Fenerbahçe Fenerbahçe'de 3.5 senedir gönder gitsin yenisi gelsin!

Fenerbahçe'de 3.5 senedir gönder gitsin yenisi gelsin!

02.11.2021 - 07:00 | Son Güncellenme:

Süper Lig’de arka arkaya alınan yenilgilerle 7. sıraya kadar gerileyen Fenerbahçe’de 3.5 senedir kadroda yaşanan değişiklikler ve bitmek bilmeyen sirkülasyon Samandıra’da beklenen ortamı sağlayamadı, takım ruhunu baltaladı.

Fenerbahçede 3.5 senedir gönder gitsin yenisi gelsin

Süper Lig’de üst üste 3 yenilgi alan ve 11. haftayı lider Trabzonspor’un 8 puan gerisinde 7. sırada tamamlayan Fenerbahçe’de çıkış aranıyor.

Haberin Devamı

Sezon başında esas çözümün Samandıra’da olduğunu kaydeden Başkan Ali Koç, buna göre hamleler yapmıştı. Ancak yine de istenen verim alınamadı. Takım içerisinde lider eksikliğinden arkadaşlığın oluşamamasına kadar birçok problem göze çarpıyor. Takımda beklenen ruh henüz ortaya konamadı.

Bu eksiklikteki en büyük etken son 3.5 yılda Samandıra’nın sürekli değişmesi oldu. 2018’den bu yana takımda teknik heyetten, sportif direktör ve idari menajere kadar sürekli bir değişim yaşandı.

62 farklı oyuncu transfer edildi, 50’ye yakın futbolcu takımdan ayrıldı. Aykut Kocaman ve ekibi ile Hasan Çetinkaya’nın gitmesinden sonra Philip Cocu, Erwin Koeman, Ersun Yanal, Tahir Karapınar, Erol Bulut, Emre Belözoğlu ve Vitor Pereira dönemleri yaşandı. Teknik heyetler sürekli değişti. Onur Başar, Volkan Ballı ve Emir Yolaç ile 3 farklı idari menajer görev aldı. Damien Comolli ve Emre Belözoğlu ile de 2 farklı sportif direktör çalıştı. Son olarak Vitor Pereira’nın Portekiz’den getirdiği takım doktoru Angelo Bastos geldi.

Haberin Devamı

3.5 yıllık sürede yaşanan bu sirkülasyon Samandıra’da istikrarlı bir ortamın oluşmasını engelledi. Sürekli olarak yeni yüzler, yeni sistemler, yeni kurallar, yeni futbolcular Samandıra’ya geldi, gitti.

Devamlı bir adaptasyon sürecinin yaşanması da hem takım uyumu hem de beklenen ruhu sağlayamadı.

Yazarlar