Golf Golfte büyük işbirliği

Golfte büyük işbirliği

14.04.2023 - 07:00 | Son Güncellenme:

Türkiye Golf Federasyonu Başkanı Yıldırım Demirören ile Azerbaycan Golf Federasyonu Başkanı Rauf Khalilov, İstanbul’da iki ülke federasyonu arasındaki ilişkilerin geliştirilmek ve bir dizi ortak çalışmalar yapmak amacıyla iş birliği anlaşması imzaladı.

Golfte büyük işbirliği

Türkiye Golf Federasyonu Başkanı Yıldırım Demirören ile Azerbaycan Golf Federasyonu Başkanı Rauf Khalilov iş birliği anlaşması imzaladı.

Haberin Devamı

Törene; Yıldırım Demirören ve Rauf Khalilov’un yanı sıra TGF Yönetim Kurulu Üyelerinden İsmail Hasan Akçakayalıoğlu, Murat Karaduman, Serhat Soysal ile Azerbaycan’dan Başkan Vekili Anar Azimov ile Genel Sekreteri Leyla Abbasova katıldı.

Törende konuşan TGF Başkanı Demirören, “Azerbaycan ve Türkiye olarak bizler aynı kaderi paylaşan, aynı şeylere üzülüp aynı şeylere sevinen tek milletin iki devletiyiz. İmzaladığımız bu anlaşma ile iki kardeş ülkenin gençlerine golfü sevdirmeyi ve yaygınlaştırmayı hedefliyoruz” dedi. Azerbaycan Golf Federasyonu Başkanı Khalilov ise şu ifadeleri kullandı:

“Golf, Azerbaycan’da diğer sporlar kadar popüler olmasa da, büyümesini desteklemek için her türlü çabayı göstermeye kararlıyız. Bu anlaşma, iki ülke arasındaki gerçek kardeşlik ile dostluğun bir kanıtıdır. Amacımız, golfün gelişimi konusunda bilgi, deneyim ve uygulamaların paylaşılmasını sağlamak, golf turizmine teşvik etmek ve uluslararası golf etkinliklerini bölgemize çekmektir.”

Haberin Devamı

İş birliği anlaşmasında; antrenör eğitimleri, gençlik gelişim programları, hakem eğitimleri, altyapı gelişimi, ülkedeki sporcu sayısının artırılması, teknik konularda karşılıklı uzmanlık paylaşımı ve başkaca konularda ortak çalışmalar yapılması yer aldı. Ayrıca Türkiye ile Azerbaycan, her yaştan golf takımları arasındaki tüm kategorilerde özel maçlar ve ikili kamplar düzenleyecek.

Yazarlar