Türkiye Kupası Gaziantep FK maçı sonrası Fenerbahçeli yıldıza ilginç benzetme: Şekere doymayan çocuk gibi!

Gaziantep FK maçı sonrası Fenerbahçeli yıldıza ilginç benzetme: Şekere doymayan çocuk gibi!

08.02.2024 - 07:54 | Son Güncellenme:

Fenerbahçe, Gaziantep FK'yı deplasmanda 2-0 mağlup etti ve Ziraat Türkiye Kupası'nda çeyrek finale adını yazdırdı. Spor yazarları sarı-lacivertli takımın performansını değerlendirdi.

Gaziantep FK maçı sonrası Fenerbahçeli yıldıza ilginç benzetme: Şekere doymayan çocuk gibi

'Vadedilmiş kupalara' uygun adım / Ercan Güven - (Milliyet)

Haberin Devamı

Sezar’ın hakkı Sezar’a!.. Fenerbahçe, “vadedilmiş kupalara” doğru her sezon tekrarlanan “futbolun kutsal yürüyüşünde” bu kez yere sağlam basıyor… Çünkü, “başarının kurallarını” artık düstur edinmiş, eksiksiz uyguluyor.

Birinci kural “korkularıyla yüzleşmek” mi; Fred”sizliğe takılıp kalmıyor, Tadic-Dzeko-Szymanski-Livakovic-Ferdi’yi hatta savunma tandemini kulübeye oturtup, öyle çıkıyor Gaziantep’teki tek maçlık son 16 Kupa turuna.
Futbol profesörleri yerine doçentlerle.

Haberin Devamı

25 gün önce aynı yerde aynı takım karşısında üç puana geç ve güç ulaşmasına rağmen hem de… İşte, ikinci ve birincisi kadar önemli “kendine inanmak” kuralını hayata geçirmek budur.
Kural üç; her hafta hem “hedeflerini geliştiriyor” hem “kendini” Fenerbahçe… Dün Kupa. Yarın Süper Lig, yakında Avrupa. Yetmiyor, “ezeli rakiple” nefes nefese…
Bitti mi?.. Hayır; tüm bunları yaparken kuralların en somutu “sağlıklı beslenmeye” yorum getirip, çeşitli ve kaliteli “transfer gıdasını” bol bol alıyor bir yandan.
Geriye “hatalarını kabul et” kalır ki, onu da ihmal etmemeli hata gördüğünde.

Haberin Devamı

Gaziantep FK maçı sonrası Fenerbahçeli yıldıza ilginç benzetme: Şekere doymayan çocuk gibi

'BATSHUAYI ŞEKERE DOYMAYAN ÇOCUK GİBİ'

Hatta dün bile!.. Zajc’ın biraz paslandığını, Bonucci’nin bazen ağır kaldığını, Batshuayi’nin şekere doymayan çocuk gibi gol atmak için pas vermeyi unuttuğunu yazmış olmalı bir kenara İsmail Kartal. Gerçi Mert Hakan’a ikram ettiğinde atamadı ama egoistlik bir yere kadar.

'SUMUDICA, İSMAİL KARTAL'IN KİM OLDUĞUNU ÖĞRENMİŞTİR'

Lig maçı ardından Fenerbahçe hocası için “İsmail Kartal kim?” demişti Gaziantep hocası Sumudica… Öğrenmiştir belki!
İsmail Kartal geçmiş maçta işlevsiz kalan forvet hattını tamamen değiştirmiş, pas arası yapan, rakibi tatlı sert durduran, oynatmayan bir Fenerbahçe sürmüştü sahaya. Önde basmıyor ama geçiş oyunuyla rakip ceza alanında çoğalıyordu. İlk yarıdaki penaltı da böyle oldu, gol de…
İkinci yarı önde daha çok kalmak için King’in yerine Tadic’i alarak başladı Fenerbahçe. Gerçekten de rakibin sağını tatil köyüne çevirdi, orada epey huzurlu zaman geçirdi.
Son yarım saate girmeden Bonucci yerine Çağlar’ı, sağ beke Ferdi’yi, orta sahaya Krunic’i ekledi ve git-gele dönen oyunda gol yemeden atabilmek için fırsat kolladı. Atamasa da yemedi, farkı korudu. Kolayca turladı.

Haberin Devamı

Gaziantep FK maçı sonrası Fenerbahçeli yıldıza ilginç benzetme: Şekere doymayan çocuk gibi

Kaliteli malzeme - Faik Çetiner (Fanatik)

Hep söylüyorum, iyi hoca olmasının yanı sıra İsmail Kartal’ın şansı da tartışılmaz. Düşünün, bugün Kartal’ın elindeki malzeme kimde var? Dün Gaziantep ile oynanan kupa maçında İsmail Kartal sahadakileri kulübeye, kulübedekileri de sahaya sürmüştü. Malzeme iyi olunca futbolun sırıtmıyor, sonuca gitmekte zorlanmıyorsun. Batshuayi görev verilen her maçta gollerini atıyor ama takımın bankosu olamıyor. İşin bir başka ilginç yanı, rakipleri Fenerbahçe’nin önde baskılı oyununa tedbir alamıyorlar. Arkada bıraktığı geniş alanlardan faydalanamıyorlar. İlk 20 dakika dolarken, Batshuayi’nin penaltıdan attığı gole kadar ev sahibi hücum girişiminde bile bulunamadı. Oosterwolde’nin (kontrolsüz bir oyuncu) sebebiyet verdiği penaltı onlar için büyük bir şans idi. Gol atmayı bırak penaltı atmayı bile beceremiyorsan (Maxim’in vuruşunu İrfan Can kurtardı) kaderine razı olacaksın.

Haberin Devamı

Gaziantep FK maçı sonrası Fenerbahçeli yıldıza ilginç benzetme: Şekere doymayan çocuk gibi

'OYUNA GİRENLERE BAKIN'

Kaçan penaltının ardından ilk atağında Fenerbahçe, Batshuayi ile farkı ikiye çıkartınca, rakibin de gardı düşüverdi. İkinci yarıda ‘maç gitti’ diyen ev sahibi biraz daha hareketli gözükse de skoru değiştirecek beceri ve güce sahip değildi. Malzeme demişken devam edelim. Oyunun ikinci bölümünde Fenerbahçe’de sırasıyla oyuna girenlere bakın: Tadic, Çağlar, Krunic, Ferdi ve Szymanski... Fazla söze gerek var mı? Bu takım bu malzemeyle her kupaya adaydır.

 

Yazarlar