Galatasaray Gana'dan Galatasaray'da oynamak için geldi

Gana'dan Galatasaray'da oynamak için geldi

27.03.2013 - 11:35 | Son Güncellenme:

İngiliz gazetesi "Futbolun çirkin yüzü" başlıklı haberinde Ganalı Ernest Ofori'ye yer verdi.

Ganadan Galatasarayda oynamak için geldi

Gazete Ernest'in bundan 5 yıl önce bugün Drogba gibi yıldızlara sahip olan G.Saray'a getirilip denendiğini yazarak, "Ancak Ernest G.Saray yerine Beylikdüzüspor'da forma giyiyor" dedi.

Haberin Devamı

İngiliz The Sun gazetesi çok önemli bir konuya parmak bastı. Ada'nın yüksek tirajlı yayın organlarından biri olan The Sun. "Futbolun çirkin yüzü" başlıklı haberinde kanayan bir yaraya parmak bastı. Haberin Türkiye'yi ilgilendiren bir yanı da bulunuyor. İstanbul Beylikdüzüspor'da forma giyen 20 yaşındaki Ganalı futbolcu Ernest Ofori Addo'nun Türkiye'ye geliş hikayesi ise gerçekten şaşırtıcı ve o derece de ibret alınması gereken bir durum. Ernest 5 yıl önce 15 yaşındayken Afrikalı ünlü yıldızlar gibi Avrupa'ya gitmek istiyordu. Ganalı oyuncu o dönemde hep bu hayalle yaşadı durdu.

TÜRK MENAJER, ERNEST OFORİ'Yİ KANDIRARAK İSTANBUL'A GETİRDİ

The Sun gazetesi bundan 5 yıl önce kaderin Ernest Ofori Addo'nun ağlarını ördüğünü yazarak, "Bu dönemde karşısına bir Türk menajer çıktı. Kendisini Galatasaray'a denemeye götüreceğini vaat eden bu kişinin sözlerine inanan Ganalı Türk menajerin peşine takılarak İstanbul'un yolunu tuttu. G.Saray'da denendi ancak sonra Beylikdüzüspor'a satıldı" dedi.

Haberin Devamı

FIFA BİR AN ÖNCE BU İŞE ÖNLEM ALMAK ZORUNDADIR

Gazete Afrikalı gençlerin futbol simsarları tarafından kandırıldığına değinerek, "18 yaşın altındaki oyunculara uluslararası transferin yasaklanması gerekir. FIFA küçükleri korumak için önlemler almalıdır. Genç çocuklar ailelerinden koparılıp kandırılıyor. UEFA çalışma başlattı. Ayrıca Avrupa Parlamento'su yakından ilgileniyor" dedi.

TUZAĞA DÜŞMELERİ ÖNLENMELİ

The Sun gazetisi Afrika'da futbola ilgi duyan gençlerin yabancı menajerler tarafından kandırılmasını eleştirdi. Gazete FIFA'nın 18 yaşındaki oyunculara uluslararası transferin yasaklanmasının şart olduğunu vurgulayarak bu durumu eleştirdi. Ayrıca FIFA'nın derhal önlem alması istendi.

GENÇLERİN TEK HAYALİ AVRUPA

The Sun gazetesi başta Gana olmak üzere Afrikalı oyuncuların hayalinin Avrupa olduğunu yazarak gençlerin kullanıldığından yakındı.

GANA'DA FUTBOL DİN GİBİ

Ganalı gençlerin futbolu bir din gibi gördüğünden bahseden The Sun gazetesi gençlerin tuzağa düşürülmesini eleştirdi.

(Takvim)

Yazarlar