Diğer Gönüllerin şampiyonu

Gönüllerin şampiyonu

09.08.2016 - 02:30 | Son Güncellenme:

Rio Olimpiyatları’nda başarılı bir performans sergileyen 17 yaşındaki genç sporcu, final şansını kılpayı kaçırdı. Türkiye’nin başarıya alışık olmadığı artistik cimnastikte adeta şapkadan çıkan lise talebesi Tutya, gelecek için herkesi umutlandırdı

Gönüllerin şampiyonu

Rio Olimpiyatları’nda şu ana dek kayda değer bir başarı kazanamayan Türkiye’nin tesellisi, genç sporcu Tutya Yılmaz oldu. Artistik cimnastikte yarışan 17 yaşındaki milli sporcu elenerek organizasyona veda etse de, sergilediği performansla gönüllerde taht kurdu, gelecek için umut verdi.

Haberin Devamı

Tutya Yılmaz atlamada 13.733, asimetrik barda 12.166, denge aletinde 14.500, yer alıştırmalarında 12.733, toplamda 53.132 puan aldı. Serilerini tamamladıktan sonra finale kalıp kalmayacağını belirleyecek diğer sporcuların puanlarını beklemeye başladı.

Turu geçmeye çok yaklaşan genç yıldız, Türkiye saatiyle pazarı pazartesiye bağlayan sabah saatlerinde açıklanan sonuçlarla yıkıldı. Finali kılpayı kaçıran Tutya Yılmaz buna karşın sporseverlerin büyük beğenisini topladı ve alkış aldı. Pazar gecesi twitterda trend topic olması ve cimnastik mücadelesini canlı yayınlayan Youtube kanalını o esnada ülkede binlerce kişinin izliyor olması bunun kanıtıydı.

Gönüllerin şampiyonu
Başarı silsilesi

17 yaşındaki Yılmaz, Türk cimnastik tarihinde olimpiyatlara katılan en genç sporcu olarak tarihe geçti. Türkiye olimpiyat kafilesinin de hali hazırda en genç kız sporcusu unvanıyla Rio’da bulunan Tutya’nın yükselişi sürpriz değildi. İTÜ Spor Kulübü sporcusu olan Yılmaz, 8 yaşından beri Türkiye şampiyonluğunu kimseye kaptırmıyordu. Türkiye’den olimpiyatlara giden ikinci kadın jimnastik sporcusu olarak dikkat çekmesinin yanında henüz lise çağında bu başarıya ulaşması da, gelecek için umutlananlara haklı destekçi oldu.

Haberin Devamı

Tutya’yı tanıyalım
1999 doğumlu Tutya Yılmaz İTÜ Geliştirme Vakfı Okulları Ekrem Elginkan Lisesi öğrencisidir. Aynı zamanda İTÜ Spor Kulübü sporcusu olan Cimnastikçi, geçtiğimiz mart ayında Türkiye Jimnastik Federasyonu tarafından Mersin’de düzenlenen Türkiye Jimnastik Şampiyonası’nda Türkiye Şampiyonu olmuştu. İtalya’nın Ragusa kentinde düzenlenen Akdeniz Oyunları’ndaki birinciliği uluslararası başarı getirirken, Artistik Jimnastik Federasyon Kupası’ndaki performansı ile Türkiye Kupası’nın sahibi olmuştu.

Yazarlar