Diğer Gösteri zamanı

Gösteri zamanı

22.10.2012 - 02:30 | Son Güncellenme:

TEB-BNP Paribas WTA Championships Final’i bugün Sinan Erdem’de başlayacak, Dünya’nın en iyi 8 bayan raketi 2012 yılının son turnuvasında şampiyonluk ipini göğüslemek için tüm hünerlerini ortaya koyacak

Gösteri zamanı

ULAŞ GÜRŞAT

İstanbul’da 2. kez düzenlenen TEB BNP-Paribas WTA Championships Final’i bugün Sinan Erdem’de ilk kullanılacak servisle başlıyor. Geçtiğimiz yıl organizasyonu, atmosferi ve heyecanıyla otoritelerden tam not alan turnuva 2012 yılının son turnuvası olarak da tenis dünyasında ayrı bir öneme sahip. Dünyanın en iyi 8. kadın tenisçisinin mücadele edeceği turnuvaya katılmak en az kazanmak kadar zor ve prestijli. Bütün yıl boyunca puanlar toplayıp WTA Sıralamasında ilk 8’e girebilmek için mücadele eden tenisçilerin bu turnuvaya katılabilmesi iyi bir yıl geçirdiklerinin göstergesi oluyor.

Haberin Devamı

Toplam 4.9 milyon dolar ödülün dağıtılacağı turnuvanın geçtiğimiz yıl olduğu gibi bu yıl da seyirci konusunda yoğun bir katılıma sahne olması bekleniyor. Geçtiğimiz yıl 70 bin kişinin dünyanın en iyi raketlerini izlemek üzere Sinan Erdem’e akın ettiği turnuvada koltukların bu yıl da boş kalmayacağı tahmin ediliyor. Özellikle yarı final ve final karşılamaşları için bilet bulmanın oldukça zor olduğu belirtiliyor.

Tenisçiler teklerde ilk turda kırmızı ve beyaz olmak üzere dörderli iki grupta yer alacak. Kırmızı grupta Victoria Azarenka, Serena Williams, Angelique Kerber ve Li Na, beyaz grupta ise Maria Sharapova, Agnieszka Radwanska, Petra Kvitova ve Sara Errani finallerde yer alabilmek için ilk iki sırayı almaya çalışacak.
Grup maçları 26 Ekim Cuma günü tamamlanacak. Her gün 3 karşılaşmanın yapılacağı grupları ilk iki sırada bitiren oyuncular, 27 Ekim Cumartesi günü çapraz eşleşmeyle yarı finalde karşılaşacak. Organizasyon 28 Ekim Pazar günü yapılacak final maçıyla sona erecek.

Haberin Devamı

Çiftlerde ise 27 Ekim Cumartesi günü yarı finaller, 28 Ekim Pazar günü de final maçı yapılacak.

Gösteri zamanı

Gösteri zamanı

Günün Programı

17.00 A.Radwanksa-P. Kvitova
19.00 S. Williams - A. Kerber
21.00 M. Sharapova - S. Errani
Yayın: TRT HD - Eurosport

Yazarlar