Basketbol Gençler için rüya kamp!

Gençler için rüya kamp!

31.01.2019 - 02:30 | Son Güncellenme:

Basketbol Federasyonu’nun projelerinden olan Gençler Ligi’nde Gelişim Kampı’nın 2.’si düzenlendi. Hidayet Türkoğlu, Hüseyin Beşok, Ömer Onan ve Haluk Yıldırım, gibi efsaneler tekrar sahaya inip eğitim verdi.

Gençler için rüya kamp

ÜMİT AVCI

Haberin Devamı

Türkiye Basketbol Federasyonu'nun en gözde projelerinden olan Gençler Ligi'nde Gelişim Kampı'nın ikincisi İstanbul'da düzenlendi. Hidayet Türkoğlu, Hüseyin Beşok, Haluk Yıldırım, Ömer Onan gibi efsaneler de tekrar sahaya inip, geleceğin yıldızlarına eğitim verdi
Genç basketbolcuların tecrübe kazanması, deplasman alışkanlığı edinmesi, çok daha fazla üst düzey maç oynamaları ve üst seviyeye daha hazır halde çıkmalarını amaçlayan Basketbol Gençler Ligi'nde 2. sezon yaşanırken, ilki Bursa'da TOFAŞ ev sahipliğinde düzenlenen Gelişim Kampı da bu kez İstanbul Sinan Erdem Spor Salonu'nda gerçekleştirildi.
Geçtiğimiz sezondan farklı olarak bu kez 20 takımlı ligde alt yapı milli takımlarında forma giyen isimlerin de dahil edildiği kampta, geleceğin yıldızları, Türk Basketbolu'nun efsaneleriyle de bir araya geldi. Basketbol Federasyonu Başkanı Hidayet Türkoğlu, Yönetim Kurulu Üyesi Hüseyin Beşok, CEO Ömer Onan ve Milli Takımlar Direktörü Haluk Yıldırım da yeniden sahaya inerek, tecrübelerini aktardı, gençlere yıldız basketbolcu olmaya giden yolun detaylarını anlattı.
TBF Geliştirme Direktörü Fırat Eser'in açılış konuşmasıyla başlayan Gençler Ligi Gelişim Kampı'nda Altyapı Faaliyetleri Müdürü Gökhan Sunter ve TBF Eğitim ve Geliştirme Yetkilisi Yağız Kaba da yer alırken, iki grup halinde gerçekleştirilen eğitimlerde, 36 sporcu yer aldı.
Fikret Doğan yönetiminde
Altyapı Erkek Milli Takımları Koordinatörü Fikret Doğan yönetiminde gerçekleştirilen antrenman dışında genç sporcular 3 gün süresince A Milli Takım Kondisyoneri Ertan Bedir de geleceğin yıldızlarıyla çalıştı. Çalışmaların son günü ise sporcular kura çekimi ile 4 takım oluşturdu ve bu takımlar arasında gerçekleştirilen mini turnuva ile Gelişim Kampı tamamlandı.
Sağlık kliniği düzenlendi
Genç sporcuların her alanda bilinçlenmesini ve gelişmesini amaçlayan kampta sağlık kliniği de düzenlendi. TBF Sağlık Kurulu Üyesi Yrd. Doç. Dr. Kerem Ülkü'nün açılış konuşması ile başlayan 'Sağlık Kliniği'nde Diyetisyen Deniz Can 'Destekleyici Ürünlerin Kullanımı' ve Fizyoterapist Haşim Ay da 'Bireysel Yaralanma Önleyici Programlar' konuları üzerine durdu. İlk gün, TBF Sağlık Kurulu Üyesi Yrd. Doç. Dr. Kerem Ülkü'nün 'Basketbolda Ekipman Seçimi' konulu konuşmasının ardından yapılan soru&cevap bölümünün ardından tamamlandı.
Belgesel etkinliği
Günde iki antrenman yapan sporcular için farklı etkinlikler de düzenlendi. Konakladıkları Crowne Plaza Otel'de 2. gün akşam yemeği sonrası belgesel etkinliğini gerçekleştirildi. Her alanda yoğun eğitimlerin yaşandığı kamp, gençlerin yorgunluk ve stres attığı pizza partisi ile sonlandırıldı.
Dev ekip iş başında
TBF Basketbol Geliştirme Direktörü Fırat Eser, Alt Yapı Milli Takımlar Koordinatörü Fikret Doğan, Altyapı Faaliyetleri Müdürü Gökhan Sunter ve TBF Eğitim ve Geliştirme Yetkilisi Yağız Kaba yine yoğun bir tempoda çalışarak kusursuz bir organizasyona daha imza atarak, Gençler Ligi'ne değer kattı.
Gençler için rüya kamp