Beşiktaş "Gelmek isteyen şartlara uyacak"

"Gelmek isteyen şartlara uyacak"

26.07.2017 - 02:30 | Son Güncellenme:

Başkan Fikret Orman, transferde Beşiktaş'ın mali koşullarını kabul eden oyuncuları kadroya katacaklarını bildirdi.

Gelmek isteyen şartlara uyacak

MİLLİYET İSPANYA'DA - SERDAR SARIDAĞ & CENGİZ MALGIR

Haberin Devamı

Kampta yönetici arkadaşlarıyla durum değerlendirmesi yapan Orman, “Bizim şartlarımıza uygun olursa transferler gerçekleşir. Forvet bulamama gibi bir durumumuz yok. Madem herkes bize golcü getirmek istiyor, o zaman şartlarımızı kabul edecekler. Gerekirse forvet almayız” dedi.

Yeni sezon için transfer çalışmalarını bir golcü, bir stoper ve bir de kanat oyuncusu alarak kapatmayı planlayan Başiktaş’ta, Başkan Fikret Orman mali şartların oluşmasını beklediklerini bildirdi.

Yönetici arkadaşlarıyla birlikte İspanya kampında durum değerlendirmesi yapan Orman’ın, “Bizim şartlarımıza uygun olursa transferler gerçekleşir. Özellikle forvet transferinde Beşiktaş’ın şartları belli. Bizim forvet bulamama gibi bir durumumuz söz konusu değil. Madem herkes bize golcü getirmek istiyor, o zaman şartlarımızı kabul edecekler. Gerekirse forvet almayız” ifadelerini kullandığı ortaya çıktı.

Haberin Devamı

Beşiktaş’ın mevcut forvet hattının kötü olmadığını kaydeden Fikret Orman’ın, “Cenk Tosun geçen sene gol krallığında üst sıralardaydı. Mustafa Pektemek lig ikincisinin golcülerinden biriydi. Eğer Demba Ba’nın sağlık raporları iyi çıkarsa neden menajerlere ve kulüplere para kaptırayım ki. Bizim panik olacak bir durumumuz yok. Şartlarımız belli. Gelmek isteyen bu şartları kabul edecek. Burası cazip bir kulüp. Gelen golcüler başarılı olup gidiyorlar. O nedenle masada güçlü olan taraf biziz” diye konuştuğu aktarıldı.

Bu arada İspanyol golcü Negredo için Valencia’dan yanıt bekleyen Beşiktaş’ın olumsuz cevap gelse bile yeni bir teklif sunabileceği iddia edildi. Siyah-beyazlı yönetimin forvet işini gerekirse transferin son haftasına kadar bekletebileceği de öğrenildi. Vincent Aboubakar’ı da geçen sezon son günlerde alan yöneticilerin aynı taktiği uygulayabileceği savunuldu.

Orman: Negredo önceliğimiz değil

Valladolid maçı öncesi açıklamalarda bulunan Beşiktaş Başkanı, Fikret Orman, Negredo ile ilgilendiklerini, ancak ilk önceliklerinin olmadığını belirtti.

Transfer çalışmalarıyla ilgili bilgiler aktaran Başkan Orman, “Kampta takım şu anda tam kadro. Biz kalan eksikleri tamamlamaya çalışıyoruz. Negredo alternatiflerimizden bir tanesi. Negredo’dan başka önceliklerimiz var açıkçası. Taraftar baskısı var ama bu baskı yüzünden fazla para veremem. Zamanımız var” dedi.

Haberin Devamı

2 ya da 3 transfer

Orman, “Şartlar uygun olursa bir stoper transfer edebiliriz. Lens iyi bir oyuncu ama önceliğimiz değil. Aboubakar’ın 1 yıllık kontratı var. Porto para kazanmadan bırakmak istemiyor. Lorient bizim verdiğimiz parayı istiyor. Şu anda 2 transfer yapacağız gibi duruyor. Belki 3’ü yapabiliriz. Pepe çok büyük, kaliteli bir oyuncu ama transferin ismi değil, sahadaki hali önemli. Sahadaki Pepe’yi merak ediyoruz” ifadelerini kullandı.

Yazarlar