Beşiktaş Göztepe - Beşiktaş maç özeti: 1-3

Göztepe - Beşiktaş maç özeti: 1-3

05.11.2017 - 21:15 | Son Güncellenme:

Süper Lig İlhan Cavcav Sezonu'nun 11. hafta maçında Beşiktaş deplasmanda Göztepe'yi 3-1 yendi. Bu sonucun ardından ligde 3. sıradaki Beşiktaş 21 puana yükseldi. İşte Göztepe Beşiktaş maçının özeti..

Göztepe - Beşiktaş maç özeti: 1-3

Süper Lig İlhan Cavcav Sezonu'nun 11. hafta maçında Beşiktaş deplasmanda Göztepe'yi 3-1 mağlup etti. Bornova Stadı'nda oynanan mücadelede goller Nabil Ghilas ile Anderson Talisca, Ryan Babel ve Cenk Tosun'dan geldi. Bu sonucun ardından ligde 3. sıradaki Beşiktaş 21 puana yükselirken, 8. sıradaki Göztepe ise 17 puanda kaldı.

Haberin Devamı

Goller: Dk. 66 Nabil Ghilas (Göztepe); Dk. 7 Anderson Talisca, Dk. 47 Ryan Babel, Dk. 53 Cenk Tosun (Beşiktaş)
Kırmızı Kart: Dk. 86 Leo Schwechlen (Göztepe)

DAKİKA DAKİKA MAÇ ÖZETİ İÇİN TIKLAYIN

İLK YARI

Karşılaşmanın ilk dakikasında sol çaprazda topla buluşan Tayfur Bingöl'ün sert vuruşunda, kaleci Fabricio meşin yuvarlağı kornere çeldi.
3. dakikada Ghilas'ın sol kanattan yaptığı ortada Gouffran'ın indirdiği topla buluşan Castro'nun sert şutunda, kaleci Fabricio meşin yuvarlağı kornere gönderdi.
7. dakikada Beşiktaş öne geçti. Sol kanattan Babel'in yaptığı ortada penaltı noktasının gerisinde topa iyi yükselen Talisca'nın etkili kafa vuruşunda, meşin yuvarlak filelere gitti: 0-1
16. dakikada Talisca'nın yaklaşık 25 metreden sert şutunda top yandan auta çıktı.
27. dakikada Quaresma'nın sağ kanattan kullandığı köşe atışında, ceza alanı içindeki Pepe'nin kafa vuruşunda top üstten dışarı gitti.
37. dakikada sol çaprazda topla buluşan Gouffran'ın sert şutunda, kaleci Fabricio'nun da dokunduğu top direğe çarpıp kornere gitti.
Müsabakanın ilk devresini Beşiktaş 1-0 önde bitirdi.

Haberin Devamı

İKİNCİ YARI

Beşiktaş, ikinci yarıya golle başladı. 47. dakikada Tolgay Arslan'dan aldığı pasla sol kanatta topla ilerleyen Babel'in, ceza sahasında çaprazdan şutunda meşin yuvarlak ağlarla buluştu: 0-2
53. dakikada fark 3'e çıktı. Talisca'nın pasıyla topla buluşan Cenk Tosun'un penaltı noktası yakınından şutunda, meşin yuvarlak direğe de çarpıp filelere gitti: 0-3
66. dakikada Göztepe farkı 2'ye indirdi. Ceza alanına giren Traore'nin pasıyla topla buluşan Ghilas, meşin yuvarlağı ağlara gönderdi: 1-3
78. dakikada Gouffran'ın ceza sahasından sert şutunda, top kaleci Fabricio'da kaldı.
79. dakikada Talisca'nın pasında, ceza alanında Cenk Tosun'un etkisiz vuruşunda kaleci Beto topu kontrol etti.
Karşılaşma Beşiktaş'ın 3-1 üstünlüğüyle sona erdi.

GÖZTEPE: 1 - BEŞİKTAŞ: 3

Stat: Bornova
Hakemler: Hüseyin Göçek, Mustafa Emre Eyisoy, Kemal Yılmaz

Göztepe: Beto, Sabri Sarıoğlu, Kadu, Leo, Traore, Halil Akbunar (Dk. 77 Ngando), Selçuk Şahin (Dk. 83 Doğanay Kılıç), Andre Castro, Tayfur Bingöl (Dk. 56 Ömer Şişmanoğlu), Gouffran, Ghilas
Teknik Direktör: Tamer Tuna

Haberin Devamı

Beşiktaş: Fabricio, Gökhan Gönül (Dk. 61 Medel), Pepe, Tosic, Adriano, Quaresma (Dk. 88 Negredo), Hutchinson, Tolgay Arslan, Babel, Talisca (Dk. 80 Necip Uysal), Cenk Tosun
Teknik Direktör: Şenol Güneş

Goller: Dk. 66 Nabil Ghilas (Göztepe); Dk. 7 Anderson Talisca, Dk. 47 Ryan Babel, Dk. 53 Cenk Tosun (Beşiktaş)
Kırmızı Kart: Dk. 86 Leo Schwechlen (Göztepe)
Sarı Kartlar: Dk. 89 Ömer Şişmanoğlu (Göztepe); Dk. 75 Pepe (Beşiktaş)

MAÇTAN NOTLAR

Göztepe'de 3 değişiklik

Süper Lig'de Beşiktaş ile Göztepe arasındaki 11. hafta mücadelesinde her iki takım teknik direktörleri son oynadıkları maçlara göre ilk 11'de değişiklikler yaptı.
Göztepe'nin teknik direktörü Tamer Tuna, ligde 3-1 yenildikleri Kasımpaşa maçının ilk 11'inde ikisi zorunlu olmak üzere 3 değişiklik yaptı. Cezalı Adis Jahovic ile sakatlığı bulunan Oscar Scarione'nin yanı sıra Rajko Rotman Beşiktaş maçında forma giyemedi. Bu oyuncuların yerine Nabil Ghilas, Yoan Gouffran ile Nabil Ghilas yer aldı.
Göztepe'nin teknik direktörü Tamer Tuna, daha önce yardımcılığını yaptığı Beşiktaş Teknik Direktörü Şenol Güneş'e bu sefer rakip oldu.
Beşiktaş'ın eski oyuncuları Günay Güvenç, Tanju Kayhan, Ömer Şişmanoğlu ve genç Muhammed Enes Durmuş, Göztepe'de yedek kulübesinde yer aldı.

