Anadolu Kulüpleri Gaziantepspor'dan iki bomba transfer!

Gaziantepspor'dan iki bomba transfer!

06.09.2013 - 15:55 | Son Güncellenme:

Gaziantepspor Dinamo Kiev forması giyen Artem Milevskiy’i ve İtalya’nın Lazio takımında forma giyen Marius Stankevicius’u renklerine bağladı.

Gaziantepspordan iki bomba transfer

Gaziantepspor uzun süredir yürüttüğü transfer çalışmaları neticesinde Dinamo Kiev forması giyen Ukrayna Milli Takımının yıldız oyuncusu Artem Milevskiy’i ve İtalya’nın Lazio takımında forma giyen Litvanya Milli Takım oyuncusu Marius Stankevicius’u renklerine bağladı.

Kulüp tarafından yapılan yazılı açıklamada şu ifadelere yer verildi:

Haberin Devamı

“Kulübümüz, Başkanımız İbrahim Kızıl ve transfer komitemizin 3 aydır sürdürdüğü yoğun çalışmalar sonucu Dinamo Kiev forması giyen Ukrayna Milli Takımının yıldız oyuncusu Artem Milevskiy’i renklerine bağladı. 3 yıllık sözleşme imzalanan Milevskiy, Gaziantepspor’umuz da 77 numaralı formayı giyecek. Artem Milevskiy’e hoşgeldin diyor, Kırmızı-Siyahlı formamız altında başarılar diliyoruz.”

Kulüp tarafından transferlerle ilgili yapılan ikinci açıklamada ise, “Kulübümüz, İtalya’nın Lazio takımında forma giyen Litvanya Milli Takım oyuncusu Marius Stankevicius’u renklerine bağladı. 2 yıllık sözleşme imzalanan Stankevicius, Gaziantepsporumuz da 17 numaralı formayı giyecektir. Yeni oyuncumuz Marius Stankevicius’a hoşgeldin diyor, Kırmızı-Siyahlı formamız altında başarılar diliyoruz. Litvanya Milli Takımı kampında bulunan Marius Stankevicius, milli maçlar sonrası Oyuncularımız Karcemarskas ve Darvydas Sernas ile beraber şehrimize gelerek takımla birlikte çalışmalara başlayacak” denildi.

Artem Milevskiy Kimdir?

12 Ocak 1985 Minsk doğumlu olan 28 yaşındaki yıldız oyuncu, Futbola Belarus’un FK Minsk takımında başladı. Santrafor ve Forvet arkası mevkilerinde görev yapabilen Artem Milevskiy, 2001-2002 sezonunda Ukrayna’nın Dinamo Kiev takımına transfer oldu ve 2003-2004 sezonunda A Takıma yükseldi. Dinamo Kiev forması ile Ukrayna Premier Liginde gösterdiği müthiş performans ile oynadığı 151 maçta 55 gol ve 42 asist yapan Milevskiy, Ukrayna Premier Liginde 2008-2009 sezonunda yılın oyuncusu, 2009-2010 sezonunda ise gol kralı oldu.

Milli Takımlar kariyeri U17 takımında 5 maçta attığı 5 golle başlayan Artem Milevskiy, 31 kez giydiği ve 7 gol kaydettiği Ukrayna U21 Milli Takımı ile Avrupa 21 Yaş Altı Futbol Şampiyonasında final oynama başarısını gösterdi. Milevskiy, Ukrayna A Milli Takımı forması ile sahaya çıktığı 49 maçta 8 gol attı.

Marius Stankevicius Kimdir?

15 Temmuz 1981 Litvanya doğumlu olan 32 yaşındaki tecrübeli defans oyuncusu, futbola Litvanya’nın Ekranas takımında başladı. 2001-2002 sezonunda İtalya’nın Brescia takımına transfer olan Stankevicius, sırasıyla Cosenza, Sampdoria, Sevilla, Valencia ve Lazio takımlarında forma giydi. Litvanya Milli Takımı ile görev aldığı 62 maçta 5 gol atan oyuncu, 1,90 boyu ve güçlü fiziği ile dikkat çekiyor.