Futbol Gomez koptu gidiyor

Gomez koptu gidiyor

09.03.2016 - 02:30 | Son Güncellenme:

Süper Lig’de 18 golle zirvede bulunan Mario Gomez, Fenerbahçe ve Galatasaray’da top koşturan forvetlere fark yaptı. Fernandao (11), Podolski (10) ve Van Persie’yi (9) geride bırakan Alman yıldız krallık için Eto’o (14) ile yarışıyor.

Gomez koptu gidiyor

Eskişehir ağlarını iki kez havalandırarak Süper Lig’deki gol sayısını 18’e yükselten Mario Gomez, Beşiktaş’ın gol yükünü sırtlamaya devam ediyor. Siyah-beyazlı takımın tüm lig karşılaşmalarında forma giyen Alman futbolcu, maç başına 0,78’lik gol ortalaması yakaladı.

Haberin Devamı

Gomez, Süper Lig’deki performansıyla Fenerbahçe ve Galatasaray’ın forvetlerine büyük fark attı. Ligde 23 maçta kaydettiği 18 golle krallık yarışında ilk sırada bulunan 30 yaşındaki yıldız; Fernandao (11), Podolski (10) ve Robin van Persie’yi çok geride bıraktı. Gomez’in gol krallığı yarışındaki en büyük rakibi Antalyaspor’un 14 gollü forveti Samuel Eto’o oldu.

Beşiktaş, Mario Gomez’in Süper Lig’de gol attığı maçlarda tam 37 puan topladı. Kartal, Alman futbolcunun, fileleri havalandırdığı 13 maçta 12 galibiyet alırken, sadece bir kez berabere kalarak puan kaybetti. Siyah-beyazlı takım, Gomez’in bu sezon gol attığı maçlardaki tek yenilgisini UEFA Avrupa Ligi’nde Sporting Lizbon deplasmanında 3-1’lik skorla almıştı.

Haberin Devamı

Duble ustası

Mario Gomez, Süper Lig’deki beşinci dublesini Eskişehirspor maçında yaptı. Alman yıldız, Galatasaray’dan ayrılan Burak Yılmaz’ın 2012-2013 sezonundaki performansından (6) bu yana ligin en çok duble yapan futbolcusu konumunda bulunuyor.

Yazarlar