Haberin Devamı

Beşiktaş'ta 1 değişiklik

Beşiktaş Teknik Direktörü Şenol Güneş ise UEFA Şampiyonlar Ligi G Grubu'ndaki Fransa temsilcisi Monaco maçından farklı olarak Oğuzhan Özyakup'un yerine Anderson Talisca'ya şans verdi.
Tecrübeli teknik adam ligdeki Aytemiz Alanyaspor maçında da tek değişiklik yaparken, o müsabakada ilk 11'de şans verdiği Oğuzhan Özyakup'a ise yedek kulübesinde tuttu.

Maçtan önce taraftarlar arasında gerginlik

Müsabakadan önce Beşiktaş taraftarlarını taşıyan otobüslerden bazıları stat çevresi Göztepeli seyirciler tarafından taşlandı. Bazı otobüslerin camları kırıldı. İki takım taraftarlarının bir araya gelmesini önlemeye çalışan polis ekipleri biber gazı kullandı.
Bazı taraftarlar yaralanırken, olaylarla ilgili polis ekipleri de bazı kişileri gözaltına aldı. Müsabakada bin polisin yanı sıra yaklaşık 400 özel güvenlik görevlileri görev yaptı.
Stadın tamamı dolarken, portatif kale arkası tribünü arkasındaki bir binanın çatı katında da Göztepeli taraftarlar yer aldı.

Haberin Devamı

Mehmet Sepil ile Fikret Orman da izledi

Göztepe Kulübü Başkanı Mehmet Sepil ile Beşiktaş Başkanı Fikret Orman müsabakayı protokol tribünden takip etti.
Süper Lig'in 11. haftasında 3 müsabakada çevrim dışı olarak uygulanan video yardımcı hakem sistemi kapsamında Bornova Stadı'ndaki mücadelede Alper Ulusoy ile Ümit Öztürk görev aldı.
Göztepeli futbolcular sahaya "Yaşama şansın olmasa bile yaşatma şansın var." yazılı pankartla sahaya çıktı. Müsabakadan önce Hakkari ve Diyarbakır'da şehit olan asker ve güvenlik görevlileri ile Eski Türkiye Futbol Federasyonu Yönetim Kurulu Üyesi, duayen spor yazarı Erdoğan Şenay anısına saygı duruşunda bulunuldu.

Beşiktaş İzmir'den 3 puanla dönüyor

Beşiktaş, Süper Lig'in 11. haftasında deplasmandaki Göztepe mücadelesini kayıpsız geçti.
Ligde 6-9. haftalarda sadece 2 puan aldıktan sonra 10. haftada deplasmanda Aytemiz Alanyaspor'u 2-1 yenerek kötü gidişata son veren siyah-beyazlı ekip, yine rakip sahada çıktığı mücadelede Göztepe'yi 3-1 mağlup etti.
İzmir'de ilk yarıyı Anderson Talisca'nın golüyle 1-0 önde tamamlayan Beşiktaş, ikinci yarıda Ryan Babel ve Cenk Tosun'la iki gol daha buldu. Ev sahibi takımdan Nabil Ghilas'ın golüne engel olamayan siyah-beyazlı ekip, sahadan 3-1 galibiyetle ayrıldı.
Puanını 21'e çıkaran ve 3. sırada bulunan Beşiktaş, lider Galatasaray'ın 5 puan gerisinde yer alıyor.
Siyah-beyazlı ekipte bu sezon ligde Anderson Talisca 3, Ryan Babel 4 ve Cenk Tosun ise 5. golüne ulaştı.
Beşiktaş bu sezon ligde 11 maçta da gol attı.

Göztepe'den 3 haftada 1 puan

Süper Lig'e 14 yıl aradan sonra dönen Göztepe, ilk haftalardaki başarılı sonuçların ardından son 3 haftada sadece 1 puan alabildi.
Ligde 8. haftayı 16 puan ve averajla 2. sırada geçen Göztepe, 9. haftada Aytemiz Alanyaspor'la 3-3 berabere kaldıktan sonra 10. haftada Kasımpaşa'ya 3-1 mağlup oldu. Sarı-kırmızılı ekip 11. hafta mücadelesinde de Beşiktaş'a 3-1 yenildi.
Bu sezon sakatlığı nedeniyle çok fazla süre alamayan Nabil Ghilas, 4. kez ilk 11'de başladığı maçta takımının tek golünü kaydetti. Ghilas'ın Trabzonspor'a karşı da penaltıdan bir golü bulunuyordu.
Sarı-kırmızılı ekip haftayı 17 puan ve averajla 8. sırada tamamladı.
Leo Schwechlen, Göztepe'de bu sezon kırmızı kart gören ilk futbolcu oldu.
Müsabakayı 464'ü Beşiktaşlı olmak üzere toplam 8 bin 719 kişi takip etti.