Futbol GAP Arena Stadı ışığına kavuşuyor

GAP Arena Stadı ışığına kavuşuyor

05.12.2012 - 11:51 | Son Güncellenme:

Şanlıurfa Valisi Celalettin Güvenç, Türkiye’nin en büyük stadyumlardan biri olan GAP Arena Stadyumu’nda ışıklandırma çalışmalarının kısa sürede tamamlanacağını bildirdi.

GAP Arena Stadı ışığına kavuşuyor

Şanlıurfa Valilik Basın Bürosu'ndan yapılan açıklamaya göre, Güvenç, İl Özel İdaresi’nce yürütülen projeyle ilgili çalışmaları yerinde inceledi. Burada İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Uğur Büyükhatipoğlu ile Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Ertuğrul Yıldız’dan projeyle ilgili bilgi alan Güvenç, ışıklandırmanın spor camiasına hayırlı olmasını temenni etti.

Projede emeği geçenleri kutlayan Vali Güvenç, ”Işıklandırma çalışmaları en kısa sürede tamamlanacak” dedi.

İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Uğur Büyükhatipoğlu da statta ışıklandırma için yapılan çalışmalarda sona gelindiğini söyledi.

Fiziki gerçekleşmenin yüzde 95’e ulaştığını anlatan Büyükhatipoğlu, ”Projektörlerin açı ayarları ve kumanda kablo koruma montajı hava şartlarının elverişli olması durumda en geç 8 Aralık’a kadar tamamlanacak” diye konuştu.

Büyükhatipoğlu, ışıklandırma çalışmasının ihale bedelinin 761 bin TL olduğunu da kaydetti.

GAP Arena Stadı

Yapımı 17 yılda tamamlanan ve Türkiye’nin en büyük stadyumlarından biri olan Şanlıurfa GAP Arena Stadyumu, 2009 yılında resmi futbol müsabakalarına açıldı.

Fenerbahçe ile Trabzonspor arasında 2010 yılındaki Ziraat Türkiye Kupası final maçının yanı sıra zaman zaman Süper Lig takımları ve Şanlıurfaspor’un maçlarına da ev sahipliği yapan 30 bin seyirci kapasiteli statta, mevcut sisteminin ihtiyacı karşılayamaması nedeniyle yeniden büyük direkler aracılığıyla ışıklandırma çalışmasının yapılması kararlaştırıldı.

Bu kapsamda hazırlanan projeyle Uluslararası Futbol Federasyonları Birliği (FIFA) standartlarına uygun ışıklandırma sistemi kuruldu.

Haberin Devamı

(AA)

Yazarlar