Futbol Gençlerbirliği futbolcusu Uğur Çiftçi: "İki galibiyetle farklı yerlere geliriz"

Gençlerbirliği futbolcusu Uğur Çiftçi: "İki galibiyetle farklı yerlere geliriz"

01.03.2017 - 12:19 | Son Güncellenme:

Spor Toto Süper Lig'in 2. yarısında çıktığı 5 maçta 4 puan toplayan ve istediği performansı sergileyemeyen Gençlerbirliği, bu hafta sahasında oynayacağı Akhisar Belediyespor maçıyla çıkışa geçmek istiyor.

Gençlerbirliği futbolcusu Uğur Çiftçi: İki galibiyetle farklı yerlere geliriz

Gençlerbirliği'nin kaptanlarından Uğur Çiftçi, AA muhabirine yaptığı açıklamada, ligin ikinci yarısına kötü bir giriş yaptıklarını belirterek, "Böyle bir başlangıç biz de beklemiyorduk. Akhisar Belediyespor maçını kazanarak yeniden yükselişe geçmek istiyoruz." dedi.

Haberin Devamı

Takımdan bazı futbolcuların ayrıldığına dikkati çeken Uğur, "Onların yerine aramıza katılan yeni arkadaşlar oldu. Onların da alışma sürecini göz önünde bulundurmak gerekiyor. Haftalar ilerledikçe takıma katkıları çok fazla olacaktır, diye düşünüyorum." ifadelerini kullandı.

"Üst sıralara tırmanmak istiyoruz"

Ligde 21. haftada Atiker Konyaspor maçında alınan 3 puanın ardından 22. haftada deplasmanda Kardemir Karabükspor'a yenildiklerini aktaran Uğur, Akhisar Belediyespor'u Ankara'dan puansız göndermek istediklerini dile getirdi.

Ligin 18. haftasındaki Gaziantepspor maçının ertelendiğini hatırlatan Uğur, "Gaziantepspor ve Akhisar Belediyespor karşılaşmalarını kazanmak ve üst sıralara tırmanmak istiyoruz. İki maçtan alınacak 6 puan bizi farklı yerlere getirir." değerlendirmesinde bulundu.

Haberin Devamı

Uğur, takımın gol yollarında sıkıntı yaşadığına inanmadığını vurgulayarak, "Sonuçta takım halinde savunma yapıp takım halinde hücum ediyoruz. Benim bakış açıma göre böyle bir sıkıntı yok." şeklinde görüş belirtti.

"Ümit Özat'ın taktikleri çok iyi"

Kaptan Uğur, teknik direktör Ümit Özat ile ilgili düşüncelerini de paylaşarak, "Ümit hoca çok iyi bir insan ve bizi çok iyi anlıyor." dedi.

Ümit Özat ile saha dışında ağabey-kardeş, saha içinde ise teknik direktör-futbolcu ilişkileri bulunduğunun altını çizen Uğur, "Ümit hocanın taktik anlayışı çok iyi. Onun bize katacağı çok şey var. Kendisini dinleyip üzerine koyarak devam etmek istiyoruz." ifadelerini kullandı.

Gençlerbirliği, Spor Toto Süper Lig'de 26 puanla 13. sırada bulunuyor.