16.11.2020 - 21:12 | Son Güncellenme:
Bu sezon başında pek çok yıldız oyuncu Türkiye'ye geldiği gibi, ayrılan isimler de oldu. Ayrılık sonrası aradığını bulamayan ve Süper Lig günlerini arayan isimleri derledik. Öte yandan Sörloth ile ilgili gelişme dikkat çekti.
Geçtiğimiz sezonu Galatasaray'da geçiren Mario Lemina, performansı sonrası bir kez daha kiralanmak istense de Fulham formasıyla Premier Lig'e geri döndü. Takımının kötü performansının yanı sıra, Lemina da sezonun bu bölümüne kadar sadece 216 dakika görev alabildi.
Geçtiğimiz sezonu Galatasaray'da kiralık geçiren bir diğer isim de Jean-Michael Seri oldu. Galatasaray orta sahasında performansı alkışlanan 29 yaşındaki orta saha, geçtiğimiz sezon 27 Süper Lig maçında forma giydi. Seri, bu sezon ise Scott Parker tarafından ligde hiç tercih edilmedi.
Galatasaray'la iki ayrı dönem geçiren Onyekuru, kariyerinin başarılı dönemlerini de Sarı-Kırmızılılar'la geçirdi. Sezon başında kulübü Monaco'ya dönen genç kanat oyuncusu, 4 lig maçında forma giydi ve 1 asist yaptı.
Hızlı kanat oyuncusuna ihtiyacı olan Galatasaray'ın Onyekuru için yeniden girişimde bulunacağı Fatih Terim'in açık kapı bıraktığı bildirildi. Nijeryalı oyuncunun kiralanması konusunda Fransız kulübüyle bir görüşme daha gerçekleşecek.
Süper Lig kariyerinden önce adı pek bilinmeyen Sörloth, geçtiğimiz sezon Trabzonspor formasıyla bütün lig maçlarına çıktı ve 24 golle krallık tacını taktı. Norveçli forvet, büyük umutlarla gittiği RB Leipzig'de ise 7 resmi maç sonunda herhangi bir gol katkısı yapamadı.
Transfer döneminin en çok konuşulan isimlerinden olan Alexander Sörloth, Trabzonspor'dan RB Leipzig'e 20 milyon euro karşılığında transfer olarak sansasyon yaratmıştı. Ancak Alman ekibiyle 7 resmi maça çıkan ve 313 dakika sahada kalmasına rağmen gol ya da asist üretemeyen Norveçli forvet beklentilerin altında kaldı
Son olarak ismi Galatasaray ile anılan Alexander Sörloth için devreye girdiği öne sürülen Fenerbahçe Sportif direktörü Emre Belözoğlu, Norveçli golcünün transferi konusunda iddialı açıklamalarda bulunmuştu.
Emre Belözoğlu'nun Alexander Sörloth hakkında "Eğer Sörloth yeniden Türkiye'ye dönecekse oynayacağı takım Fenerbahçe olur" ifadesini kullandığı iddia edilmişti. Yetenekli golcünün menajerinden randevu aldığı belirtilen Emre Belözoğlu'nun bu transferi bitirmek için ısrarcı olduğu kaydedilmişti.
Trabzonspor Başkanı Ahmet Ağaoğlu, AA'ya yaptığı açıklamada, Galatasaray ve Fenerbahçe gibi kulüplerin Sörloth'u ara transferde kadrolarına katmak istediklerine yönelik basında çıkan haberlere ilişkin açıklamada bulundu.
"Sörloth'un Türkiye'ye kiralık veya satılık olarak gelmesi gibi bir durum söz konusu olduğu takdirde ilk hak Trabzonspor Kulübündür" diyen Başkan Ağaoğlu, "Trabzonspor Kulübü, bu hakkını kullandığı takdirde Sörloth, Trabzonspor Kulübünden başka hiçbir kulübe gidemez. Bu, uzun süre tartışılarak koydurduğumuz bir maddeydi. Hatta satışta çıkan en son pürüz de diyebiliriz buna. Bu yüzden süreç dahi uzamıştır" ifadesini kullandı
Geçtiğimiz sezonu Beşiktaş'tas geçiren Victor Ruiz, kulüpten olaylı bir şekilde ayrıldı. Beşiktaş'ta 26 resmi maçta forma giyen stoper, bu sezon ise Real Betis formasıyla sadece 3 La Liga maçına çıktı ve 52 dakika süre alabildi.
Beşiktaş'ın geçtiğimiz sezon başında Sporting Lizbon'dan kiraladığı Diaby, dönem dönem eleştirilere uğrasa da Beşiktaş'la 40 resmi maça çıktı ve 6 gol - 3 asistlik katkı yaptı. Bu sezon başında da Getafe'ye kiralanan oyuncu, sadece 17 dakika süre alabildi.
Sezon başında Galatasaray'dan ayrılan ve Marsilya'nın yolunu tutan Nagatomo, Türkiye'deki performansından çok uzak kaldı. Fransa Ligi'nde bu sezon sadece 3 maçta şans bulan deneyimli sol bek, Devler Ligi'nde ise formayı alamadı.
Kariyeri yıldan yıla yükselen ve geçtiğimiz sezon başında Çaykur Rizespor'dan Fenerbahçe'nin yolunu tutan Muriqi, 36 resmi maçta 17 gol atarak Lazio'nun dikkatini çekti. Kosovalı forvet İtalya'daki ilk 7 maçında ise skor katkısı yapamadı.
İtalya'da son iki maçtır sert şekilde eleştirilen ve erkenden oyundan alınan forvetin 11'deki yerini kaybedip kaybetmeyeceğini önümüzdeki haftalar gösterecek.
UEFA Uluslar Ligi'nde Slovenya ile Kosova karşı karşıya geldi.Kosova, 58. dakikada Vedat Muriqi'nin attığı golle 1-0 öne geçti. Slovenya ağlarını havalandıran Vedat Muriqi, 27 Haziran'dan beri ilk kez bir resmi maçta gol attı.
Vedat Muriqi önceki günlerde Kosova ile Arnavutluk arasında oynanan hazırlık maçında penaltıdan golünü kaydetmişti. Kosovalı golcü maçın ardından "Kendimi iyi hissettim çünkü çok özlediğim Kosova formasını özledim. Fiziksel olarak iyileşiyorum ve sonraki maçlarda eski Vedat'ın geri döneceğine inanıyorum." ifadelerini kullanmıştı.
Misli.com'a üye ol 10 TL Kazan! Hemen oynamak için buraya tıklayın!