Fenerbahçe Galibiyet sonrası Mehmet Özdilek'ten Fenerbahçeli yıldıza eleştiri: Ciddi bir düşüş var

Galibiyet sonrası Mehmet Özdilek'ten Fenerbahçeli yıldıza eleştiri: Ciddi bir düşüş var

25.01.2024 - 07:01 | Son Güncellenme:

Fenerbahçe'nin Başakşehir'i deplasmanda mağlup ettiği mücadeleyi spor yorumcuları değerlendirdi. Mehmet Özdilek, sarı-lacivertli oyuncunun performansındaki düşüşe dikkat çekti.

Galibiyet sonrası Mehmet Özdilekten Fenerbahçeli yıldıza eleştiri: Ciddi bir düşüş var

Süper Lig'in 22'nci haftasında Fenerbahçe, Başakşehir deplasmanında sahadan 1-0 galip ayrıldı. Batshuayi'nin 90+4'te attığı golle 3 puana uzanan sarı-lacivertlilerin performansını spor yorumcuları değerlendirdi.

Haberin Devamı

Fenerbahçeli futbolcuların son vuruşlarda heyecanlandığını belirten Mehmet Özdilek, "Son vuruşlarda panik yapmamak önemli ama Fenerbahçeli oyuncuların bu kadar deneyimli olmasına rağmen hep bir heyecan vardı" dedi.

Szymanski'nin performansında düşüş olduğunu dile getiren Mehmet Özdilek, "Szymanski'nin geçmiş haftalara nazaran performansında ciddi bir düşüş var. Bu durum Fenerbahçe'yi çok etkiliyor" ifadelerini kullandı.

Galibiyet sonrası Mehmet Özdilekten Fenerbahçeli yıldıza eleştiri: Ciddi bir düşüş var

Fred'in eksikliğinin sahaya yansıdığını belirten Mehmet Özdilek, "Orta sahada Fred'in olmayışı cidden çok fark ediyor. İsmail ile Krunic aynı tip oyuncular. İsmail, Fred'in yaptığı gibi aralara paslar atmaya çalıştı ama fazla başarılı olmadı. İsmail bir Fred değil yani" yorumunda bulundu.

Haberin Devamı

Ferdi Kadıoğlu'nun performansını öven Mehmet Özdilek, "Fenerbahçe'nin kazanmasındaki en büyük etki Ferdi'nin sürekli isyan edişi atağa çıkması takımı hareketlendirmesiydi" dedi.

"MAÇTAN HİÇ KOPMADI"

Fenerbahçe'nin 1-0'lık galibiyetinde Ferdi Kadıoğlu'nun performansına dikkat çeken Tugay Kerimoğlu, "Ben Ferdi'yi tebrik ederek başlıyorum. Hem defansı hem de ofansı bu kadar iyi oynayan bir oyuncuyu cidden tebrik ediyorum. Maçtan hiç kopmadı" diye konuştu.

Fred'in eksikliğinin hissedildiğini dile getiren Tugay Kerimoğlu, "Fenerbahçe, Fred'i orta sahada çok aradı. Onun görevini yapacak İsmail yeterince etkili olamadı" ifadelerini kullandı.

Krunic'in performansını beğendiğini belirten Tugay Kerimoğlu, "Krunic maç içerisinde risk almadan doğru ve temiz bir oyun oynadı. Ama Fenerbahçe'nin oyunun bazı bölgelerinde eksik kalan isimleri var Mert Müldür gibi. Eğer bu tür oyuncuların etkinliği yoksa üçlüye dönebilirsin" yorumunda bulundu.

Fenerbahçe'nin golü geç bulmasında Samsunspor maçının etkisinin olduğunu dile getiren Tugay Kerimoğlu, "Fenerbahçe'nin 90+4'te gelen galibiyet golü panik oyunu olduğunu gösterir. Fenerbahçe'nin golü bu kadar geç bulmasının sebebi oyuncuların kafasının Samsunspor maçında kalmış olması. Fenerbahçe'nin karnesi 1-0'larda genellikle kötü ama 3 puanı alıyorsanız iş tamamdır" diye konuştu.

Haberin Devamı

"BECAO VE BONUCCI DÖNDÜĞÜNDE..."

Fenerbahçe'nin duran toplardaki etkisizliğine değinen İlker Yağcıoğlu, "Duran toplar bu tür maçlarda etkili olabilir. Becao ve Bonucci döndüğünde bu tür sıkışan maçlarda daha fazla iş yapabilir Fenerbahçe" dedi.

Üretkenlikteki problemlere dikkat çeken İlker Yağcıoğlu, "Fenerbahçe son 3 karşılaşmasında 3 gol atmış bundan önceki maçlarda gol ortalaması neredeyse üç. Bu düşüş normal değil. Yani her maçta 5 tane 7 tane atamazsın normal zaten önemli olan bu tür maçları kazanabilmek" ifadelerini kullandı.

İsmail Kartal'ın tercihlerine değinen İlker Yağcıoğlu, "İsmail Kartal'ın, 'Bu maçı neden daha önce kazanamadık' diye düşünmesi daha doğru olabilir. Samsunspor maçında kaybedilen puan kaybından sonra İsmail Kartal'a, 'Fenerbahçe'nin hocası değil' demek fazla ayıp bir ifade. Ben de eleştirdim ama bu kadar olmaz" diye konuştu.

Yazarlar