Galatasaray Gomis resmen Galatasaray'da! 3 yıllık imzayı attı...

Gomis resmen Galatasaray'da! 3 yıllık imzayı attı...

29.06.2017 - 15:35 | Son Güncellenme:

Galatasaray, dün İstanbul'a getirdiği Bafetimbi Gomis'e 3 yıllık imza attırdı. Sarı-kırmızılı kulüp, 3 yıllık sözleşme imzaladığı Bafetimbi Gomis'e yıllık 3 milyon 350 bin euro garanti ücret ödeneceğini borsaya bildirdi. Fransız futbolcuya imza parası olarak 2.5 milyon euro ve şampiyonluk halinde 200 bin dolar ödeyecek olan Galatasaray, Swansea'ye ise 2.5 milyon euro bonservis bedeli verecek. Rakamların açıklanmasının ardından sosyal medya eleştirilerine cevap veren başkan Özbek, "Sosyal medyada saçma sapan yorumlar yapılıyor. Yok Riva'nın parasını transfere harcıyor diye. Biz futbolcuları göndererek 17.5 milyon euro gelir elde ettik. Finansal-Fair Play'in en sıkı takipçisiyiz. Sütten ağzımız yandı bir kere. Futbolla ilgili olarak futbolun ürettiği parayı harcıyoruz." şeklinde konuştu.

Gomis resmen Galatasarayda 3 yıllık imzayı attı...

Galatasaray, dün İstanbul'a getirdiği Fransız golcü Bafetimbi Gomis'e 3 yıllık imza attırdı.

Haberin Devamı

Sarı-kırmızılı kulüp, 3 yıllık sözleşme imzaladığı Bafetimbi Gomis'e yıllık 3 milyon 350 bin euro garanti ücret ödeneceğini borsaya bildirdi. Fransız futbolcuya imza parası olarak 2.5 milyon euro ve şampiyonluk halinde 200 bin dolar ödeyecek olan Galatasaray, Swansea'ye ise 2.5 milyon euro bonservis bedeli verecek.

Türk Telekom Stadyumu'nda düzenlenen imza töreninde Fransız oyuncu şöyle konuştu: "Galatasaray'la 2-3 aydır görüşüyoruz. G.Saray'ın geçmişi hakkında da bilgiler aldıkça, bu renklere ait olmaya karar verdim. Sıcak karşılama töreni beni çok etkiledi. Galatasaray'a geldiğim için çok mutluyum. Dün stadı, tesisleri gezdim. Bu ailede yapılan çalışmalara şahit oldum. Ne kadar doğru karar verdiğimi bir kez daha hissettim. Hocamızı İtalya'dan tanıyorum. Onun yönetiminde oynayacağım günleri sabırsızlıkla bekliyorum. Takımın yıldızı olmaktan ziyade, Galatasaray'ın takım olarak başarılı olması benim için önemli."

Haberin Devamı

Gomis'in basın mensuplarının sorularına verdiği cevaplar şöyle:

- Türkiye Ligi çok iyi bir lig. Galatasaray dünyanın en iyi takımlarından biri benim için. Hagi'li Jardel'li takımı izlerken heyecan duyardım. Metin Oktay efsanesi yaşanırken çok küçüktüm. Galatasaray, Fransız ekolü. Bu işimi kolaylaştıracaktır. Bu da hedefime ulaştırmamı kolaylaştıracaktır.

- Size gol sayıyı veremem. Her gün elimden gelenin en iyisini yapacağıma söz veririm.

- Belhanda'yı çok iyi tanıyorum. O da buraya başarılı olmak için geliyor. Büyük futbolcuların takımımızda olması, bize başarı azmi verecektir.

Özbek: Transferler sürecek

Başkanı Dursun Özbek ise "Galatasaray eksiklerini tamamlama yolunda. Bu çalışmalara çok önceden başladık. Yaklaşık 2.5-3 aydır gereken görüşmeleri yaptık. 3 önemli noktadaki transferimizi bitirdik. Sezon Galatasaray çok erken başlıyor. İlk maçımız UEFA Kupası'nda 13 Temmuz'da. Galatasaray'ın çok değerli oyuncuları var. Yeni oyuncu transferlerimiz devam edecek. Taraftarlarımız endişe içinde olmamalı. Taraftarlarımızı çok sevindirecek bir takım kuracağız. Kombine satışlarımız 20 bine doğru gidiyor. Sezon başında 35 bine ulaşacaktır diye tahmin ediyorum. Bu bizi çok motive ediyor. Kombine almaya devam etsinler.

Haberin Devamı

Sneijder konusu

Özbek, takımdan ayrılacağı iddia edilen Sneijder konusunda ise şunları söyledi: "Şu anda Sneijder bizim oyuncumuz. Kendisi izinliydi. Önümüzdeki hafta yapacağımız görüşmeler sonrasında her şey netlik kazanacak."

Özbek: Saçma-sapan yorumlar yapılıyor

"Sosyal medyada saçma sapan yorumlar yapılıyor. Yok Riva'nın parasını transfere harcıyor diye. Biz futbolcuları göndererek 17.5 milyon euro gelir elde ettik. Finansal-Fair Play'in en sıkı takipçisiyiz. Sütten ağzımız yandı bir kere. Futbolla ilgili olarak futbolun ürettiği parayı harcıyoruz. Galatasaray Sportif AŞ kazandığı kadar para harcıyor. İmza parasına gelince, yapılan transferlerin bedeli çok iyi hesaplanmıştır. Son derece dikkatliyiz. Galatasaray bugünkü finansal yapıyı hak etmiyor. Faiz sarmalından çıkmamız lazım. Attığımız tohumlar yeşermeye başladı. Amacım benden sonra gelecek yönetime büyük borç yükü bırakmamak."

Haberin Devamı

Yazarlar