Fenerbahçe Georgopoulos: Bakasetas Fenerbahçe'de başarılı olamazdı

Georgopoulos: Bakasetas Fenerbahçe'de başarılı olamazdı

27.02.2021 - 14:25 | Son Güncellenme:

Fenerbahçe ile bir dönem transferde ismi anılsa da Trabzonspor’un yolunu tutan Bakasetas’ın doğru bir tercihte bulunduğunu belirten Yunan gazeteci Yannis Georgopoulos “Bakasetas’ın Fenerbahçe’de, Trabzonspor’daki kadar başarılı olacağını sanmıyorum. Çünkü Fenerbahçe’de baskı ve rekabet daha fazla” dedi.

Georgopoulos: Bakasetas Fenerbahçede başarılı olamazdı

Yunanistan’dan Gazzetta’nın muhabiri Yannis Georgopoulos, Trabzonspor’un ara transferde kadrosuna kattığı Anastasios Bakasetas’ın performansını değerlendirdi. Bordo-mavililerin Fenerbahçe ile yapacağı maç öncesinde, bir dönem ismi transferde sarı-lacivertli ekiple de anılan futbolcunun, Karadeniz ekibine gitmesini yorumladı.

Haberin Devamı

“Bulut beğeniyor ama doğru tercih Trabzon”
Trabzonspor’da çıktığı 5 maçta 3 gol kaydeden 27 yaşındaki futbolcunun Fenerbahçe’ye transfer olmuş olsa bu kadar başarılı olmasının daha zor olacağını kaydeden Yunan gazeteci “Bakasetas’ı Süper Lig’e kazandıran isim olan Erol Bulut’un kendisini ne kadar beğendiğini herkes biliyor. Ancak bence Trabzonspor’a gitmesi oyuncu açısından daha iyi oldu. Bakasetas’ın Fenerbahçe’de, Trabzonspor’daki kadar başarılı olacağını sanmıyorum. Çünkü Fenerbahçe’de baskı ve rekabet daha fazla. Bu yüzden Trabzonspor onun için doğru tercihti” dedi. Yannis Georgopoulos şunları anlattı:

“Günah keçisiydi, üzerindeki baskı kalktı’
“AEK’da oynadığı dönemde hep baskı altındaydı. Takım kötü sonuç aldığında günah keçisi ilan edilen isimlerdendi. Alanyaspor ve Trabzonspor’da üzerindeki bu baskının kalkması potansiyelini daha rahat açığa çıkarmasını sağladı. Türkiye’de herkesin Bakasetas’a inanıyor olması oyuncunun önünü açtı. Klasik 10 numara, ikinci forvet ya da sahte 9 numara olarak oynayabiliyor. Sahada daha özgür oldukça skorer yanı da daha çok açığa çıkmaya başladı. Böylece, kısa süredir Trabzon’da olmasına karşın gol yollarında çok üretken bir dönem yaşadı”.

“Abdullah Avcı nasıl oynatacağını biliyor”
“Trabzonspor Başkanı Ağaoğlu oyuncuyu ne kadar istediklerini göstererek transferi gerçekleştirdi ve yeni kulübünde takım arkadaşları da kendisini sıcak karşıladı. Trabzonspor’a iyi bir futbolcu olduğu için ama aynı zamanda hocanın belli bir planı çerçevesinde de transfer edildi. Yeni takımında kısa sürede öne çıkmasında teknik adamın önemli payı oldu. Abdullah Avcı sahada Bakasetas’ı nasıl konumlandıracağını ve nasıl oynatacağını iyi biliyor. Sadece takımın oyununu organize etmiyor aynı zamanda Trabzonspor’da Alanyaspor’dakinden de ofansif bir rol üstleniyor.”

Haberin Devamı

"Yunanistan’da büyük bir merakla takip ediliyor"
“Yunanistan’da her gün Bakasetas ile ilgili haberlere rastlamak mümkün. Yunan futbolseverler oyuncunun performansını büyük bir heyecanla takip ediyorlar ve Türkiye’deki başarısından son derece mutlu oluyorlar. Ayrıca Süper Lig’de bir çok farklı takımda pek çok Yunan futbolcu top koşturuyor ve bu da oraya olan ilgiyi artırıyor. Teknik ve taktik benzerliklerin yanı sıra, iki ülke arasındaki kültürel benzerlik de Yunan futbolcuların bu lige çabuk uyum sağlamasını ve başarılı olmasını sağlıyor”.

Haberin Devamı