dakikada tereddütsüz bir şekilde beyaz noktayı gösterdi.
Fenerbahçe'nin tecrübeli oyuncusu Enner Valencia, bir kez daha beyaz noktada topu eline aldı. Tecrübeli futbolcu bu kez hata yapmadı ve Fenerbahçe'nin devreye 2-1 önde girmesini sağladı.
Enner Valencia karşılaşmada bulduğu ikinci golün ardından tribünlerden özür diledi. Ekvadorlu oyuncu, kaçırdığı ilk penaltı sonrasında büyük bir üzüntü yaşamıştı. Valencia'nın gol sevincine katılan ilk isim Mesut Özil oldu.
Opta'nın verilerine göre; Enner Valencia, Ekim 2018'den (Islam Slimani vs Spartak Trnava) bu yana bir Avrupa kupası maçında iki gol atan ilk Fenerbahçe oyuncusu oldu.
Mücadelede ikinci yarının henüz 49. dakikasında Altay Bayındır şoku yaşandı. Antwerp pozisyonundan sonra Fenerbahçe ileri çıktığında genç kaleci kendini yere bıraktı. Kasık problemi yaşayan Altay'a hemen sağlık ekibi müdahale etti. 21 yaşındaki kaleci sağlık ekibine oynamak istediğini belirtti ve sahada kaldı. Ancak Altay'ın özellikle koşarken acı çektiği gözlerden kaçmadı.
Konuk takım Antwerp, mücadelenin 62'nci dakikasında kazanılan köşe vuruşu sonrası golü buldu. Fenerbahçe ceza sahası içerisinde düzgün bir vuruş yapan Gerkens, mücadeleye dengeyi getirdi: 2-2.
Vitor Pereira, takımının 62. dakikada 2. golü yemesinden sonra oyuna direkt olarak müdahale etti. Pereira, 4 oyuncu birden değiştirerek bir anda herkesi şaşırttı. Zajc, Nazım, Pelkas ve Rossi girerken, Mesut Özil, Sosa, Berisha ve Ferdi oyundan alındı.
Fenerbahçe'de ikinci yarıda kenara gelen Mesut Özil, oyundan alınmasına tepki gösterdi. Yıldız futbolcu, kenara gelmesinin ardından sitem etti. Tecrübeli oyuncu oldukça moralsiz görüldü.