1.Lig Gönlümüzün şampiyonu

Gönlümüzün şampiyonu

01.07.2023 - 12:45 | Son Güncellenme:

Tarihlerinde ilk kez mücadele ettikleri TFF 1. Lig’de Süper Lig kapısından dönen Bodrumspor’u değerlendiren usta kalemlerimiz, “Sevgili İsmet Taşdemir’in önderliğinde yarışan, savaşan, oyunu güzelleştiren, deneyimli-genç karışımı, sıra dışı kramponlar. Yeni sezonda şampiyonluğun en büyük adaylarından” dedi

Gönlümüzün şampiyonu

Bülent Buda: Hakem bitiş düdüğünü üfledi, canım sıkkın. Sanki tüm sezonun coşkusu üzerimden çekiliverdi, eksildim... Rakip Pendik mis gibi dinlenip çıkmış. Bizim Halikarnas’ın çocukları, iki zımba gibi takımı Göztepe ile Eyüpspor’u elemiş, 3 gün sonra da finale çıkmış... Burada bir haksızlık, eksiklik... Sanki Süper Lig taraflardan birine armağan edilmiş gibi. Taraf olduğum için söylemiyorum, böyle saçmalık olmaz! Yorgunluk yetmiyor, maç öncesi takımın sağ kanadından akan yıldızı Üzeyir sakatlanıyor. Muhteşem bir futbol sezonu... Sevgili İsmet Taşdemir’in önderliğinde yarışan, savaşan, oyunu güzelleştiren, deneyimli-genç karışımı, sıra dışı kramponlar. Bu zorlu dünyada TFF 1. Lig’e çıktığımız ilk sezonumuzda tutunsak, kalıcı olsak beklentisi egemenken, ortaya koydukları futbol kalitesi ve takım olma kültürünün izleyene derinliğine yansıtıldığı yarışmalar, sonuçlar, skorlar... Souza’dan Kenan’a, tüm takım birlikte olmanın, birlikte oynamanın, birlikte yarışmanın oluşturduğu istek ve sevinçle çok açık ve de net, kendilerinden tek tek söz edileceği, muhteşem bir futbol hikâyesi yazdılar. Birbirini izleyen iki futbol mevsimi, muhteşem bir deneyimle birikim...

Haberin Devamı

Fatih Tanfer: Futbolda tam bir başarı öyküsünün bu sezon için yazılmasını istiyorsanız, bunun adı Bodrumspor’dur.
- Finalde Pendikspor karşısında 10 kişi kalmasına rağmen maçın mutlak hâkimiydi. İyi mücadele etti. En önemlisi, inançla oynadı ama finali kazanamadı ve Süper Lig’e ulaşamadı. Tek kelimeyle yazık oldu.
- Bodrumspor’un finale kadar gelmesinin en büyük nedeni, öncelikle yönetimin kararlılığıydı. Bilgi ve geleceği görme yeteneğiyle, çok büyük transferler yapmadan, becerili, futbol aklı olan bir takım kurdular. Süper Lig’e bir adım kalmıştı, olmadı.
- Pendikspor karşısına 3 maç oynayıp, Göztepe ve Eyüpspor’u eleyerek çıktı. Mental ve fiziksel bir yorgunluk içinde oldukları belliydi. TFF’nin bu statüyü tekrar gözden geçirmesinde yarar olduğunu düşünüyorum.
- Sezon boyunca yetenekli ve güçlerini en üst noktaya çıkaran oyuncularıyla daima kompakt bir tarzda oynadı ve başarılı oldu. Tüm futbolcuların dinamik ve güçlü oyun anlayışları vardı. Ancak sağbek Üzeyir, fizik gücüyle M. Mohammed son haftaların yıldızlarıydı. Kenan ve Gökdeniz, hücumda performanslarını en üst noktaya çıkardılar.
- Bence takımdaki önemli bir sorun, kadro derinliğinin olmamasıydı. Keşke birkaç etkili oyuncusu daha olsaydı diye düşünüyorum.
- Bodrumspor yönetimi, maliyeti az olmasına rağmen, yüksek özgüvene sahip, kararlı ve güçlü oyuncularıyla örnek bir takımdı. Süper Lig’in kapısından döndü. Yeni sezonda onlardan daha büyük başarılar bekliyorum.

Haberin Devamı

Mehmet Demirtaş: 2017-18 sezonunda Türkiye’de parmakla gösterilen, rol model olarak sunulan bir takım vardı. Ege’nin ilçesi Akhisar’dan Süper Lig’e kadar tırmanan Akhisarspor, o sezonu Türkiye Kupası zaferiyle noktalamış, ertesi sezonu da Süper Kupa galibiyetiyle açmıştı. O dönem Akhisarspor’un elde ettiği başarıların bir tez niteliği taşıdığını savunuyorduk. Gerçekten de öyle. Maalesef ardından paraşütsüz düşüşe geçtiler. Geçen sezondan itibaren de bu sefer yine Egemizden bir başka takım boy göstermeye başladı. Önce TFF 2. lig Play Off maçlarından TFF 1. Lig’e yükseliş. Ardından, tarihinde ilk kez yer aldığı ligde Play Off oynama başarısını gösterip Süper Lig kapısından dönen bir Bodrumspor... Alkışın en büyüğünü hak ediyorlar. Sezon boyunca bizlere keyif zevki yüksek bir futbol izlettirdiler. Evlerinde yaşadıkları puan kayıpları olmasa, bana göre Süper Lig’e doğrudan çıkabilirlerdi ancak olmadı. Canları sağ olsun. Bundan sonra, doğru yapılanma ve başta İsmet Hoca gibi bir tecrübeyle istikrarı tercih etmeleri en büyük kozları olacak. Yeni sezon hazırlıklarını ara vermeden sürdürüyorlar. Başkan Rıza Karakaya, kulübü Öztürk ailesine devretti. Dile kolay 12 yılda birçok başarıya imza atan Karakaya önderliğindeki Bodrumspor ve Bodrum’un Karakaya’ya teşekkür borcu var. Fikret Öztürk’ün belirleyeceği yol haritasıyla Süper Lig kapısından dönen Bodrumspor yeni sezonda yeni başarılara yelken açacaktır. Bana göre yeni sezonun şampiyonluk adına en büyük favorilerinden biri de Bodrumspor olacaktır.

Haberin Devamı

Yazarlar