ING Basketbol Süper LigiGençlik aşısı!

Gençlik aşısı!

29.09.2013 - 02:30 | Son Güncellenme:

Anadolu Efes Coachu Oktay Mahmuti, kulübün bütçe kısıtlamasına gitmesi nedeniyle farklı bir yapı oluşturduklarını söyledi, “Gençlere önemli görevler verip, onların takımla birlikte büyümesini sağlayacağız” dedi

Gençlik aşısı

ÜMİT?AVCI

Haberin Devamı

Anadolu Efes başantrenörü Oktay Mahmuti, bu sezon alışılmışın dışında bir kadro ile mücadele edeceklerini söyledi. Lacivert-beyazlı kulübün bütçe kısıtlamasına gittiğini ve buna göre bir kadro kurduklarını aktaran Mahmuti, “Farklı bir kadroyla ortaya çıkıyoruz. Geçen seneki oyunculardan bazıları gitti. Genç oyuncularla takviye edildik. Bu sene, genç ve tecrübeli oyuncuların karışımı bir kadro olacak. Genç oyuncuların lige adapte olması elbette zaman alacak. Her şeyden önce kimliğimizi ortaya koyacağız. Kimliğimizi oluşturunca yarışmacı da olabiliriz” dedi.
Takımdaki gençlere önemli sorumluluklar vereceklerini belirten Mahmuti, “Son hazırlık maçlarında Cedi Osman ve Okben Ulubay kadrodaydı. Bunlara eklenecek yeni isimler de olacak. Emircan da forma şansı bulacaktır. Biz gençlere fırsat tanıyacağız. Efes hedefleri doğrultusunda mücadele ederken, onların da takımla birlikte büyümeleri için çaba sarfedeceğiz” ifadesini kullandı.
Takımdan ayrılan isimlerin ardından hangi yönümüzü daha kuvvetlendiririz, hani noktalarda sıkıntıyı göze alırız diye düşündük ve elimizdeki bütçe doğrultusunda seçimlerimizi yaptık. Tabii ki elimizde olan oturmuş bir sistemimiz var. Amerika’yı yeniden keşfetmeye , elimizdeki kadroya göre bazı artılar, bazı eksiler yaparak en hazır şekilde sahaya çıkacağız” diye konuştu.

Haberin Devamı

Medyatik Efes!

Anadolu Efes Basketbol Takımı, THY Avrupa Ligi’nin ‘medya günü’ etkinliğinde basın mensuplarıyla bir araya geldi. Abdi İpekçi Spor Salonu’nda gerçekleştirilen etkinlikte başantrenör Oktay Mahmuti ve lacivert-beyazlı oyuncular, basın mensuplarına röportaj verdi. Etkinlikte Avrupa Ligi organizasyonunun yeni sezon için hazırladığı fotoğraf ve video tanıtım çekimleri de yapıldı.

Gençler hazır kıta

Anadolu Efes kadrosunda geçtiğimiz sezon da bulunan milli basketbolcular Doğu Balbay ile Birkan Batuk da Coach Oktay Mamhuti’nin bu sezon üzerinde çok duracağı isimler olarak dikkat çekiyor. Son olarak Rixos Cup’ta, takımın en önemli parçalarından olacaklarını gösteren ikili, yeni transferler Deniz Kılıç ve ABD’li oyuncu Scottie Hopson ile birlikte Efes’in mücadele gücünü daha da yukarılara taşımaya çalışacaklar. 24 yaşında olan Hopson-Doğuş, 23 yaşında olan Birkan-Deniz ikilileri, takımın yaş ortalamasını düşürürken, özellikle savunma gösterecekleri agresiflikleriyle yeni oluşumda kritik rol oynayacak.